pentukarva?

Terveyteen liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
esa berg

pentukarva?

Viesti Kirjoittaja esa berg »

Koska pentu karva lähtee/vaihtuu? vai kuinka se homma menee, meillä nyt 7kk ja karvaa lähtee päivittäin harjaamalla mutta ei mitenkään tolloina. Kuinkas muilla?
Satu Immonen

Viesti Kirjoittaja Satu Immonen »

Meidän 7kk on vaihtunut jo pentukarva aikoja sitten eli se pehmeä pörröinen untuvikko, tilalle tuli karkea ja kiiltävä aikuiskarva. Värit tietysti muuttuvat eli musta "nousee ylös" ja lopuksi koiralla on musta satula. Tuossa 1v. ikäisenä väri on jo aika lähellä aikuisen väritystä.
Nina Kallio

Viesti Kirjoittaja Nina Kallio »

Meidän 8kk nartulla on vielä vähän pentkarvaa 'siellä täällä'. Tai siis sen karva on tossa lantion kohalla semmosena kummallisina 'viivoina', ihan kuin pentumainen karva yrittäisi vielä puskea sieltä, mutta oikea karva on jo viemässä voiton...

Tosi hieno ja tieteellinen selitys... :roll:
Katri Pelttari

Viesti Kirjoittaja Katri Pelttari »

Satu Immonen kirjoitti:Tuossa 1v. ikäisenä väri on jo aika lähellä aikuisen väritystä.
Ainakin nartuilla taitaa tuo lopullisen värin löytyminen kestää pidempään. Meidän tytöllä väri vaaleni selvästi ainakin tuonne kolmeen-neljään ikävuoteen saakka, ja vuoden ikäisenä vielä hyvin mustavoittoinen koira on nyt oikein perinteinen "musta ruskein merkein".
Ja vieläkin joka karvanlähdöllä tuntuu vaalenevan, nyt tosin pukkaa jo aika paljon liikuttavan harmaata karvaa.
Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Sakemanniurokseltani, joka on kohta 6 kk, oli kaikki pentukarva vaihtunut hieman yli 4 kk iässä.

Edellisen koirani (saku-uros myöskin) turkin väri muuttui läpi koko elämänsä ajan. Pentuna oli todella tumma ja mitä vanhemmaksi tuli, sitä kauniimman punaruskean sävyiseksi muutti itsensä.

-Christina-
Satu Immonen

Viesti Kirjoittaja Satu Immonen »

Meillä myös harmaa koira jonka väritys muuttuu tuonne 3v. asti, samoin pitkäkarvaisten turkki jatkaa kasvamista 3v. asti.
Vastaa Viestiin