Tampereen tuloksia

SPL:n näyttelyihin ja ulkomuotoon liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
SPL-Tampere Ry.

Tampereen tuloksia

Viesti Kirjoittaja SPL-Tampere Ry. »

Tampereen näyttelyn tuloksia käännöksineen löytyy osoitteesta: http://www.goebeler.fi/spl/index.html.
SUURKIITOKSET kaikille osallistuneille ja näyttelyn tekijöille!

Terveisin Sirkka Goebeler
Viimeksi muokannut SPL-Tampere Ry., 25 Touko 2010 19:12. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Jari Vihersalo
Viestit: 40
Liittynyt: 06 Joulu 2007 08:43

Re: Tampereen tuloksia

Viesti Kirjoittaja Jari Vihersalo »

Nää on yleensä aika hyviä nämä tuoamariesittelyt näyttelypuolella. Tääkin Saksalainen kaveri on kouluttanut yli 50 koiraa rodunomaiseen kokeeseen :lol:
Sirkka Goebeler

Re: Tampereen tuloksia

Viesti Kirjoittaja Sirkka Goebeler »

Älä naura. Esittelyn tyyli on vain hiukan erilainen kuin meillä on tapana. Juttelin tuomarin kanssa sattuneesta syystä aika pitkään. Hän korostaa koirien kouluttamista ja koirien kanssa tekemistä enemmän kuin ulkomuotojalostusta, vaikka tuomarina toimiikin. Vuosia aiemmin hänellä on ollut lähinnä käyttöpuolen tai sekalinjaisia koiria ja vasta sittemmin "kauniita" koiria. Kaikki koulutetaan itse alaosaston treeneissä - tällä hetkellä kotona on vain kolme koiraa työstettävänä. Kyllä paneutuminen kouluttamiseen tämän tuomarin kohdalla kuulosti enemmän elämäntehtävältä kuin fraasilta. 50 vuodessa ehtii kouluttaa 50 koiraa, jos ei ihan huipulle tähtää.
Auli Impola

Re: Tampereen tuloksia

Viesti Kirjoittaja Auli Impola »

Se on Sirkka juuri näin. Lisäksi pitää muistaa, että Saksassa voi kouluttaa koiraa ympäri vuoden, koska talvi ei ole näin pitkä kuin meillä. Suurin osa näyttelyihmisistä kouluttaa itse koiriaan. Alaosastoissa on vähän erilainen kulttuuri kuin meillä. Ja vielä alaosastoissakin on eroja.

Käyttölinjaisille ja näyttelylinjaisille on omat maalimiehet ja joskus omat tuomaritkin. Ns. näyttiskokeissa riittää, että koira suorittaa. Viettiä tai energisyyttä ei niin kauheasti haeta. Luokat vedetään läpi, koska mielenkiinto on muualla. Meikäläisten systeemi, jossa koiran ominaisuuksia mitataan, puruotteita tiiraillaan ja haetaan joka suhteessa täydellisyyttä, on siellä suurimmalle osalle porukkaa vierasta. MM -kisoihin tähtäävät ovat siellä oma porukkansa, kuten täälläkin.

Kivaa on treenata molemmissa maissa. Kivoja ihmisiä ja hauska harrastus. :)
Jari Vihersalo
Viestit: 40
Liittynyt: 06 Joulu 2007 08:43

Re: Tampereen tuloksia

Viesti Kirjoittaja Jari Vihersalo »

Kyllä siinä 50 on kouluttamista jos ei tee sitä vallan ammatikseen. Yleensä nämä tuomarit ilmoittavat samankaltaisia lukuja. Sitten kun niitä näkee esim. saksan päänäyttelyn rohkeuskokeessa ohjaamassa näyttää ettei oo kouluttanut ensimmäistäkään. Poikkeuksiakin tietty varmasti löytyy.
Riitta Vainiontaus
Viestit: 234
Liittynyt: 02 Tammi 2008 20:39

Re: Tampereen tuloksia

Viesti Kirjoittaja Riitta Vainiontaus »

Tässä tulee se huima ero, kouluttanut tai kilpaillut.

Kun koíra koulutetaan suoriutumaan SchH1-SchH3 tasosta tai jalostustarkastuksesta, se ei takoita sitä, että se olisi valmis mestaruuskisoihin.

Meillä ehkä aivan liikaa painotetaan sitä mestaruustasoa, sillä suurinosa ihmisistä ei ole edes valmis tekemääni tse työtä niin paljon sen eteen, kuin pitäisi, vaikka koirasta siihen olisikin.

Harrastus voi olla hauskaa ja antoisaa harastajalle 80 80 80 tasollakin. Menkää kokeisiin ja nauttikaa omasta tasostanne. Kaikki eivät ole mestareita eikä tarvitse ollakkaan.


Riitta Vainiontaus
Sauli Vatanen
Viestit: 43
Liittynyt: 04 Joulu 2007 19:55

Re: Tampereen tuloksia

Viesti Kirjoittaja Sauli Vatanen »

Taitaa olla luvussa maalimiehenä koulutetut koirat mukana. 50 on ohjaajalle aika paljon.
Eiköhän Jari sullakin ole lähes yhtä paljon maalimiehenä kokeeseen koulutettuja koiria.
Pia Kiili
Viestit: 48
Liittynyt: 03 Joulu 2007 23:59

Re: Tampereen tuloksia

Viesti Kirjoittaja Pia Kiili »

Riitta :tsemp:
Vastaa Viestiin