Ammutaanko kärpänen tykillä?

SPL:n näyttelyihin ja ulkomuotoon liittyvät aiheet
Riitta Vainiontaus
Viestit: 234
Liittynyt: 02 Tammi 2008 20:39

Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Riitta Vainiontaus »

Lainaus liiton päytäkirjasta 4/2010
9.2. SPL-Kurikka ry.
Päätettiin evätä SPL-Kurikalta 10 vuodeksi SPL-ja erikoisnäyttelyiden,
pentunäyttelyiden sekä jalostustarkastusten anomis- ja järjestämisoikeus. Perusteena
Pohjoismaisen päätapahtuman peruminen ilman painavaa syytä aiheuttaen näin
merkittää haittaa Saksanpaimen-koiraliiton imagolle sekä kotimaassa että ulkomailla.

Siis että MITÄ!!!!

Kyllä nyt on suhteellisuuden taju mennyt. Eihän Suomessa istu toisen hengen riistämisestäkään tuota aikaa.

Riitta Vainiontaus
Jonna Antikainen

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Jonna Antikainen »

Oisko sarjassamme - kyr.... otsassa tehtyjä päätöksiä - niistä harvoin mitään järkevää saadaan aikaiseksi... :bileet:
Jaana Hänninen

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Jaana Hänninen »

Samaa asiaa mietin Riitta.... vaikuttaa ennemmin mielivallalta,
kuin liiton toiminnalta.

Jaana Hänninen
Päivi Ollikka
Viestit: 268
Liittynyt: 25 Joulu 2007 19:46

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Päivi Ollikka »

No mutta... aika pitkä aika :shock:
Haittahan moisista riidoista oli melkoinen, mutta 10v on kyll ihan hatusta vedetty :harhar:
Piia Kahrila

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Piia Kahrila »

"Eihän Suomessa istu toisen hengen riistämisestäkään tuota aikaa"
joo ei istu ei mutta suomen saksanpaimenkoiraliiton imagon tuhrimisesta istuu :shock:

Täytyy sanoa että ompahan aikamoinen rangaistus... Jotenkin tuntuu ristiriitaiselta kun toisaalla kuitenkin valitellaan jäsekatoa,rahapulaa ja vähäistä harrastaja määrää, kuseeko liitto nyt omille kintuilleen :?:
Kurikka kuitenkin on ollut yksi parhaista näyttelyn järjestäjä alaosastoista.
Anne Kurki

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Anne Kurki »

Komppaan Piiaa :kiukku:
Tarja Hauta-aho
Viestit: 6
Liittynyt: 04 Joulu 2007 19:16

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Tarja Hauta-aho »

Mistä syystä Kurikka vetäytyi päänäyttelyn järjestämisestä ?...ihanko muuten vaan ei sit hotsittanut ja siitä sit heilahti 10 v "tuomio" :jadi:
Markku Seppänen

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Markku Seppänen »

Pitääkö paikkansa, että Kurikka joutui kummallisen tuomaritouhun uhriksi ja kyllästyi moiseen menettelyyn? Tässäkin asiassa olisi hyvä, että puhuttaisiin rehellisesti ja avoimesti. Tässä liitossa ei ainakaan avoimmuudella päästä kerskumaan. Ei tällaisella touhulla ajeta rodun, Liiton eikä jäsenkunnan etuja.
Kaj Nummelin

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Kaj Nummelin »

Eihän tässä ole mitään järkeä!!!!! Eikö liiton tehtävä ole tukea,auttaa ja edistää ala-osastojen toimintaa...Kasvattaa jäsenmäärää ja tukea innostuneita saksanpaimenkoiraharrastajia eikä tuomita ja lannistaa...
LUU ON KOVA JA KOPPI ON KYLMÄ JA SITÄ KÄTTÄ NUOLLAAN JOKA KOVITEN LYÖ!!!!!!!!!
Milko Naumanen
Viestit: 41
Liittynyt: 04 Joulu 2007 17:43

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Milko Naumanen »

Luulen,ettei Spl:n imagoa juuri muualla pahemmin noteerata...

Viimeistään siinä vaiheessa unohtuu,kun suomalaiset koirat/ohjaajat menestyvät kisoissa(niin näytössä kuin käytössä).

Kyseinen tuomia vaikuttaa enemmän vit*uilulta...
Riitta Vainiontaus
Viestit: 234
Liittynyt: 02 Tammi 2008 20:39

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Riitta Vainiontaus »

Huhuja kuulee sieltä ja täältä. Pitänee soittaa suoraan ja kysyä syytetyltä, mistä oikein oli kysymys. Mielestäni jäsenistöllä on oikeus tietää taustat noin karmealle rangaistukselle. Johtokunnalta olisin odottanut huomattvasti perustellumpaa päätöstä ja asian avaamista, kuin vain kohtuuttomalta tuntuvan rangaistuksen määrääminen.

Jotenkin olin hypännyt tämän asiayhteyden yli pöytäkirjoja lukiessani.

9.1.2. Tytti Luodon päänäyttelyn tuomarointi tehtävien peruutus
päänäyttelyssä
Päätettiin perua Tytti Luodon tuomarointi tehtävät Päänäyttelyssä 2010.
SPL-hallitus katsoo Tytti Luodon olevan siinä määrin merkittävässä
asemassa SPL-Kurikassa, että hallitus ei katso Tytti Luodolla olevan
edellytyksiä arvostella tämän vuoden päänäyttelyssä.

Alaosastolle tuli alaosastoragaistus, alaosaston henkilöä rangaistiin henkilökontaisesti. Mielenkiintoisen asiasta tekee myös se, ettei tuon tuomarointipannan kestoa oikeastaan määritellä ja syykin on aikas heppoinen. Tietoahan minulla ei ole ko. tuomarilta, onko hän itse halunnut olla tuomaroimatta näyttelyä Raisiossa. Näin ei ainakaan pöytäkirjasta ilmene.

Näistä asioista voisi tietenkin nurista nurkissa ja kenttienlaidoilla haukkuen sitä ja tätä. Mielestäni se ei kuitenkaan ole se oikea paikka keskustella asioista. Täällä voi edes toivoa saavansa lukea edes jonkinlaista totuutta asiasta. Ketänlaidoilla, kun nuo hevosmiesten tietotoimistot yleensä eivät ole mitenkään luotettavia.
Toivoisinkin liitolta aktiivisempaa otetta, käyttää tätä palstaa todenmukaisen informaation levittämisen.

Riitta Vainiontaus
Jaana Paavola

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Jaana Paavola »

Aika moni taitaa odottaa totuuden kuulemista...Kohta kukaan ei uskalla järjestää yhtään mitään, kun ei tiedä mitä sanktioita saa niskaansa... :?
Juha Puurunen
Viestit: 604
Liittynyt: 04 Joulu 2007 08:30

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Juha Puurunen »

Olen koettanut olla aina senverran äänessä että ihmiset tietävät ketä ja miten ajattelevaa hallitukseen äänestävät/valitsevat. Nytkin kirjoitan vain omia ajatuksiani, en hallituksen kantaa.
En oikein ymmärrä mitä totuutta tai lisäselvitystä kirjoittajat odottaa? Faktat on olleet kaikkien nähtävillä, SPL Kurikan ilmoitus ja perusteet sekä hallituksen kokouksen pöytäkirja ja päätös.
Sanktio tuntuu kovalle kun se on, selkeyden vuoksi, kirjattu aikana. Suhteutetaan se kuitenkin järjestämiskertoihin. Normaalisti näyttelyitä järjestävät alaosastot järjestävät niitä keskimäärin kolmen-neljän vuoden välein. Kolmen vuoden syklillä tuomio on kolme näyttelyä ja neljän vuoden syklillä 2 näyttelyä, vaikka näyttelyn järjestäisi joka toinen vuosi niin sanktio koskisi vain viittä näyttelyä. Se että SPL Kurikka on viime vuosina järjestänyt näyttelyn joka vuosi ei voi olla lieventävä tekijä.
Jokaisen kannattaa muistaa ettei kyseessä ole mikä tahansa näyttely. Kurikka vetäytyi Suomen ja pohjoismaiden päänäyttelyn järjestelyistä. Vain muutamien aktiivisten, Auli etunenässä, ansiosta tapahtuma saadaan järjestettyä. Olisi mielenkiintoista kuulla millainen seuraamus, keskusteluun osallistuneiden mielestä, vetäytymisestä olisi pitänyt olla? Entäpä jos, Kuopio ilmoittaisi ettei se järjestäkään suojelun mestaruuskisoja koska hallitus on p**ka, mikä olisi oikea sanktio?
Riitta Vainiontaus
Viestit: 234
Liittynyt: 02 Tammi 2008 20:39

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Riitta Vainiontaus »

Kysymys onkin: onko Kurikan alaosasto kieltäytynyt Tytti Luodon johdolla näyttelyn järjestämisestä siksi, että hallitus on paska, vai onko hallitus tehnyt jotain, minnka vuoksi Kurikka on katsonut mahdottomaksi järjestää ko. tapahtuma.

Kurikka on yksi ahkerimmista näyttelyjärjestäjistä, joten tuntuu hullulta, että noin vain ilman syytä olisivat jättäneet ko. tapahtuman järjestämättä.

Huhuna puhuvat, että SPL:n toiminta tuomariasiassa olisi ollut tämän ratkaisun takana.
Tämä on se yleisin ihmetyksen aihe kentillä ja tavallisten harrastajien parissa. Kuten edellä kirjoitin täytynee kysyä "syytetyltä" vai pitäisikö tässä tapauksessa sanoa "tuomitulta"

Onko
Auli Impola

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Auli Impola »

Päätin olla ottamatta kantaa, koska en halua tästä tulevan isompaa riitaa, mitä jo on tullut. Tässä kerron oman mielipiteeni tapahtumien kulusta. En olisi millään halunnut tällaista riitaa, mutta nyt tuntuu siltä, että hallitus on syyttä suotta tuomittujen penkillä.

Saksalainen tuomari perui tulemisensa 7.4.2010. Se oli odotettavissa, koska hän arvostelee tänä vuonna Saksassa, mutta ennen hänen perumistaan emme voineet hankkia toista tilalle. Saksalaiset tuomarit pitää varata aina vähintään vuosi ennen näyttelyä, joten siihen hätään sellaista ei ollut saatavilla. Näyttelyväen toivomuksesta liiton sääntöihin kirjattiin, että päänäyttelyssä pitää olla kaksi ulkomaista ja yksi suomalainen tuomari, joten suomalainen vaihtoehtokaan ei tullut kyseeseen. Hallitus valtuutti kokouksessa minut hankkimaan tuomarin peruneen tilalle.

Ilmoitin tuomarin perumisen paria tuntia kokouksen jälkeen Tytti Luodolle tekstiviestillä (mitä hän kuuleman mukaan ei milloinkaan saanut) ja kirjoitin liiton viralliselle tiedotuspalstalle (8.4.2010). Toivoin, että jollakulla olisi ollut jokin ehdotus ja ajatus, miten tästä selvitään. Paniikki alkoi olla, koska päänäyttelyyn oli niin vähän aikaa. Odottelin pari viikkoa, ja toivoin yhteydenottoja. On kai helpompaa, että hyvän ajatuksen saanut ottaa yhteyttä minuun, kuin että alan soitella liiton jäsenistöä läpi.

Kun keneltäkään ei tullut kommenttia, yritin löytää kaikille mieleisen tuomarin, sellaisen, jolla ei ole minkäänlaisia kytkentöjä suomalaisiin kasvattajiin tai koiran omistajiin. Olen niin kauan kuunnellut juttuja tuomaripeleistä, että halusin puolueettoman tuomarin. Muistin sellaisen Tanskasta. Hän on lisäksi hyvin ystävällinen ihminen ja olin varma, että ihmiset tulevat olemaan häneen tyytyväisiä.

Kun tuon tuomarin nimi julkaistiin liiton virallisella palstalla, minulla alkoi puhelimet soida. Sain kuunnella melko selkeää tekstiä toisin ajattelevilta. Osa tekstistä on jopa painokelvotonta. Minun oletettiin pelaavan omaan pussiin, vaikka tuo tuomari ei ole sen paremmin minun tuttuni, eikä edes arvostele sellaisissa luokissa, missä minulla on koiria. Minua pyydettiin perumaan tuo tuomari. Se vain ei ole niin yksinkertaista, sillä vuosien varrella tietyt ihmiset ovat saaneet koko liiton yleiseksi naurunaiheeksi monilla eipäs juupas -jutuilla. Perusteena oli se, että tuomari ei löytynyt liiton tuomarilistalta. Meillä on kuitenkin jatkuvasti ollut näyttelyissä listan ulkopuolisia tuomareita, kun kaikki muita on ollut mahdoton saada. Asiassa ei ole koskaan ollut mitään dratiikkaa. Viimeksi Kurikassa oli listan ulkopuolinen tuomari syksyllä 2009 ja samoin Tampereella toukokuussa tänä vuonna.

Sääntöjen mukaan hallitus päättää päänäyttelyn tuomarit ja tässä tehtiin juuri niin. Mikään alaosasto ei milloinkaan sitä tee. Nyt Kurikka perui näyttelyn järjestämisen, koska ei saanut tahtoaan läpi. Te rakkaat kanssa harrastajat voitte jokainen kysyä itseltänne, pitäisikö jonkun alaosaston saada enemmän valtaa, kuin muiden? Koska liiton hallitus ei suostunut taipumaan joidenkin tahtoon, he ilmoittivat vetäytyvänsä. He tekivät sen kolme kuukautta ennen päänäyttelyä.

Kolme kuukautta on valtavan lyhyt aika näyttelyn järjestämiseen. Henkilökohtaisesti minulle olisi ollut sama, vaikka koko näyttelyä ei olisi järjestetty, mutta en halunnut suomalaisten menettävän kasvojaan. Meidän vuoro on järjestää Pohjoismainen päänäyttely ja se pitää myös järjestää. Onneksi löytyi ihmisiä, jotka ovat valmiita auttamaan ja tekemään kovasti työtä asian eteen. Kurikka puheenjohtajansa Tytti Luodon johdolla (yksimielinen päätös) päätti ilman mitään pätevää syytä ja viime tingassa tehdä tällaisen tempun. He aiheuttivat valtavasti ylimääräistä työtä ja vaivaa muille.

Juhan kanssa olen täysin samaa mieltä, että noin ei voi toimia ilman seuraamusta. Vuoden tai kahden näyttelynjärjestämiskielto ei olisi tuntunut missään. Meidän kaikkien pitää toimia korrektisti ja ajatella myös toisia. Kukaan meistä ei voi nostaa itseään muita ylemmäs ja pitää itseään muita parempina. Kaikilla pitää olla samat säännöt.

Toivoisin sydämestäni, että koettaisitte ymmärtää, miten vaikea tilanne tämä oli. Tässä ei liitto ole kieroillut. Kukaan ei olisi halunnut lähteä mihinkään syyttelylinjalle, koska se ei koskaan johda mihinkään hyvään. Toivoisin, että kaikki voisimme jättää syyttelyt ja pahan mielen taaksemme ja kääntää katseet eteenpäin. Jos joku teistä haluaa kysyä vielä jotain rakentavassa hengessä, minulle voi soittaa. Vastaan rehellisesti ja avoimesti kysymyksiinne. En todellakaan ole tarkoittanut mitään pahaa, vaan ainoastaan tehdä työtä meidän kaikkien eduksi.

Auli
Vastaa Viestiin