Ammutaanko kärpänen tykillä?

SPL:n näyttelyihin ja ulkomuotoon liittyvät aiheet
Milko Naumanen
Viestit: 41
Liittynyt: 04 Joulu 2007 17:43

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Milko Naumanen »

Kiitokset selvennyksestä.

Tämän valossa asia saa aivan uuden sävyn.
Auli Impola

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Auli Impola »

Just näin Mia. Toivotaan, että kaikki menee hyvin. Mari on tehnyt lujasti töitä ja ollaan saatu paljon aikaan. Aika paljon on jo tullut ilmoittautumisiakin ; )) Jos mä Mia lupaan sulle hotellihuoneen, olisiko ihan mahdotonta saada sinua taas hoitamaan sitä toimiston konetta? Sä olet siinä niin pitelemätön. Meillä on varattuna hotellista huoneita kehäsihteereille ja toimiston väelle. Olisit kyllä SUPER IHANA, jos tulisit. PLIIS PLIIS PLIIS!!!
Riitta Vainiontaus
Viestit: 234
Liittynyt: 02 Tammi 2008 20:39

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Riitta Vainiontaus »

Olisiko ollut hyvä laittaa tuo selvitys jo heti, kun kaikki tiedämme mitenkä asiat saavat siivet selkäänsä, jos siipiä ei heti katkota.

Neuvoksi vastaisuuden varalle kaikille:
Jos joku ei vastaa tekstiviestii, soita ja varmista, että viesti on mennyt perille.
Mikäli asia on tärkeä, soita heti ja selvitä asia puhelimessa. Tekniikka on ihmeellinen, jos se pelaa, tärkeissä asioissa yleensä parakaa, jos prakaa.

Jonkun näköistä ymmärrystä saa kuitenkin myös Kurikan toiminta. Kyllähän yleisesti näyttelyn järjestäjät ovat ainakin ennen saaneet aika vapaasti tuomarit etsiä. Tässä tapauksessa, jos tieto tuomarimuutoksista on tullut keskustelupalstan kautta, niin voisihan sitä itsekin hieman hernettä nenään vetää.

Edelleen 10 vuotta on hyvin pitkäaika alaosaston elämässä. Uudet harrastajat joutuvat vuosikausia kärsimään menneistä virheitä.

Häntärahat ovat iso-osa liiton taloutta. Eikös sitä juuri korotettukin. Nyt Kurikka ei saa järjestää SPL eikä erikoisnäyttelyitä, joista liitto saisi häntärahat. Alaoasto on siis pakotettu järjestämään openeita, joista ei liitto hyödy 10 vuoden aikana penniakään. Tässäkin valossa tuo 10 vuotta ei ole järkevää, kenenkään harrastajan kannalta.

Mielenkiintoista olisi nyt saada alaosaston vastine tähän kirjoitukseen. Ellei sellaista tule, niin silloin Aulin kertomus ei ole yksipuolinen vaan totuus asiasta. Itselläni ei asian tiimoilta ole enää mitään lisättävää tällähetkellä.

Kiitokset Auli, että viitsit vastata.

Riitta
Markku Seppänen

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Markku Seppänen »

Ehdotan, että sisäänpäinlämpiävälle liiton johdolle ja hallitukselle kokonaisuudessaan määrätään viiden vuoden toimintakielto jäsenistön tahdon vastaisesta toiminnasta monilla eri toimintasektoreilla.
Kuka voi uskoa hallituksen jäsenen vakuuttelua hallituksen toiminnasta Kurikka-asiassa. En pysty palauttamaan mieleen, milloin jonkun harrastajaryhmän liiton hallitus olisi toiminut niin monella tavalla osan jäsenistön edun vastaisesti kuin SPL:n hallitukset monien vuosien ajan.
Tytille ja Kurikan alaosastolle parasta mahdollista vointia. Olette tehneet enemmän töitä kuin kukaan muu sakemannien hyväksi. Liiton hallitus vain halusi näytellä suurta ja mahtavaa. Toivon, että Tytti kirjoittaisi tänne tästä asiastas sen, mikä on vielä kirjoittamatta eli asian toisen puolen.
Juha Puurunen
Viestit: 604
Liittynyt: 04 Joulu 2007 08:30

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Juha Puurunen »

Liiton säännöt:
"17 Ylimääräisen edustajainkokouksen hallitus voi kutsua koolle harkintansa mukaan tai on
velvollinen kutsumaan, jos vähintään 1/10 Liiton jäsenistä sitä kirjallisesti hallitukselta erityisesti ilmoitettua
asiaa varten pyytää."

Nyt, Markku, osoita todellakin puhuvasi jäsenistön äänellä. Kerää tarvittavat nimet paperille ja esitä yleisen kokouksen koollekutsumista. Nimiä tarvitaan noin 450 kpl, tarkan jäsenmäärän saat toimistosta. Aiheena toimintakielto nykyisen hallituksen jäsenille viideksi vuodeksi jäsenistön tahdon vastaisesta toiminnasta. Tosin tuo viisi vuotta tuntuu liian lyhyeltä ajalta, verrattuna vaikka ketjun aiheena olevaan rangaistukseen. Valitsijoidensa luottamuksen pettämisestä tulee langettaa elinikäinen kielto asettua ehdolle mihinkään SPL:n luottamustehtävään.
Riitta Vainiontaus
Viestit: 234
Liittynyt: 02 Tammi 2008 20:39

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Riitta Vainiontaus »

Juha, sinun jos jonkun pitäsi olla jo tuon yläpuolella :box:

Riitta
Sonja Lehtinen
Viestit: 140
Liittynyt: 04 Joulu 2007 00:09

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Sonja Lehtinen »

Kun tässä rangaistaan alaosastoa, niin entäpä jos alaosaston aktiivit perustavat uuden alaosaston, joka vuokraa kenttää yms. vanhalta alaosastolta, ja ei kai uutta alaosastoa voisi rangaista toisen teoista?

Jos ja kun oli tiedossa poisjääneen tuomarin tuomarointi saksan päänäyttelyssä ja tästä syystä oli odotettavissa tuomarin peruminen niin miksi asiaa ei tuomarilta ajoissa varmistettu, jos kohteliaisuus syistä kämmätään päänäyttelyn tuomarointi niin...
Lisäksi mainittiin tuosat 2 ulkomaista ja yksi suomalainen, nythän näyttelyssä on vain ulkomaiset tuomarit. Ja vaikka kuinka eletään nykyaikaa niin asioiden hoitaminen tekstarein ja odottamalla, :roll:

mitä sitten tulee juhan kommenttiin entäs jos suojelun mestikset nyt peruttaisiin, niin joo silloin hallituksen olisi ehkä syytä vajota maan alle, koska käsittääkseni mestaruuskisat oli jo toiselle alaosastolle myönnetty :?:

Itselleni ainakin negatiivinen kuva syntyy juurikin hallituksen toiminnasta hyvä veli järjestönä, ja toivon todella ettei esim jalostustoimikunnan (IMO ) loistava työ valu samaan p****n.

Noh toivotaan että kaikki menee silti hyvin, tapahtumat onnistuu, ja myös tulevaisuudessa eri tapahtumille järjestäjiä löytyy.

(ps. mielestäni tänä päivänä parempi rangaistus olisi ollut, että yhdistys joutuu järjestämään vaikka kansallisten mestaruuskokeet yms)
Auli Impola

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Auli Impola »

Sonja, tämä on se juttu, miksi kukaan ei halua kertoa.. Jutustu tulee eipäs juupas kina. Pari asiaa kerron, sitten juttu saa minun puolestani olla.

Tuomari varmistettiin joulukuussa ja arvostelulupa anottiin helmikuussa. Kaikki oli silloin kunnossa. Ei me voida soittaa tuomarille jatkuvasti ja kysyä, että onko se nyt ihan varma.

Tekstiviesti ei ole paras mahdollinen väline, olet oikeassa. Kokous loppui myöhään illalla, joten en voinut soittaa. Ilmoitin nopeasti mahdollisimman parhaalla välineellä, minkä keksin.

Liiton virallisella tiedotuspalstalla ilmoitin asiasta heti kokouksen jälkeen. Tieto oli siellä 8. - 22.4.2010. Uutta tuomaria ei ollut siloin vielä hommattu. Tuota ilmoitusta muka kukaan ei huomannut, mutta ilmoituksen uudesta tuomarista huomattiin kahdessa tunnissa. ????????? Outoa...

Erkki Läike on paikalla suomalaisena tuomarina, vaikka arvostelee vain rohkeuskokeet.

Mikä "hyvä veli" -systeemi?? Tämä koko juttuhan on lähtöisin siitä, että se halutaan purkaa. Kaikki asiat voidaan hoitaa eri tavalla ja paremmin, kuin mitä ne on tehty. Aina pitää kuitenkin valita yksi tapa. Yritetään pitää tietty sama linja kaikille ja läpi kaikkien päätösten.

Jos kertoisin joka ajatuksen, miten ratkaisuihin päädyttiin, joka ikisen toimenpiteen ja työn, mitä on tehty, tästä jutusta tulisi vähintäänkin novelli. Kyllä me asiat oikeasti mietittiin ja kaikki mahdollinen on tehty. Julkiset hallituksen puolelta tapahtuvat avautumiset ovat yleensä vähissä, koska meitä sitoo mm. tietosuojalaki sun muut ikävät rajoitteet.

Tästäkin tulee taas miksi, miksi ja miksi, mutta en puutu tähän enää. Tosiaan, mieluummin vastaan naamatusten kysymyksiin. Olen viikon leirillä, joten siellä on aikaa puhua. Te, jotka ette sinne tule, minulle voi soittaa ja puhua asiasta. On helpompi vastata suoraan kysymykseen, kuin kirjoitella. Kirjoituksesta saa helposti väärän kuvan. Joten, puhutaan.
Ville Salmia
Viestit: 395
Liittynyt: 04 Joulu 2007 15:11

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Ville Salmia »

Hellurei...ja seurakunta huokaa :(
Markku Seppänen

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Markku Seppänen »

Hellurei ja hallitus kyykyttää seurakuntaa.
Seija Kulmala

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Seija Kulmala »

Itse olen kyllä eri mieltä kentän kanssa tästä asiasta. Liitto toimii meidän kaikkien valtuutuksella ja valitsemana. Annetaan heille työrauha. Varmaan aika vaikeaa työskennellä parhaan taitonsa mukaan, kun osa kenttäväestä räksyttää ja tuomitsee, vaikka ei edes tunne faktoja.
Teemu Suominen

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Teemu Suominen »

Nyt kun on mennyt viikko edellisestä viestistä ja tunteet ehkä vähän viilenneet vaikka helle onkin, niin palaampa tähän. Itse tapahtumista ulkopuolisena ehkä voinen jotakin asiallista tähän väliin koittaa pakertaa. Varmasti moni on erimieltä ja jotakin satutan (taas kerran), mutta jos tapauksesta jotain otetaan opiksi niin se on sen arvoista.
Huom!!! Alla oleva teksti perustuu puhtaasti siihen mitä tällä palstalla on kirjoitettu. Asiassa voi hyvinkin olla paljonkin sellaista mikä ei lue täällä ja siksi mukana voi olla kärjistyksiä, jotka eivät perustu asioiden todelliseen kulkuun.
Ilmoitin tuomarin perumisen paria tuntia kokouksen jälkeen Tytti Luodolle tekstiviestillä (mitä hän kuuleman mukaan ei milloinkaan saanut) ja kirjoitin liiton viralliselle tiedotuspalstalle (8.4.2010).
Liiton virallisella tiedotuspalstalla ilmoitin asiasta heti kokouksen jälkeen.
Ymmärsinkö oikein, että tuomarin peruuntuminen oli tiedossa 7. 4. -10, mutta tästä ilmoitettiin järjestävälle organisaatiolle 8. 4. -10 myöhään illalla? Ilmoittaminen tapahtui vieläpä tekstivistillä, jonka perille tulemista ei varmistettu mitenkään. Et sentään joulukorttia laittanu asian tiimoilta. Jos ymmärsin oikein niin empä ihmettele, että joku vetää herneen nenää. Kyseisen kaltaiset muutokset pitää ilmoittaa HETi eli välittömästi järjestävälle organisaatiolle. Vieläpä niin, että kun tieto tulee, niin soitetaan ja lisäksi varmistetaan asia kirjallisesti (esim. ao. kokouksen päätösasiakirjan/muistion tms. muodossa).

Ensinnäkin järjestävä organisaatio tuota tietoa tarvitsee ja ko. asia kun on kokouksessa, niin järjestävällä organisaatiolla voipi hyvinkin olla tiedossa kuka tuohon voisi olla saatavissa. Tässä tapauksessa etenkin kun ko. organisaatio järjestää näyttelyn per vuosi, niin kontaktejakin varmasti on. Yleisemminkin järjestävää organisaatiota on noissa asioissa hyvä kuunnella ja näkisin, että heidän edustajansa osallistuminen ao. kokoukseen vaikka puhelimitse olisi lisännyt luottamusta liiton ja sen alaosaston välillä ja on jo pelkästään luottamuksen takia sinänsä perusteltua. Tuolla tavoin toimimalla jää järjestäjälle kuva, ettei heihin luoteta ja siksi epäluottamusta syntyy. Siitähän käsittääkseni tässä on ollut kyse. Ulkopuolisestakin nyt näyttää siltä, ettei liittoa oikeasti kiinnosta ja sille on yks p**n hailee minkälaiset sen alaosastojen toimintaedellytykset erilaisten tapahtumien järjestämiselle ovat.
Saksalainen tuomari perui tulemisensa 7.4.2010. Se oli odotettavissa, koska hän arvostelee tänä vuonna Saksassa, mutta ennen hänen perumistaan emme voineet hankkia toista tilalle.
Mikäli tuo oli odotettavissa, niin miksi mitään ei tehty? Ei kiinnostanut vai ei uskallettu vai oliko joku oikeakin syy? Jos ja kun tieto ko. tuomarin tuomaroinnista Saksassa tuli, niin tuo varmistu olisi pitänyt tehdä tuolloin kun tieto mahdollisesta esteestä on tullut ilmi. Tehtiinkö niin? Joka tapauksessa aina jokaisen organisaation pitää pystyä varautumaan mahdollisiin muutoksiin. Siksi alustavasti olisi pitänyt käydä jo keskustelua mahdollisesta tuomarimuutoksesta ennen kuin ns. p**at on jo housuissa.
Sääntöjen mukaan hallitus päättää päänäyttelyn tuomarit ja tässä tehtiin juuri niin. Mikään alaosasto ei milloinkaan sitä tee. Nyt Kurikka perui näyttelyn järjestämisen, koska ei saanut tahtoaan läpi.
Sanoisin, että aika yksioikoinen näkemys. Varmasti tuossa totuudenkin siemen on. Minusta kuitenkin tuo kuulostaa siltä (yllä oleva huomioden), että Liitolla ei ollut aikomustakaan kuunnella järjestävää organisaatiota ja tiedon kulkukin oli lähinnä muodollista pullaa. Näin ollen Kurikan ilmoitus
Yhteistyö liiton kanssa olisi ollut edellytys tapahtuman onnistumiseksi.
Nyt yhteistyöta ja yhteistä näkemystä ei liiton puolelta haluttu rakentaa,joten luovumme
järjestely vastuusta.
On täysin validi. Yhteistyöllä noita juttuja pitäisi hoitaa, ei sanalemalla -riippumatta siitä kumpiko osapuoli haluaa kulloinkin sanella ja mitä.
Kaikki asiat voidaan hoitaa eri tavalla ja paremmin, kuin mitä ne on tehty.
Sanelu ei ole ollut koskaan, eikä se tule koskaan olemaan hyvä tapa.

Vielä jos laitan perään, niin 10 vuoden tuomio on ihan posketon. Se ei perustu mihinkää, eikä siitä ole hyötyä kenellekkään. Eniten se ampuu liiton omaa toimintaa jalkaa, ellei se nyt sitten ollut vallan tarkoitus, toivottavasti ei.
Sanktio tuntuu kovalle kun se on, selkeyden vuoksi, kirjattu aikana. Suhteutetaan se kuitenkin järjestämiskertoihin.
----
Se että SPL Kurikka on viime vuosina järjestänyt näyttelyn joka vuosi ei voi olla lieventävä tekijä
Suhteutetaan järjestämiskertoihin? Anteeksi vain, mutta tuon järjettömyyden huippu. Harvoin jos koskaan olen lukenut mitään noin naurettavaa. Toimenpiden kielto tai miksi tuota ikinä sitten kutsutaankaan täytyy aina olla aika_perusteinen.

Olisiko sen jollekkin toiselle liitolle sitten pitänyt olla 30 -vuotta, kun näyttelyitä (tai tapahtumia ylipäätään) on harvemmin?
Olisi mielenkiintoista kuulla millainen seuraamus, keskusteluun osallistuneiden mielestä, vetäytymisestä olisi pitänyt olla?
2-3 vuotta olisi edes jollakin tasolla perusteltu.
Entäpä jos, Kuopio ilmoittaisi ettei se järjestäkään suojelun mestaruuskisoja koska hallitus on p**ka, mikä olisi oikea sanktio?
Aivan kuin siitä olisi kyse...
Markku Seppänen

Re: Ammutaanko kärpänen tykillä?

Viesti Kirjoittaja Markku Seppänen »

Kurikka ei varmasti huvikseen vetäytynyt, vaan siihen on olemassa syy tai syitä. Mikä on sanktio niille, jotka ovat olleet aiheuttamassa Kurikan vetäytymisen? Yleensä riidoissa on ainakin kaksi osapuolta. Tässä tapauksessa sanktiota on päässyt kyhäämään vain toinen osapuoli.
Vastaa Viestiin