Jalostustmk info, kasvattajasitoumus

Jalostukseen liittyvät aiheet

Jalostustmk info, kasvattajasitoumus

ViestiKirjoittaja Juha Puurunen » 22 Huhti 2011 6:27

Jalostustmk:n infokirjeessä on mukana 2005 käsitelty, ja suurta kuohuntaa tuolloin aiheuttanut, kasvattajasitoumus. Jottei kellekään jää epäselväksi, kyseinen sitoumus hyväksyttiin 1/05 kokouksessa mutta jo seuraavassa, 2/05, kokouksessa vedettiin takaisin. Kokouksen 2/05 päätöksen mukaisesti sitoumus piti muotoilla uudelleen. Uudelleen mutotoilu jäi kuitenkin tekemättä asiakirjan suunnitelleen henkilön, Esa Harjulan, erottua hallituksesta. Nyt kyse on ilmeisesti jalostustmk:n valmistelutyöstä uudelleen muotoiluun liittyen?

Pari kysymystä asiakirjaan liittyen. Miksi rinnakkaissitoumusta tarvitaan? Jokainen kasvattaja allekirjoittaa jo vastaavan sitoumuksen Kennelliitolle. Kohta 3, onko SPL:lle suunnitteilla organisaatio tarkastuksia/valvontaa varten vai miten tarkastuksia/valvontaa on tarkoitus toteuttaa? Onko SPL:lla ylipäätään resursseja valvoa sitoumuksen noudattamista ja tapahtuuko valvonta jälkijättöisesti ilmoituksiin tai muuten saatuihin tietoihin perustuen?

Hienoa, että jalostustmk tuo asian keskusteluun, nyt jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa jo valmisteluvaiheessa.

-Juha-
Juha Puurunen
 
Viestit: 604
Liittynyt: 04 Joulu 2007 8:30

Re: Jalostustmk info, kasvattajasitoumus

ViestiKirjoittaja Eero Lukkari » 22 Huhti 2011 10:03

Aika samoilla linjoilla olen, mitä järkeä olla lähes identtinen kasvattajasitoumus Kennelliiton kasvattajasitoumuksen kanssa?

Mitä tarkoittaa kohta 7: "Lisäksi pennuista on otettu DNA näyte voimassa olevien ohjeiden mukaisesti"? Minkä ohjeiden mukaan?

Miksi SPL-kasvattajasitoumuksessa ei voi olla mitään konkreettista? Miksi SPL-kasvattajilta ei vaadita mitään enempää kuin muiltakaan (paitsi käynti jatkokoulutuksessa)?
Eero Lukkari
 
Viestit: 175
Liittynyt: 03 Joulu 2007 22:23

Re: Jalostustmk info, kasvattajasitoumus

ViestiKirjoittaja Tuula Siimes » 22 Huhti 2011 18:31

Kohta 13 on myös melko turha (tunnistusmerkintä), nykyäänhän pentuja ei edes rekisteröidä ennen merkitsemistä.
Paljon muitakin turhia päällekkäisyyksiä näyttää olevan, saahan niillä toki sopimukseen enemmän mittaa :)
Tuula Siimes
 
Viestit: 120
Liittynyt: 04 Joulu 2007 9:51
Paikkakunta: Pyhtää


Paluu Jalostus