Jalostustmk info, kasvattajasitoumus

Jalostukseen liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Juha Puurunen
Viestit: 604
Liittynyt: 04 Joulu 2007 08:30

Jalostustmk info, kasvattajasitoumus

Viesti Kirjoittaja Juha Puurunen »

Jalostustmk:n infokirjeessä on mukana 2005 käsitelty, ja suurta kuohuntaa tuolloin aiheuttanut, kasvattajasitoumus. Jottei kellekään jää epäselväksi, kyseinen sitoumus hyväksyttiin 1/05 kokouksessa mutta jo seuraavassa, 2/05, kokouksessa vedettiin takaisin. Kokouksen 2/05 päätöksen mukaisesti sitoumus piti muotoilla uudelleen. Uudelleen mutotoilu jäi kuitenkin tekemättä asiakirjan suunnitelleen henkilön, Esa Harjulan, erottua hallituksesta. Nyt kyse on ilmeisesti jalostustmk:n valmistelutyöstä uudelleen muotoiluun liittyen?

Pari kysymystä asiakirjaan liittyen. Miksi rinnakkaissitoumusta tarvitaan? Jokainen kasvattaja allekirjoittaa jo vastaavan sitoumuksen Kennelliitolle. Kohta 3, onko SPL:lle suunnitteilla organisaatio tarkastuksia/valvontaa varten vai miten tarkastuksia/valvontaa on tarkoitus toteuttaa? Onko SPL:lla ylipäätään resursseja valvoa sitoumuksen noudattamista ja tapahtuuko valvonta jälkijättöisesti ilmoituksiin tai muuten saatuihin tietoihin perustuen?

Hienoa, että jalostustmk tuo asian keskusteluun, nyt jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa jo valmisteluvaiheessa.

-Juha-
Eero Lukkari

Re: Jalostustmk info, kasvattajasitoumus

Viesti Kirjoittaja Eero Lukkari »

Aika samoilla linjoilla olen, mitä järkeä olla lähes identtinen kasvattajasitoumus Kennelliiton kasvattajasitoumuksen kanssa?

Mitä tarkoittaa kohta 7: "Lisäksi pennuista on otettu DNA näyte voimassa olevien ohjeiden mukaisesti"? Minkä ohjeiden mukaan?

Miksi SPL-kasvattajasitoumuksessa ei voi olla mitään konkreettista? Miksi SPL-kasvattajilta ei vaadita mitään enempää kuin muiltakaan (paitsi käynti jatkokoulutuksessa)?
Tuula Siimes

Re: Jalostustmk info, kasvattajasitoumus

Viesti Kirjoittaja Tuula Siimes »

Kohta 13 on myös melko turha (tunnistusmerkintä), nykyäänhän pentuja ei edes rekisteröidä ennen merkitsemistä.
Paljon muitakin turhia päällekkäisyyksiä näyttää olevan, saahan niillä toki sopimukseen enemmän mittaa :)
Vastaa Viestiin