Pitkäkarvan näyttelykokemus

SPL:n näyttelyihin ja ulkomuotoon liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Satu Pajarinen
Viestit: 11
Liittynyt: 13 Touko 2009 03:14

Pitkäkarvan näyttelykokemus

Viesti Kirjoittaja Satu Pajarinen » 12 Kesä 2011 14:37

Näin pitkäkarvaisen omistajana pidin ilahduttava uutista siitä että pääsemme näyttelyihin mukaan. Niimpä kävimme sitten muutaman kennelliiton näyttelyn pyörähtämässä ihan hyvin saavutuksin. Siitä innostuneena ajattelin että ilmoitetaan se nyt sitten erkkariinkin kun kerran sinne päästään. Tiedossa kyllä oli että tulosta koiralla ei ole kun on täysin toiseen lajiin reenattu ( toko ) mutta voisihan sieltä hyvällä tuurilla sijoitus ja pysti irrota sillä SG:lläkin.
Eipä siinä sitten muuta kun ilmoa menemään ja koiraa kiillottamaan näyttelyä varten.

Vihdoin koitti näyttelypäivä, itselle vieläpä erittäin odotettu kun kaksin kappalein tuli noita koiria sinne ilmoitettua. Lyhytkarvaisissa menikin mukavasti, SG1 ja pytty kotiin :voitto: . Jes, hyvillä mielin siis koittamaan sitä pitkäkarvaisluokkaa.
Olimme vissiin heränneet suotuisien tähtien alla koska myös tästä luokasta tuli voitto. Yllätys oli kuitenkin vastassa palkintojen jaossa. Ei pokaalia? Järjestäjältä kysymään siis että kävikös tässä nyt joku virhe? Vastaus oli tyly: Ei ne mitään pokaaleja saa kun ei ne V arvosanaakaan voi saada. Täh? Olin kyllä hyvässä uskossa aina luullut että ne pokaalit jaetaan sijoituksista eikä arvosanoista mutta näköjään vanhetessa viisastuu. Kiusaantuneena kysyin vielä että no kuvataankos tämän luokan voittaja? Muissa luokissahan voitaja pyydettiin kuvaan. Vastaus edelleen tyly: No onhan se kuvaaja tuolla jos haluat nyt mennä. Siinä kohti tuli mun metrit täyteen ja totesin että antaapa olla, onhan mulla niitä kuvia omasta koirastani. Pitäkööt tunkkinsa. Saatiin sentään se ruokasäkki minkä ko. alajaosto oli sponssina saanut. Tosin kakkosen puolesta vähän harmittaa kun muissa luokissa kakkonen sai ison säkin ja tässä kohti se kakkosen säkki vaihtui mystisesti pikkusäkkiin.

Noin niinkuin pitkäkarvaisten tulevaisuutta ajatellen toivoisinkin pientä kannustusta ja panostusta nyt myös niihin, niin näyttelyissä kuin harjoituksissa. Aika vähän vielä on kuitenkin tuloksia pitkäkarvaisilla kun suurimmaksi osaksi ovat varmasti kotikoiriksi menneet. Nyt olisi kuitenkin hyvä sauma kannustaa myös niitä harrastamaan ja osallistumaan. Vaikka kaikki ei pidäkään ajatuksesta että ovat oma rotumuunnoksensa, se kuitenkin nyt vaan on tätä päivää ja sen kanssa on elettävä. Eikö olisi siis kaikkien kannalta hienoa että myös näiden kanssa osallistuttaisi ja toivottasti vielä tehtäisi niitä tuloksiakin joskus. Tänä päivänä on jo näyttö- ja käyttöpuoli niin erkaantuneet toisistaan, kukaan meistä ei varmaankaan halua että vielä pitkäkarvaiset jakautuisi omakseen? Ainakin minun henkilökohtainen ajatus on että samaan soppaan tässä ollaan kaikki lusikkamme pistetty. Karvoihin ja väriin katsomatta.

Joo, tiedän. Tämä oli tämmönen turha hellepäivän nillitys mutta tulipahan avauduttua :) En kirjoittanut tätä sillä että elämäni järkkyisi suuresti yhden muutaman euron pytyn tähden. Lähinnä harmittaa kun melkein kaikki pitkäkarvaiset olivat ensikertaa kehissä ja olisivat tosiaan sen pienen kannustuksen ansainneet. Kynnys lähteä noiden kanssa on jo vielä melkoinen muutenkin, saati jos niitä vielä kohdellaan eriarvoisesti.

Sonja Lehtinen
Viestit: 144
Liittynyt: 04 Joulu 2007 00:09

Re: Pitkäkarvan näyttelykokemus

Viesti Kirjoittaja Sonja Lehtinen » 12 Kesä 2011 16:07

Kyseisestä näyttelystä en tiedä, mutta onhan tuo ihan normaalia lyhytkarvojenkin kohdalla ettei ns. parasta arvosanaa saanut, mutta osallistujien vähyydestä johtuen sijoittuva palkintoa saa, tai se muutetaan joksikin näytepakkaukseksi. Kerran olen pentuluokassa saanut pokaalin vaikkei lupaavaa tullutkaan, mutta muuten sijoittumisesta huolimatta vaan lämmintä kättä :)
Eli ehkei kysymys nytkään ollut karvanpituudesta?

Tanja Tammela
Viestit: 7
Liittynyt: 18 Marras 2010 21:29

Re: Pitkäkarvan näyttelykokemus

Viesti Kirjoittaja Tanja Tammela » 12 Kesä 2011 16:18

Joo, samanlainen pikkuisen huono maku jäi suuhun. Parin viikon takaisesta Mäntän näyttelystä meitin pitkäkarvainen sai sen pokaalin.
Kyllähän pokaali jaetaan myös nuorempien luokassa vaikka niissä ei kisatakaan V arvosanasta.
Tuo pokaali nyt on vaan sellainen kannustus ja hyvän mielen tuoja. Ja minusta tasa-arvoisuuden nimissä se olisi myös kuulunut jakaa kuten muissakin luokissa.
Toivottavasti tulevaisuudessa tuo suhtautuminen pitkäkarvaiseen muuttuu... :P

Vastaa Viestiin