Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

SPL:n näyttelyihin ja ulkomuotoon liittyvät aiheet
Eero Lukkari

Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

Viesti Kirjoittaja Eero Lukkari »

Julkaisin videot päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeista Youtube-kanavallani. Pahoittelen jalustan puutetta, amatöörimäistä zoominkäyttöä, kivikaudelta peräisin olevan kameran huonoa kuvanlaatua ja HD-laadun puuttumista mutta kai noita katsoa voi.
Viimeksi muokannut Eero Lukkari, 14 Elo 2011 21:24. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tuula Siimes

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

Viesti Kirjoittaja Tuula Siimes »

Kiitos, oli erittäin valaisevaa nähdä nämä suoritukset.
Anne Kurki

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

Viesti Kirjoittaja Anne Kurki »

Kiitos Eero :)
Kari Salkosalo
Viestit: 257
Liittynyt: 07 Joulu 2007 12:50

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

Viesti Kirjoittaja Kari Salkosalo »

eipä paljoa naurattanut.... :cry:
Tuula Siimes

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

Viesti Kirjoittaja Tuula Siimes »

Kari Salkosalo kirjoitti:eipä paljoa naurattanut.... :cry:
No ei...mielen valtaa pieni ihmetys...
Ville Salmia
Viestit: 395
Liittynyt: 04 Joulu 2007 15:11

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

Viesti Kirjoittaja Ville Salmia »

Minun mielestä joidenkin koirien kohdalla voidaan kyseenalaistaa koko touhun moraalisuus.Onko oikein viedä noin pelokasta koiraa koko tilaisuuteen? Myös minua ihmetyttää koko arvosana "erinomainen".Miten on mahdollista että ulkomuotoarvostelun suhteen suojelussa kisaavat koirat eivät saa samaa "tasoitusta" kun nämä nly-koirat saavat rohkeuskoearvostelussa? Arvosanan "erinomainen" saavat sellaisetkin koirat, jotka eivät ikipäivänä läpäisisi SchH-kokeen VIK-arvostelua.
Päivi Ollikka
Viestit: 268
Liittynyt: 25 Joulu 2007 19:46

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

Viesti Kirjoittaja Päivi Ollikka »

^ Vähän noinkin :(
Toisaalta tuo maailma on aivan omansa. Harva ohjaaja itse on koiransa kouluttanut ja nuo koirat on kyllä melkoisessa myllytyksessä. Kouluttajat, ohjaajat vaihtuvat, ympäristöt vaihtuvat. Koiria myydään ja ostellaan sinne ja tänne. Koiralla saattaa olla elämäsä aikan useita koteja. Kaikki likistävät niistä kaiken ulos. Koiria ei treenata kunnolla kaikkia lajeja koko vuotta vaan vain osan vuotta tähtäimenä rohkeuskoe. Koiran ja ohjaajan suhde ei ole kovinkaan korkealla tasolla koepuolelta. harva ohjaaja käy tuolta puolelta seminaareissa ja opissa vaan oppi on aika matalaa. Kun koira ei osaa eikä ohjaaja osaa - niin homma harvoin näyttää hyvältä (I know :D ) Ei ole helppo noiden rekkujen tienata nappuloitaan kuppiin.
Näyttelymaailma on varsin raadollinen - kuvittelisin näin sivusta seuranneena. Jos haluat kasvattaa täytyy sinun olla jo jonkin asteinen tehdas, koska hyviä koiria syntyy harvoin, 100 yksilössä ehkä yksi hieman parempi. Koirallasi on jokin totaalisen pikku vika esim liian vaaleat silmät tai se kantaa häntäänsä väärin - vaikka hoitaisit ja treenaisit sen parhaiten ikinä - se ei voi menestyä tuon vikansa takia. Vaikka koira olisi luonneominaisuuksiltaan kuinka hieno se ei voi menestyä, koska sillä on vaikka vääräasentoinen korva. Kaksi vuotiaana huomaat ettei koirasta kehity tarpeeksi hyvä kärkikamppailuun - sen ura tyssää siihen. Mahdotonta edes kuvitella sitä harmin määrää, kun terveellä mukavalla näyttelykoirallasi on vääränlainen häntä - siin se. Osta uusi koira tai vaihda harrastusta.
Käyttöpuolella jos koira ei olekaan ihan kaikkein paras joltain osa-alueelta on sinun mahdollisuus tehdä toinen osa alue vielä paremmaksi kompensoimaan tuota heikkoutta - ja sinulla on mahdollisuus menestyä.
Näyttelyharrastus on mielestäni todella kovaa harrastamista ja raakaa - pikku vika ja olet auttamattomasti ulkona kärkikahinoista. Oma pää ei kestäis :D
Seija Kulmala

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

Viesti Kirjoittaja Seija Kulmala »

Kiitos Eerolle videosta. Olipa sitten kyse noiden koirien koulutuksen puutteesta tai ominaisuuksista, kyllä suoritusten
ala-arvoisuus pitäisi näkyä VIK arvosanassa, eikä palkata vain läsnäoloa. Olisipa kiva lukea rohkeuskokeen tuomarin mielipide asiasta, näin avoimen/läpinäkyvän tiedottamisen aikana (mitä se sitten tarkoittaakaan..)

Mitä sitten tulee käyttölinjaisen koiran rakennearvosteluun näyttelyssä, en edes haluaisi V arvosanaa koska minusta nykynäyttelykoira ei ole terve tai tasapainoinen rakenteeltaan, vaikkakin ylilyöntejä alkaa kuulemma olla vähemmän silläkin saralla, olen kuullut.

Näyttelyiden tulisi edistää jalostusta, eikä toimia vietillisesti puutteellisten koirien harrastuskenttänä. Sitten kun tämä alkaa toteutua, itsekin saatan tuoda koirani arvosteltavaksi. Siihen asti kyllä pysyn visusti ulkona näistä geimeistä.

Tulipa vähän kärkevästi kirjoitettua.
Tuula Siimes

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

Viesti Kirjoittaja Tuula Siimes »

Kyllä mulle(kin) jäi mielikuva muutamasta koirasta että reenit on jääneet aloitusasteelle. Herää kysymys miksi?
Eikö olisi reilua niin koiraa kuin maalimiehiä kohtaan, puhumattakaan tuomareista harjoittaa se koira niin että sillä on mahdollisuus selvitä tuosta? Tuomareilta taas toivoisin selkärankaa siihen että arvosana erinomainen annetaan vain sen oikeasti ansainneille koirille. Vain ne koirat olisivat oikeutettuja VA tai V arvosanaan. Videoissa esiintyvistä koirista monikaan sitä ei ansainnut...
Kari Salkosalo
Viestit: 257
Liittynyt: 07 Joulu 2007 12:50

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

Viesti Kirjoittaja Kari Salkosalo »

Minä ajattelen asiaa hiukan laajemmin. Koko saksanpaimenkoiraliiton tapahtumina näyttelyt ja oma koetoiminta. Kyse on myös etiikasta ja moraalista. Annetaanko hyvät arvosanat oikeasti hyville ja puuteelliset heikoille (yhtälailla koepuolella kuin näyttelyissä), vai ummistetaanko silmät rahan,kaveruuden vai jonkun muun tekosyyn varjolla, ja annetaan toivottomillekin tapauksille V-arvosana.

En ala arvostelemaan näyttelyharrastajia tai heidän koiriaan. Jos he haluavat harrastaa lajiaan esim. ominaisuuksiltaan heikkolahjaisella koiralla, niin se sopii minulle, siitä vaan, antavathan hekin minun harrastaa lajiani heidän käsityksensä mukaisesti surkean rakenteen omaavilla koirillani. Mutta sitä en hyväksy, että heikkolahjainen koira arvostellaan erinomaiseksi, kun se ei kerran sitä ole. :shock:
Lahjakasta koiraa ei myöskään sovi tuomita heikoksi, yhtälailla.

Minusta SPL nimisen organisaation, joka arvioi koiria niin ominaisuuden kuin rakenteen suhteen, oman koetoiminnan ja oman näyttelytoiminnan avulla, pitää pystyä olemaan objektiivinen ja arvostelussaan yhteneväinen. Koirat pitää arvioida käyttöominaisuuksien suhteen yhtäläisesti ja samoilla kriteereillä VIK:n suhteen. Samoin kuin koirat arvioidaan näyttelyissämme rakenteen suhteen yhteneväisin kriteerein. Tämä ei voi olla "väärin" tai "vaikeaa toteuttaa", kysymys
on oikeudenmukaisuudesta, rehellisyydestä ja avoimesti hyvästä tahdosta saksanpaimenkoiraa ja sen tulevaisuutta kohtaan!

T:Salkkis
Matti Saarivuori

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

Viesti Kirjoittaja Matti Saarivuori »

Jos koirarodun rakenne on jalostettu niin epämuodostuneeksi, että se ei pysty enää kunnolla kävelemään,
jos koirarodun sairastuvuustodennäköisyys on vakuutusyhtiöiden tilastojen kärjessä,
jos koirarotua käyttävät viranomaiset eivät saa käyttöönsä tarvettaan vastaavia määriä työskentelemään pystyviä koiria jne.,
on jotakin vakavasti pielessä.

SPL:n päänäyttelyn rohkeuskoe 2011 näytti olevan suurta teatteria, jossa kaiken lisäksi liikuttiin eläinrääkkäyksen rajoilla ja mentiin rehellisyyden, hyvien tapojen, eettisten ja moraalisten periaatteiden rajan väärälle puolelle sekä maalimiesten (piilosta hyökkäämisen sijasta piilosta pakeneminen) että tuomaritoiminnan osalta.

Häpeän hienojen koirien puolesta tällaista maalimies- ja tuomaritoimintaa.

Saksanpaimenkoira on jalostuksellisesti kuilun partaalla ja merkit siitä ovat olleet näkyvissä jo vuosia.
Millaisia päätöksiä SPL:n hallitus tekee ja on tehnyt saksanpaimenkoiran hyväksi varsinkin sen jälkeen kun nykyinen puheenjohtaja totesi kevätkokouksen 2011 aloituspuheenvuorossaan jalostuksen SPL:n tärkeimmäksi tehtäväksi?
Pöytäkirjoihin kirjatut päätökset ovat luettavissa SPL:n sivuilta. Sitten on niitä sekä yleisten kokousten että hallituksen "päätöksiä", joihin viitataan, mutta joita ei ole kirjattu mihinkään. Mikä on tällaisten "päätösten" juridinen merkitys kun niitä lähdetään tarkemmin tutkimaan?
Rotujärjestö on asetettu äärettömän arvokkaiden asioiden vartijaksi. Toivon sydämestäni, että epärehellisyys, ahneus ja itsekkyys väistyisivät edes vähän ja keskipisteeseen otettaisiin saksanpaimenkoiran hyvinvointi ja terveys.
Kari Salkosalo
Viestit: 257
Liittynyt: 07 Joulu 2007 12:50

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

Viesti Kirjoittaja Kari Salkosalo »

Saarivuori puhuu asiaa. TUOHON EI OLE MITÄÄN LISÄTTÄVÄÄ, EIKÄ POISOTETTAVAA!!

T:Salkkis
Ville Salmia
Viestit: 395
Liittynyt: 04 Joulu 2007 15:11

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

Viesti Kirjoittaja Ville Salmia »

Kysynpä vielä täältäkin ,että onko näillä koirilla jotka päänäyttelyn videossa esiintyivät lisenssit kunnossa?

Ja kysyn edelleen tarkistetaanko heidän lisenssiään tilaisuuden yhteydessä? Suojelun harjoittamiseen ao:ssa pitää aina olla lisenssi.Lisenssiä suosittelee ao:n koulutusmaalimies ja sitä puoltaa ao:n johtokunta ja sen saa SPL:n toimistosta.Sen tarkoitus on että siviilivahinkojen sattuessa(puremaonnettomuus)voidaan näyttää toteen tarvittaessa että kyseinen rekku ei kuulu spl:n suojelua harrastavaan porukkaan.Se on siis suojatoimi negatiivista julkisuutta vastaan.samalla sillä kontrolloidaan suojelun parissa puuhastelevaa joukkoa.Puskatreenit erotellaan näin SPL:n harkoista.

Jos näillä ei ole lisenssejä,kuinka ja missä ne treenaa? Päänäyttelyn yhteydessä pitäisi ehdottomasti vaatia ainakin kotimaisilta koirakoilta lisenssit.
Auli Impola

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

Viesti Kirjoittaja Auli Impola »

Uskoisin, että useimmilla koiran ohjaajilla on lisenssit kunnossa. Minunkin mielestäni ne pitää tarkistaa, koska siksihän meillä on säännöt, että niitä noudatetaan. Ja saadakseen lisenssin, ohjaajan on täytynyt tehdä oma kouluttamallaan koiralla ainakin BH. Luulen, että tämä on syy, miksi useat kasvattajat vievät koiria rohkeuskokeeseen. Kaikilla koiran omistajilla ei ole lisenssiä.

Terveisin

Lisenssi nro 135
Mari Koskinen

Re: Päänäyttelyn 2011 rohkeuskokeet videoina

Viesti Kirjoittaja Mari Koskinen »

Tässähän on ihan kiva lukea tällaista yleistä lynkkausta. Jatkossahan tämä oikein "kannustaa" osallistumaan rohkeuskokeisiin. Ja täytyy myöntää että minulla on ollut harhakuvitelma että koirani on hanskassa ja olen ehkä muistaakseni sen kanssa kentälläkin pyörähtänyt treenaamassa. Seuraavan kerran mietin tarkaan kyseisiin karkeloihin osallistumista.

Mari Koskinen
Kreislauf Ä´ngelina Jolie
Vastaa Viestiin