JALOSTUSTOIMIKUNTA

Jalostukseen liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Vesa Hirvioja
Viestit: 276
Liittynyt: 03 Tammi 2008 19:23

JALOSTUSTOIMIKUNTA

Viesti Kirjoittaja Vesa Hirvioja »

HALLITUS TIEDOTTAA
Hallituksen järjestäytymiskokouksessa 13.1.2012 päätettiin seuraavaa:

Jalostusvastaava Aulis Koistinen eronnut 1.1.2012 lähtien hallituksesta. Hallitusta täydennetään kevätedustajiston kokouksessa.
Jalostusvastaavan tehtäviä hoitaa kevätedustajistonkokoukseen 21.4.2012 saakka Seppo Goman.
Rutiini asiat: Poikkeuslupa-anomukset, jalostustarkastusanomukset, PEVISA- ja rotumääritelmäasiat jne…
Yhteystiedot: seppo.goman@spl.fi tai 050-560 3615

JALOSTUSTOIMIKUNTA
Hallitus kokonaisuudessaan toimii jalostustoimikuntana kauden 2012. Seuraavat tehtävänjaot jo päätettiin. Suunnittelu jatkuu yleishallinnon johdolla.
vt. jalostusvastaava Seppo Goman
JTO työryhmän vetäjä Puheenjohtaja V-P Hirvioja
Tiedonkeruu ja tilastointi Marko Kurkinen
Tietokannan suunnittelu Juha Puurunen
Kasvattajakoulutus Perustettava kasvattajatoimikunta


Ylesihallinto
Seija Kulmala

Re: JALOSTUSTOIMIKUNTA

Viesti Kirjoittaja Seija Kulmala »

Mielenkiinnolla jään odottamaan kasvattajatoimikunnan koostumusta.
Vaan taitaa olla jo itsestäänselvyys.

Toivottavasti kasvattajatoimikunta koostuu kasvattajatilaston vähintään 10 parhaan joukosta koska he ovat
osoittaneet tekevänsä paremmin asioita, vai mitä? Siellä kun on mitattu asioita terveys ja tulokset.

Tsemppiä kasvattajatoimikunnalle joka tapauksessa!

Viime vuoden tilastoja odotellessa...
Matti Saarivuori

Re: JALOSTUSTOIMIKUNTA

Viesti Kirjoittaja Matti Saarivuori »

"Saksanpaimenkoira ei sovellu enää virkakoiraksi":
http://www.studio55.fi/irtiarjesta/arti ... 9483/profe
Tähän on siis tultu määrätietoisella ja tavoitteellisella toiminnalla saksanpaimenkoiran ominaisuuksien alasajamiseksi.
No, onneksi nykyinen jalostustoimikunta on jalostusvastaavineen (joka on siis myös näyttelytoimikunnan vetäjä) aikaisempaan, poispotkittuun jalostustoimikuntaan verrattuna osaavammissa, kokeneemmissa, asiantuntevammissa sekä ennen kaikkea YHTEISTYÖKYKYISEMMISSÄ ja LUOTETTAVAMMISSA käsissä eikä ainakaan vaikeuta hallituksen työtä sen tavoitteellisessa toiminnassa kuten aikaisempi jalostustoimikunta SPL:n hallituksen mukaan valitettavasti teki (SPL:n hallituksen päätös 8/11, kohta 8.2)...
Reijo Korpela
Viestit: 98
Liittynyt: 17 Kesä 2008 19:17

Re: JALOSTUSTOIMIKUNTA

Viesti Kirjoittaja Reijo Korpela »

Näistä asioista keskustelu olisi paljon reilumpaa/asiallisempaa/rohkeampaa... silmästä silmään, kuin täällä netissä "huutelu". Se olisi myöskin ainoa tapa vaikuttaa asioiden hoitoon yhdistyksessä.
Kari Salkosalo
Viestit: 257
Liittynyt: 07 Joulu 2007 12:50

Re: JALOSTUSTOIMIKUNTA

Viesti Kirjoittaja Kari Salkosalo »

Eiköhän se "erotettu jalostustoimikunta" keskustellut ihan "naamatustenkin" näistä asioista hallituksen kanssa. Saattaapi olla hyväksikin tuoda asioita tänne "nettiin" kansan nähtäville, niin ei jää epätietoisuutta asioista. Sehän lupasi tuo hallitus parantaa tiedotuksen tasoa, ja presidenttikin oli uusimman lehden pääkirjoituksessaan juurikin tyytyväinen tähän tiedotuksen parantumiseen.

T:Salkkis
Seija Kulmala

Re: JALOSTUSTOIMIKUNTA

Viesti Kirjoittaja Seija Kulmala »

Samaa mieltä Karin kanssa.

Reijo: netissä huutelu on sitä että nimimerkin suojista arvostelee tai "huutelee", tämäkin sosiaalinen media jossa esiinnytään omalla nimellä on nykyaikaista tiedon välittämistä ja mielipiteensä julkituomista johon meillä kaikilla on sekä oikeus että mielestäni velvollisuus.

Väittäisin ettei ainakaan rohkeutta puutu siltä joka omiin nimiin mielipiteensä kertoo. Enemmänkin takanapäin supiseminen, salaiset puhelut päätösten teon tueksi ja oman asian läpiviemiseksi, samalla "unohtaen" ottaa kaikkiin yhteyttä, sitä kutsun raukkamaiseksi toiminnaksi.
Heikki Pekonen

Re: JALOSTUSTOIMIKUNTA

Viesti Kirjoittaja Heikki Pekonen »

Johan oli jäätävä analyysi oikein professoritason ihmiseltä. Lyhytpinnaisuus voidaan täten lisätä luonnekuvaukseen.
Matti Saarivuori

Re: JALOSTUSTOIMIKUNTA

Viesti Kirjoittaja Matti Saarivuori »

Poispotkitun jalostustoimikunnan toiminnan pääperiaatteita olivat tiedonkeruu, tietojen avoin välittäminen ja täysin julkinen toiminta tavoitteena saksanpaimenkoiran rotuominaisuuksien pelastaminen. Se johti joissakin tilanteissa vastakkainasetteluun eikä miellyttänyt nykyistä SPL:n johtoa eikä osaa kasvattajia, joiden taloudellisia etuja tällainen toiminta väistämättä uhkaa. Tämän seurauksena toimikunta erotettiin.
Toimikunta esimerkiksi kutsui SPL:n puheenjohtajan keskustelutilaisuuteen Poriin vuosi sitten yhteisen sävelen löytämiseksi. Tuossa tilaisuudessa puheenjohtaja totesi toimikunnan taitamattomaksi tavoitteidensa ajamisessa. Tästä oli tietysti vähän vaikea jatkaa, mutta katsoimme em. tavoitteemme kuitenkin jatkamisen arvoiseksi.
Elokuussa 2011 hallituksen strategiakokouksessa puheenjohtaja taas kehotti kaikkia katsomaan peiliin. Tämä on periaatteessa kaunis ajatus silloin kun on kanttia sen toteuttamiseen aidosti. Käytännön toteutuksena "peiliin katsominen" oli kuitenkin pelkästään puheenjohtajan minuun kohdistama nuhtelu kun olin ottanut julkisesti kantaa mm. päänäyttelyn rohkeuskokeeseen.
Kaiken huippuna tietysti oli tuo perusteeton ja ilman toimivaltuuksia tapahtunut (asiaa tutkivat juristit parhaillaan) toimikunnan erottaminen ja sen jäsenten toteaminen yhteistyökyvyttömiksi, epäluotettaviksi ja hallituksen työtä haittaaviksi. Silloin kun kyse on tänä päivänä edes normaalista, saati taitavasta johtamisesta, tällaisista asioista aina keskustellaan ensin, kerrotaan perusteluja ja etsitään rakentavia vaihtoehtoja. Nyt ei keskusteltu, koska alunperinkin tavoitteena oli "ampua Aukken toimikunta alas" kuten eräs kasvattaja aikanaan uhkaili. Olen julkisesti puheenvuorossani SPL:n syyskokouksessa 2010 verrannut tämänkaltaista toimintaa pohjois-korealaiseen johtamistapaan, jossa toisinajattelijat brutaalisti eliminoidaan.
Ne, jotka tuntevat Aukken ja Keijon, tietävät tarkkaan, että saksanpaimenkoira-asioissa asiantuntevampia, luotettavampia ja yhteistyökykyisempiä henkilöitä ei maailmassa ole monta. Nyt on enää aivan turha kitistä sen perään, minkä tietotaidon SPL on menettänyt Aukkessa ja Keijossa. Tämä on erittäin surullinen episodi ja historiallinen esimerkki totaalisesta tunaroinnista. Me tosin jatkamme Aukken ja Keijon kanssa yhteistyötä saksanpaimenkoiran puolesta. Koska meidän työpanoksemme ei kelpaa SPL:lle, teemme sitä muilla foorumeilla ja merkityksellisemmillä tavoilla mitä vääntö taloudellisten etujen ja henkilökohtaisen vallanhimon tyydyttämisen tarpeen aiheuttamaa moukkamaista ja tylsämielistä politikointia vastaan on.
Sitäpaitsi; jos SPL:n keskustelupalstalla ei keskustella saksanpaimenkoiran rodun tilasta ja toimista sen tuhoamiseksi tai pelastamiseksi, mihin tätä palstaa sitten on tarkoitus käyttää?
Vastaa Viestiin