Syyskokous 2012

SPL:n tapahtumiin liittyvä oma tiedotus-, keskustelu- ja palautekanava.
Jussi Viljanen

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Jussi Viljanen »

En ole varma mutta luulisin, että meidän isä voittaa teidän isät..
Johanna Sipiläinen
Viestit: 16
Liittynyt: 24 Tammi 2009 20:51

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Johanna Sipiläinen »

Kysymys: Miksi?

Jokainen täällä kirjoittelija on huolissaan rodun tilanteesta. Miksi meillä sitten on niin riitaisa liitto, vaikka kaikkien päämäärä on sama??? Onko kaikki puolesta/vastaan keskustelut olleet asiaan kuuluvia tai tarpeellisia? Onko "soraäänet" aina nurinaa? Onko tarpeellista aina saada oma ääni kuuluviin? Mietin vaan....
Vesa Hirvioja
Viestit: 276
Liittynyt: 03 Tammi 2008 19:23

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Vesa Hirvioja »

Terve vaan kaikille saksanpaimenkoiraihmisille.

Vaikka täällä sivuilla pienen ryhmittymän toimesta väitetään väen kaikoneen ja hallituksen tehneen sitä ja tätä, niin oikaisen sitä vähän.
Jäsenmäärä on laskenut viimeisten viiden tai kymmenenkin vuoden aikana kokoajan. Seminaareita ja koulutustilaisuuksien määrä oli viimeisen viiden vuoden aikana vähentynyt ja vähentynyt. Saman viiden viimevuoden aikana jalostustarkastukset ajettiin alas. Hallitusta syytettiin ailahtelusta ja päätösten muuttamisesta. Alhaalta tulevan painostamisen johdosta hallitus suostui muutoksiin. Liiton talous ja jäsenistön usko alkoi hiipua. Siis ennen nykyisen johdon aikaa. Niin kävi myös vielä viime vuonna, uskoa ei vielä saksanpaimenkoiraihmisissä löytynyt.
Mutta nyt on tapahtunut muutos ja nimen omaan nykyisen hallituksen aikana. Jäsenmäärän väheneminen on pysähtynyt. Seminaareita ja koulutustilaisuuksia on pidetty enemmän kuin koskaan liiton historiassa. Pentukoulutus käynnistyi. Osallistujamäärä näissä tapahtumissa on ollut poikkeuksellisen korkea ja kokoajan nousussa. Tapahtumien ilmapiiri on ollut erinomainen, luottamus liittoon ja sen linjan pitävyyteen on kasvanut. Pienten ryhmittymien ei anneta poikottien ja kieltäytymisten tapaisilla painostamisella johtaa liittoa alhaalta käsin, kuten ovat tehneet aikaisemmin. Hallitus on pysynyt linjassaan ja pitänyt sanansa. Liiton talous on todella vakaa.
Kasvattajatoimikunta perustettiin ja se toimii. Kasvattajakurssi käynnissä jälleen 42 osallistujaa näyttää selkeää viestiä siitä että suunta on oikea.
Tästä kaikesta on kittäminen erittäin toimintakykyisen hallituksen. Joka on kantanut vastuunsa ja tehnyt tekemättäjätetytkin työt.

KIITOKSIA IHMISET TUESTA. Olette antaneet tukenne osallistumalla ja henkilökohtaisella viesteillä niin tapahtumissa kuin muutenkin tavattaessa. Ei teidän tarvi tänne nettiin sitä kirjoittaa, me tiedämme sen.

OIKEIN HYVÄÄ JUHANNUSTA KOKO JÄSENISTÖLLE

Saksanpaimenkoiraliitto ry
Puheenjohtaja
HIrvioja Vesa-Pekka
Mälli
Hannu Liljegren

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Hannu Liljegren »

Hallitukselta erinomaista työtä! Jatkakaa samaan malliin vaikka kourallinen katkeria ihmisiä yrittää estää kehitystä. Edellisen jalostustoimikunnan päätekijät olivat viroissaan erittäin kauan ja ovat varmasti kaiken tehneet jo siinä ajassa, mihin heidän ideat/taidot antoivat myöden. Nyt on aika antaa uuden aktiivisen porukan kehittää asioita, joten annetaan heille siihen rauha ja tuki. On myös hienoa, että nyt luotetaan liiton kouluttajiin ja keskitytään saksanpaimenkoiran koulutukseen, eikä laajennetan kanoihin ja muihin eläimiin, vaikka niissäkin on moni asia kehittämistä vailla.....

Matille vielä.. Saatko kirjoittamasi tekstit valmiina, vai saatko muokata niitä vähän?

Hannu Liljegren
Päivi Ollikka
Viestit: 268
Liittynyt: 25 Joulu 2007 19:46

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Päivi Ollikka »

Vastaanpa nyt tähänkin, kun kyse mitä tehdä että saadaan näyttelyihin koiria ja liitto sekä alaosastot rahaa.
Minusta kannattaisi ottaa näyttelyihin avoinluokka mukaan. Mennään kennelliiton näyttelysäännöillä ja tuoltakin on mahdollista saada sertit. Tiedän monia joilla on saksanpaimenloira kaverina ja tykkäävät käydä näyttelyissä. Ei se haittaa, mukava harrastus mikäs siinä. Eikä tarvii väkisin vääntää jotakin koulutuksen tapaista, kun se ei selkeästi ole mikään kovin korkea prioriteetti tuossa toiminnassa.
Meillä on voimakkaasti jakantunut rotu, jota ei yhdeksi saada. Ei tarvitse miettiä naapurin tonttia kun omassakin on tekemistä. Käyttöihmiset jalostakoot haluamaansa käyttökoiraa omalla tavallaan ja näyttelyihmiset omanlaistaan näyttelykoiraa. Jalostustoimikunta voisi ohjata kasvatustoimintaamme nykyaikaiseen tieteeseen perustuvaan suuntaan ja toimia yhteistyöelimenä eri suuntien keskellä. Kumpaakaan suuntaa ei tarvitse ampua kuuta kiertävälle radalle. Tilaa löytyy.
Liitto tarjotkoot puitteet ja hoitakoot suhteet sidosryhmiin. Meillä on upea kokonaisuus koulutusta ja koetoimintaa. Käyttökoirakasvatuksemme ja koulutuksemme on maailmalla arvossaan. Ollaan ylpeitä suomalaisesta susikoirasta ja niiden ohjaajista eikä ainakaan upoteta hienoja saavutuksiamme.
Kari Salkosalo
Viestit: 257
Liittynyt: 07 Joulu 2007 12:50

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Kari Salkosalo »

Vaikka olenkin täällä palstalla "kritisoinut", olen myös minä SUURELLA ILOLLA, huomannut liittomme koulutustapahtumien, ja seminaarien kasvaneen merkittävästi nykyisen hallituksen aikana. Noin 3 - 4 vuotta taaksepäin olimme todella kuopassa seminaarien ja koulutus tapahtumien suhteen. Kiitos siitä nykyiselle hallitukselle. Mukavaa on ollut myös huomata, että omat menestyjämme kansainvälisillä kentillä, ovat olleet eturivissä kouluttamassa ja pitämässä näitä seminaareja. Toisaalta taas, enpä ole täällä huomannut kenenkään "kritisoineen" nykyistä hallitusta tästä koulutustarjonnasta seminaareineen. Ehkä kaikkea kritisointia ei kannattaisi suoralta kädeltä tuomita "pienen porukan" mesoamiseksi.

Talouden kohentumisesta olin jo lähes tulkoon varma, kun nykyinen "presidenttimme" valittiin. Muistan hänen toimensa "rahakirstun" eteen jo ajalta ennen "etelää", eli lapin ja Rovaniemen ao:n ajoilta. Talous nousi sielläkin merkittävästi, ja nopeasti.

Kasvattaja koulutus etenee taas, myös se on erittäin positiivinen asia, samoin kuin kasvattaja toimikunnan perustaminen. Aika näyttää mitä "uusi kasvattaja toimikunta" saa aikaiseksi. Etukäten sitä ei kannata tuomita," pienen tai suuren " klikin tuotteeksi. Tulokset ratkaisevat tässäkin asiassa.

Hyvää Juhannusta kaikille

T:Salkkis
Marko Koskensalo

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Marko Koskensalo »

Haluan myös henkilökohtaisesti nähdä nämä palstoilla kitisevät asettumassa ehdolle. Luettuani näitä viestejä täällä olen huomaavinani, että joiltain ihmisiltä puuttuu roppakaupalla näkemystä, mitä vastuunkanto organisaatiossa tarkoittaa, tai sitten he haluavat olla ilkeitä henkilökohtaisista syistä.

Ja hyvää Jussia :)

T: Malimies ja Saalispelle Kärkölästä :)
Kari Salkosalo
Viestit: 257
Liittynyt: 07 Joulu 2007 12:50

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Kari Salkosalo »

Mielelläni myös minä näkisin Koskensalon "kantamassa vastuuta saksanpaimenkoirasta", sen tulevaisuudesta kyvykkäänä rotuna työskentelemässä viranomaiskäytössä ja koiraurheilu tapahtumissa. Vastuuta voisi Markokin kantaa esim. terveyden,anatomian ja käyttöominaisuuksien suhteen. jospa sieltä hallituksesta irtoaisi paikka Bite-clubin miehillekin :)

T:Salkkis

rähjäävä riidankylväjä Haukiputaalta :evil:
Marko Koskensalo

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Marko Koskensalo »

Mä kannan vastuuni kouluttamalla. Mutta en olekaan täällä suu vaahdossa ole hallitusta kritisoimassa.

Uskoakseni muutkin saalismiehet ja töttöhatut meidän klubista keskittyy tukemaan hallitusta täältä kentän suunnalta.
Marko Kurkinen
Viestit: 948
Liittynyt: 20 Huhti 1996 14:33
Paikkakunta: Oulunsalo

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Marko Kurkinen »

Hallitus on tänä vuonna joutunut työskentelemään hyvin tuulisessa kelissä. Vettä on tullut usein vaakatasossa, välillä raekuurojen ja salamoiden säestyksellä. Tästä huolimatta hallituksen yhteishenki on ollut hieno, ja toiminta johdonmukaista ja asiallista. Kuitenkin kritiikkiä on koko vuoden tullut poikkeuksellisen paljon, niin liiton toimihenkilöiltä kuin jäsenistöltäkin. Joissakin asioissa jopa hallituksen päätösten lainvoimaisuus on kyseenalaistetty. Tietynlainen ja sopiva kritiikki on toki normaalisti positiivinen asia ja vain toiminnan tehostaja, mutta nyt välillä ollaan oltu tilanteissa jossa krittiikistä on tullut jo itseisarvo. Mielipiteitä on monia ja yhteisymmärryksen löytäminen näyttää monesti olevan hyvin vaikeaa, jopa mahdotonta. Minusta olemme nyt tilanteessa jossa vastuunkantajiksi tarvitaan parhaat mahdolliset henkilöt. Rotumme ansaitsee sen.

Tämän vuoksi olen jo aikaisemmin ilmoittanut hallitukselle, että tulen eroamaan hallituksen jäsenen tehtävistä tämän vuoden lopussa.
Jäljelläoleville kahdelle toimikaudelle 2013-14 syyskokous valitsee jatkajan. Näin annan vuosikokoukselle ja jäsenistölle mahdollisuuden, että parhaat henkilöt jatkavat hallituksen jäseninä tärkeässä tehtävässä, ja tulevilla päätöksilä on mahdollisimman laaja tuki.

Samalla ilmoitan että olen ilomielin käytettävissä kun syyskokous tehtävään henkilöä valitsee.

Jos jotain voi vielä pyytää, niin kelatkaa tätä viestiketjua hieman taaksepäin ja lukekaa Titan kirjoitus ajatuksella. Kun olette sen lukeneet, miettikää hetki, ja lukekaa se vielä kerran.
Birgit Johansson

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Birgit Johansson »

... ja taas :( . Mut alkaa tässä päästä kärryille ja ymmärrän että vähemmästäkin sitä ihminen turhautuu. Mutta, tulipa sentään muutama positiivinenkin kommentti, niitä oli kyllä kiva lukea, ihan samoin kuin tuo mainittu Titankin teksti.

Ei minustakaan hallitus ole istunut vaan kädet ristissä, vaan paljon on tehty. Ja täytyy sanoa, että nykyisen puheenjohtajan/hallituksen astuessa puikkoihin, sitä työsarkaa taisi olla aika tavalla jo valmiiksi... Siihen nähden minusta hyvinkin kiitettävä suoritus. Mukaan lukien suunnitelma rodun kehittämiseksi (kokousmuistio), jossa vain yksi kohta ei ollut mun mieleen, mut sehän onkin mun henk. koht mielipide vainen ajatellen vain omia koiriani (siis koirien kasvatusta).
Maria Arfman
Viestit: 52
Liittynyt: 04 Joulu 2007 10:14

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Maria Arfman »

Kuten toisessa kirjoituksessa kirjootin että liitto on satsannut seminaareihin, koulutuksiin jne... on ollut todella suuri kehitys jos vertaa muutamaa vuotta takaperin. Siitä suuri plussa. Ja on oikeasti paljon aktiiveja jotka ei mesoa täällä palstoilla ja kuitenkin välittävät rodustamme ja siitä lajista jota harrastamme. On meillä parannusta tapahtunut. Niin koulutuksissa kuin osallistumisissa koulutuksiin. Osallistumismäärät järjestettyihin tilaisuuksiin on ollut huikeat. Tämä - jos mikä on konkreettista edistymistä.
Kari Salkosalo
Viestit: 257
Liittynyt: 07 Joulu 2007 12:50

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Kari Salkosalo »

suurinpiirtein samoin taisin itsekin kirjoittaa seminaareista ja eri koulutustapahtumista liitossamme :shock:

T:Salkkis

ps. rauhallista Jussin viettoa Kaijan kanssa kaksistaan täällä Martinniemessä, joten on aikaa kirjoitella palstoille :D
Ville Salmia
Viestit: 395
Liittynyt: 04 Joulu 2007 15:11

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Ville Salmia »

Joutuu kyl toteamaan et kyl me muutki koulutetaan koirii....ja aika useinki...vaikkei saalisukkoja ollakaa 8)

eikä Biteklupilaisii... :D :D

...ja saahan sitä olla eri mieltä jos haluu..vai pitääkö kaikkien olla samaa mieltä sun ja sun klupis kans,Marko?

Ihan vaan ilman vaahtoamista. :shock:
Marko Koskensalo

Re: Syyskokous 2012

Viesti Kirjoittaja Marko Koskensalo »

Pitääkö tohon Villen lapselliseen kysymykseen oikeesti vastata. Ei kai...
Vastaa Viestiin