Kakan syönti ongelmana

Terveyteen liittyvät aiheet
Hanna Keskinen

Viesti Kirjoittaja Hanna Keskinen »

Kissanjätöksissä on ilmeisesti jotain, mikä koiria kiinnostaa.

Meillä ei muiden koirien jätöksiä syödä, mutta lähes päivittäin käydään kissojen vessat tyhjäämässä, kun en ole itse vahtimassa. Toki ihmisten jätökset kelpaavat erittäin hyvin ;)
Riikka Martikainen

Viesti Kirjoittaja Riikka Martikainen »

Meilläkin oli kakkakikkareiden energiankierrätysviikot parin kuukauden ikäisenä, mutta kun ruoka vaihdettiin niin tämä harrastus jäi sille tielleen. Tuli vaan mieleen että oliko ruoka niin huonosti sulanut ipanan elimistössä että kikkareet maistuivat ja haisivat syötävälle. Uuden ruoan myötä imeytyminen oli tehokkaampaa ja kikkareita kaikenkaikkiaan tuli vähemmän. Enää ei maistu.. paitsi kissan laatikosta lennättämät pallerot joita imeskellään antaumuksella kuin vanhat mummot sokeripalaa huulet mutrulla.

R 8) ja Bocco
Weckström Maj-Britt

kakan syönti

Viesti Kirjoittaja Weckström Maj-Britt »

En halua masentaa mutta minä olen kyllä vaihtanut kuivamuonaa kolme kertaa, ja aina vaan maistuu kikkarat yhtä hyvälle, eilen illalla sain lahjan toiselta koiralta,se toi mulle jäisen sellaisen syliin
Jali Pajula

Viesti Kirjoittaja Jali Pajula »

Meitin neiti karkaili yhdessä vaiheessa syömään herkullisia hevosenkakkoja n. sadan metrin päähän kaverini hevostallille.
Yhdeltä Suomen pätevimmistä eläinlääkäreistä tätä kysyin, ja hän kertoi, että ei syytä huoleen ja kannattaa antaa syödä. En muista tarkkaa selitystä enää, mutta se oli jotenkin siihen suuntaan, että koiran luonnolliseen ruokavalioon kuuluu kasvissyöjäeläimet, suolistoineen kaikkineen ja kun koiraa ruokitaan ns. normaalilla ruoalla, se ei näitä kasvissyöjien suolistoentsyymejä enää saakaan ja se vajaus täytyy paikata popsimalla kasvissyöjien sontaa. Näin entsyymitasapaino palautuu.

Huolestuttavampaa kuulemma on, jos koira syö kissanpaskaa. Sitä ei kuulemma missään olosuhteissa saisi koiran antaa syödä. Syytä en enää muista kissanpaskan syöntiin. En enää siinä vaiheessa kuunnellut niin tarkkaan, koska meillä ei sellaista ongelmaa ole koskaan ollut.
Avatar
Eija Käyhkö
Keskustelun ylläpito
Viestit: 55
Liittynyt: 18 Elo 2003 08:16

Viesti Kirjoittaja Eija Käyhkö »

Golden Ring ry:n sivuilla on eläinlääkäri Riitta Ahon kirjoittama hyvä artikkeli kakansyönnistä - koprofagiasta, juttu löytyy osoitteesta

http://www.goldenring.fi/jalostus/koprofagia.htm
Janet Tervashonka

Viesti Kirjoittaja Janet Tervashonka »

Siinäpä erinomainen artikkeli!!
Heli Salonen

Viesti Kirjoittaja Heli Salonen »

Meilläkin tuo kissan paska on vastustamatonta herkkua koirien mielestä! Emäntä vaan ei tastä kauheasti pidä, koska meidän kissat syövät ulkona hiiriä ja lintujakin valitettavasti silloin tällöin ja vaikka kissatkin madotetaan säännöllisesti, on vanhempi koira sillä tavoin matoja itselleen saanut! Ja täällä etelässä on tämän leudon talven johdosta linnuissa tavattu salmonellaa, meillä on nyt kissojenkin "ulkoilua" rajoitettu, koirien puuhien seurailusta nyt puhumattakaan!

Molemmat koirat on terveiksi todettuja, ja vanhempi on jo 10, ja edelleen se kissan paska maittaa, Kun pentu tuli taloon, söi alkuun senkin jätöksiä, se onneksi loppui ihan itsellään.
sanna pusu

Viesti Kirjoittaja sanna pusu »

no tuota ei ainakaan meillä tuo muonan vaihto tehonnut tuntu vaan että on enemmän herkkua!
nyt syötän meidän neidille niitä maitohappobakteeria ja en ole ihan varma mutta ihan ku ei enään niin hirveästi maistuis mutta mistä sen tietää ku se on vahän juoni niitten kikkareitten suhteen! oli muuten hyvä artikkeli! :taistelu: kikkareita vastaan taistellaan !
Anne Susiharju

Viesti Kirjoittaja Anne Susiharju »

Tosi hyvä artikkeli! Nyt vaan kokeilemaan niitä neuvoja tuon kakkamaakarin kanssa.. :|
tiina pehkonen

Viesti Kirjoittaja tiina pehkonen »

tervehdys vaan kaikille! meilläkin on tuo kakan syönti ongelmana! nimenomaan kissan kakan..lenkillä kun ollaan niin onneksi muiden kakat eivät maistu, mutta kotona syödään kyllä kissan kakkaa! huolestuttaa vaan kun siinä on kaikenlaisia bakteereja (tietty muissakin kakoissa) mutta kissan kakka on peräti myrkyllistä, en tosin tiedä onko koirille. :?: meillä on torumista käytetty (pää punaisena huutamista :evil: ) mutta eipä tepsi... teillä muilla näyttäs syöjät olevan vielä pentuja mutta meidän neiti täyttää 4 vuotta!
sitten vielä semmosta että....tuntuu et toi karvanlähtö ei lopu millään!!! se on puottanu sitä jo nelisen viikkoa!!!! että oiskos tähän apuva jostakin.... rypsiöljyä on kokeiltu, ei auta! semmottii tällä kertaa!!
Peltonen, Satu

Viesti Kirjoittaja Peltonen, Satu »

Tälle henkilölle on joskus paasattu, että hevosen läjissä on jotakin myrkyllistä koiralle. Sitä ei kuulema missään tapuksessa saisi antaa koiran nauttia, voi olla henki pois jos on vaikkapa haavoja suussa. Johtunee kai rehun säilöntäaineista tms.

Tämä ei sitten ole asiasta varma, koska ei ole antanut koiransa suorittaa kokeita tällä saralla.

Kaikkien kikkaroiden ohitse mennään onneksi nykyään rauhassa hötkyilemättä. Ennen muinoin oli varsinkin lämmin tuotos suurta herrojen herkkua, minkä täyteläistä makuelämystä tuntui lisäävän se, että sitä sai vain harvoin kunnolla nauttia. :kuola:
sanna pusu

Viesti Kirjoittaja sanna pusu »

taitaa olla toive ajattelua tämän meidän neidin kohdalla viimme viikko meni peräti niin hyvin että ei kakka maistunu mutta entäs tänä aamuna oli ihana herätys ku neiti olikäynyt ulkona ja sen jälkeen tuli antamaan aamu suukot äitille kyllä teki mieli huutaa mutta kun vauveli nukku niin ei uskaltanu huutaa!!! :viha:
Kangasmaa, Laura

Viesti Kirjoittaja Kangasmaa, Laura »

Meillä ei olla napsittu vielä mitään muuta kuin hirven jätöksiä - onneksi. Tosin metsissä kun liikutaan niin niitähän tulee aika lailla vastaan, mutta ei ihan niin kotiportilla kuin esim. kissan tai koiran jätökset.
heikkinen vesa

naudan mahaa, A-piimää, ananasta

Viesti Kirjoittaja heikkinen vesa »

Meilläkin nuorimmainen söi (huom imperf) kakkoja pihalta, mutta kun lisäsimme sen ruoassa otsikossa mainittuja eväitä, vähensi ja lopetti kakan syönnin. en tiedä oliko kylläisempi, vai muuttivatko suolen flooraa sen verran, että kakat jäi pois.. syödään muuten raakaravintoa, ei nappulaa. Naudan mahaa saa myös kätevinä "mahapullina" kaupasta (pakasteena), haisee ihan sille itselleen (kakalle)... :| :wink:
Anu Torvinen

Viesti Kirjoittaja Anu Torvinen »

Tuosta hevosen kikkaroiden syömisestä voin mainita että niissä on sitä kasvissyöjän kolibakteeri kantaa.. Eli sitä samaa jota pedot saavat kaataessaan kasvisyöjän, nehän ensimmäisenä repivät mahan ja syövät sisäelimet.

Meillä varsinkin tuo vanha muori "asuu" tallin takana tunkiolla.. Tallia siivotessa on mukana 3 paskamaakaria, osa on tiellä karsinassa osa varastaa kottareista. En ole siihen puuttunut koska kasvis syöjän kakka on erilaista kuin lihan syöjän ja noilla ainakin maha toimii tosi hyvin eikä ongelmia ole sillä saralla esiintynyt..

Tuon vanhimmaisen ongelma on muiden koirienkin paskan natustelu.. Jäi ensimmäisen pentueen jälkeen vähän ajoittaisesti päälle.. Joku joskus neuvoi sirottelemaan ruoka-annokseen vähän sitruunahappoa (saa apteekista). Sillä on pysynyt kurissa, ajoittain vain ite unohdan laittaa kun ongelma on poistunut pidemmäksi aikaa.. Ilmeisesti tuo happo tekee ulosteesta kitkerää tai jotain, mutta jättää rauhaan..
Vastaa Viestiin