Päänäyttely 2005

SPL:n näyttelyihin ja ulkomuotoon liittyvät aiheet
Richard Winquist

Viesti Kirjoittaja Richard Winquist »

Kirjoitan tänne liiton palstalle, koska Oulun nettisivut on sekasin.
SPL Päänäyttely Oulu 2005 on onnellisesti ja onnistuneesti ohi. Kiitos kaikille Virpiniemeen saapuneille, minunkin puolesta.
Yksi asia vaivaa minua näissä näyttelyissä. Koska kehän keskellä on tuomariteltta ja aina toimisto on jossain kaukana, niin toimiston ja tuomariteltan välille ei ole rakennettu reaaliajassa toimivaa niin sanottua "kuumaa linjaa". Kentällä tapahtumat ovat välillä nopeita. Jos jonkun koiran tiedossa on puutteita, tarvitsee jonkun kehästä lähteä sitä toimistosta varmistamaan. Useasti tieto saapuu takaisin liian myöhään, tai unohtuu matkalle. Tämä on kyllä kehittämisen paikka.

T: :tsemp: Riki & Iso G
Johanna Mattila

Viesti Kirjoittaja Johanna Mattila »

Yleensä näyttelyissä, joissa olen ollut, nuo koirien tiedot on tarkistettu jo koirien vastaanotossa ennen arvostelun alkua. Nämä tarkistetut tiedot on sitten toimitettu kehään hyvissä ajoin ennen ko luokan arvostelun alkua.
Näin esim. puuttuvat koetulokset ovat kehähenkilöstön tiedossa jo ennen luokan arvostelua. Arvostelun valmistuttua kehäsihteeri on yleensä vielä varmistanut koiran esittäjältä, että koira ei todellakaan ole oikeutettu SG:tä korkeampaan arvosanaan puuttuvan koetuloksen vuoksi.

Tämä asia minuakin päänäyttelyssä häiritsi. Esim. oman narttuni kilpailukirjasta ei kukaan ollut kiinnostunut (Porissa ne säilytettiin toimistossa siihen asti, kun omistaja haki arvostelun). Tyrkytin sitä sitten vastaanottoon, jolloin vastaanotossa ollut henkilö katsoi tuloksen (ei koiran tietoja etusivulta) ja sanoi. "selvä!"
Mitään merkintää luetteloon tai mihinkään muuhunkaan hän ei nähdäkseni tehnyt. Jonkunlaiset yhteiset pelisäännöt järjestäjille tämän suhteen olisivat kyllä paikallaan.

Muuten tulee ruusuja järjestelylle täältäkin, paikka oli hieno! :)
Marko Kurkinen
Viestit: 948
Liittynyt: 20 Huhti 1996 14:33
Paikkakunta: Oulunsalo

Viesti Kirjoittaja Marko Kurkinen »

Johanna Mattila kirjoitti:Yleensä näyttelyissä, joissa olen ollut, nuo koirien tiedot on tarkistettu jo koirien vastaanotossa ennen arvostelun alkua. Nämä tarkistetut tiedot on sitten toimitettu kehään hyvissä ajoin ennen ko luokan arvostelun alkua.
Juuri näin teimme myös Oulun päänäyttelyssä.
Johanna Mattila kirjoitti:Tämä asia minuakin päänäyttelyssä häiritsi. Esim. oman narttuni kilpailukirjasta ei kukaan ollut kiinnostunut (Porissa ne säilytettiin toimistossa siihen asti, kun omistaja haki arvostelun). Tyrkytin sitä sitten vastaanottoon, jolloin vastaanotossa ollut henkilö katsoi tuloksen (ei koiran tietoja etusivulta) ja sanoi. "selvä!"
Mitään merkintää luetteloon tai mihinkään muuhunkaan hän ei nähdäkseni tehnyt. Jonkunlaiset yhteiset pelisäännöt järjestäjille tämän suhteen olisivat kyllä paikallaan.
Eli meitä ei kiinnostaneet ihmisten kilpailukirjat muuten kuin että tarkistimme että koiralla on V arvosanaan oikeuttava koetulos. Tämä koetulos laitettiin sitten muistiin, ja tiedot toimitettiin arvostelua varten. En ymmärrä miksi meidän ilisi pitänyt talletella kilpailukirjoja???? Mielestäni ainoat tarvittavat pelisäännöt jotka tarvitaan ovat että järjestäjä tarkistaa että koiralla on tarvittavat koetulokset ja toimittaa tiedot sitten arvostelua varten. Se miten tämä jokaisessa näyttelyssä tehdään jääköön järjestäjien huoleksi, eikä turhaan tehdä liian monimutkaisia pelisääntöjä.
Johanna Mattila kirjoitti:Muuten tulee ruusuja järjestelylle täältäkin, paikka oli hieno! :)
kiitos ruusuista ja hyvä että näyttelyn järjestelyt miellyttivät.

terveisin,
Marko Kurkinen
Marko Kurkinen
Viestit: 948
Liittynyt: 20 Huhti 1996 14:33
Paikkakunta: Oulunsalo

Viesti Kirjoittaja Marko Kurkinen »

Richard Winquist kirjoitti:Kirjoitan tänne liiton palstalle, koska Oulun nettisivut on sekasin.
Oulun sivut eivät ole sekaisin.
Richard Winquist kirjoitti:Yksi asia vaivaa minua näissä näyttelyissä. Koska kehän keskellä on tuomariteltta ja aina toimisto on jossain kaukana, niin toimiston ja tuomariteltan välille ei ole rakennettu reaaliajassa toimivaa niin sanottua "kuumaa linjaa".
Joissain näyttelyissä on jo ollut käytössä langaton verkko koemielessä. Liiton koneet (osa niistä) ovat sen verran vanhoja että langaton verkko ei ehkä toimi niissä kovin luotettavasti. Koneet on kuitenkin tarkoitus uusia ja myös langatonta verkkoa on jo suunniteltu otettavaksi sitten käyttöön.
Richard Winquist kirjoitti:Kentällä tapahtumat ovat välillä nopeita. Jos jonkun koiran tiedossa on puutteita, tarvitsee jonkun kehästä lähteä sitä toimistosta varmistamaan. Useasti tieto saapuu takaisin liian myöhään, tai unohtuu matkalle. Tämä on kyllä kehittämisen paikka.
Puhelinkin on jo keksitty :wink:
Aika rankka ilmaisu että usein tieto saapuu liian myöhään tai unohtuu matkalle. Harvoin tästä käytännössä mitään suurempaa ongelmaa on. Vai olisiko konkreettisia esimerkkejä?

~Marko
Timo Tokola

Viesti Kirjoittaja Timo Tokola »

Tämä rohkeuskokeen tulkinta, jonka mukaan V-arvosanan saavuttavat koirat jaetaan ryhmiin osallistumisen ja arvosanan perusteella on minun mielestäni liian monimutkainen hallittava arvostelutilanteessa.
Olisiko mahdoton ajatus jakaa yli 24 kk koirat avoimeen- ja käyttöluokkaan?
Avoin luokka toimisi kuten yli 24 kk luokat ennen rohkeuskoesääntöä, eli parhaat koetuloksen omaavat koirat saisivat V- arvosanan.
Käyttöluokkaan voisivat osallistua jalostustarkastetut koirat jotka näyttelytapahtumassa osallistuvat rohkeuskokeeseen. Tässä luokassa jaettaisiin V- ja VA -arvosanat rohkeuskokeessa arvostelun erinomainen, irrottaa saavuttaville koirille.
Johanna Mattila

Viesti Kirjoittaja Johanna Mattila »

^Erinomainen idea, kannatan lämpimästi :)
Näinhän jossakin päin maailmaa jo toimitaankin.
Mielestäni ainoat tarvittavat pelisäännöt jotka tarvitaan ovat että järjestäjä tarkistaa että koiralla on tarvittavat koetulokset ja toimittaa tiedot sitten arvostelua varten
No, näinhän Oulussa ei toimittu, vai miksi ainakin kaksi koiraa lähti käyttöluokasta V taskussaan, vaikkei tuloksia ollut? :wink:
Richard Winquist

Viesti Kirjoittaja Richard Winquist »

VASTINE TOLLE PIKKU HITLERILLE.( anteeksi, tämä ilmaisu)

1. Marko, Marko ne sivut oli aamulla sekasin, siksi lähetin sinulle tekstaria.
En voinut tietää, milloin ne tulee taas kuntoon. Joten kirjoitin liiton sivuille.
Nyt ne pelaa taas, kiitos.

2. Tuohon toiseen asiaan - en väittele. Olet oikeassa Oulussa tieto kulki erittäin hyvin kentän ja teltan välillä. Puhelimesta sen verran: Puhelin on viime vuosituhannen yksi vanhimmista keksinnöistä. En tiennyt mutta nyt sen tiedän.
ps. pitää varmaan vaihtaa tää Nokialainen tohon Eriksoniin. :wink:

T: Riki & Iso G :D
Helena Koivisto

Viesti Kirjoittaja Helena Koivisto »

Näin katsojana olleena :) ei voi kuin kiitosta laitta,upeasti järjestetystä näyttelystä ja hyvästä paikasta,missä näyttely pidettiin. :heipat:
Johanna Mattila

Viesti Kirjoittaja Johanna Mattila »

Mia: Sitähän mä just yritin tuossa aikaisemmin sanoa, että virheitä on tapahtunut. Ainakin kahdella käyttöluokan uroksella on V-arvosana, vaikka niillä ei ole arvosanaan oikeuttavia tuloksia. Tästä on keskustelua tuolla Oulun sivuilla.

Tuo Timon esittämä jako pelaa Eestissä muistaakseni niin, että koirat arvostellaan ihan niinkuin muutenkin erikoisnäyttelyssä, tuo avoin luokka on vain lisänä koirille, jotka eivät osallistu rohkeuskokeeseen. Siis molemmista luokista saa myös niitä SG:eitä ja Geitä.
Marko Kurkinen
Viestit: 948
Liittynyt: 20 Huhti 1996 14:33
Paikkakunta: Oulunsalo

Viesti Kirjoittaja Marko Kurkinen »

Johanna Mattila kirjoitti: No, näinhän Oulussa ei toimittu, vai miksi ainakin kaksi koiraa lähti käyttöluokasta V taskussaan, vaikkei tuloksia ollut? :wink:
Ainoa harmillinen asia tässä on se että arvosanat jakaa tuomari, eikä järjestäjä, vaikka järjestäjä olisikin kaikki tarvittavat tiedot toimittanut :wink:

~Marko
Vastaa Viestiin