Lentosekoilua Saksassa

Jalostukseen liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
riitta vainiontaus

Lentosekoilua Saksassa

Viesti Kirjoittaja riitta vainiontaus »

Ajattelinpa kertoa viimeviikkoisesta sekoilusta Frankfurtin kentällä.

Laitan sen myös tänne SPL: sivuille, jotta mahdollisimman moni tietää mihinkä on hyvä varautua astutusmatakalla.

Onneksi koirien kanssa oli lentämässä 16-vuotias tyttäreni enkä minä. Minut olisi varmasti jo heitetty putkaan epäasiallisesta käytöksestä.

Suomesta lähetettiin reilu viikko sitten narttu rahtina astutettavaksi Saksaan. Kaikki meni hyvin.

Tyttäreni lensi Saksaan hakemaan koiria, koska rahtipaikkaa ei tuntunut löytyvän millään kahdelle koiralle takaisin Saksasta. (astutettu narttu ja ostin 8 kk nartun, joka piti myös saada suomeen)

Uroksen omistaja toi koirat kentälle hyvissä ajoin ennen lentoa.
Ja sitten alkoi soppa.

1.Koirille ei löytynyt koneesta varausta, tai löytyi vain toiselle. Ei kuulemma ollut tilaa toiselle. Tappelu siitä, että on varattu kahdelle, niin silloin pitää myös mahtua kaksi. Se vihdoin onnistui.

2. Koiria ei voida ottaa koneeseen. Niillä ei ole vesikuppia boxeissa. Mitä? Eihän niillä koskaan ole lennonaikana mitään kuppeja ollut. Ei koneeseen jos ei ole kuppeja.
Ei muuta kuin juoksemaan Frankin kenttää läpi ja etsimään koiralle kiinnitettävää kuppia. Löytyi. Ne ovat sellaiset 1 dl kokoiset muoviset härvelit,jotka kiinnitetään oveen.
Varsinkin 8 kk pentu olisi syönyt kupin heti palasiksi. Mikäs nyt eteen.
Yllätys yllätys, ei niitä kuppeja tarvinnutkaan laittaa niin, että koirilla olisi vettä niissä ja kupit sisäpuolella. Riittää kuulemma, että on kupit vaikka ulkopuolella ilman vettä. Kunhan on kupit. Virallisesti pitäisi olla vesikuppi ja jäädytetty vesikuppi. nyt saivat mennä poikkeuksellisesti ilman jäädytettyä vesikuppia.

Ei se tähän vielä loppunut.

3. Astutettavalla nartulla oli uroksen jättiboxi ja pennulle oli normaali Varikennelin large boxi.
Ehei. Pentu ei voinut lentää tällä boxilla. Kun se venytettiin kaulasta pystyyn ja korvat suoriksi ylöspäin sen korvan kärjet olivat juuri ja juuri Boxin katon läheisyydessä. Ei koneeseen. Liian pieni boxi. En edes tajunnut siinä sanoa tyttärelle puhelimessa, että laita purkat korviin niinkuin collieille, niin korvat putoavat alas, eivätkä osu kattoon.
Ei muuta kuin juoksemaan taas toiseen lentohalliin ja ostamaan uusi jättiboxi. 290€. Pentu tuntui hukkuvan siihen hemmetin jättilaatikkoon.
Tässä vaiheessa minun kielenkäyttöni ei olisi ollut enää painokelpoista.
No koirat sitten vihdoin sisään. Ja 1200€ kiitos tästä palvelusta.

No koirien osalta homma päättyi tähän.

No nyt sitten tyttö koneeseen. Ehei

Pikku suomalainen terroristihan se oli matkalla Suomeen.
Idan kannettavassa on kuulemma normaalia isompi näyttö 17 tuumaa. Se oli epäilyttävää. Tietokonetta ei saanut ottaa mukaan koneeseen, ei muuta kuin ruumaan. Toivottavasti tulisi edes yhtenä kappaleena takaisin. Menomatkalla se kone piti ottaa sisälle, sillä Finnair ei korvaisi, jos kone menisi rikki. Tulomatkalla kone on ruumassa ja Finnair korvaisi, jos jokin menisi rikki.

Nyt oli jo kiire koneeseen. Äkkiä turvatarkastukseen ja koneeseen.
Ehei ei äkkiä mihinkään. Taas pikkuterroristi oli epäilyttävä.
Hänellä oli päällään äidin 30 vuotta vanha nahkarotsi. Sellainen 70-luvun rotsi, jossa on levetä vetskarit ja solki lantiolla.
Epäilyttävää! soljessa on kaksi 2 cm pituista terävää piikkiä. Ne ovat uhkaavat!!! Takkia ei saa viedä koneeseen. Siinä vaiheessa tytöltä tuli itku. Saadessaan takin vuosi sitten, äiti vannoi syövänsä elävältä, jos takki hukkuu tai menee rikki. Kauhea äiti, myönnän.
Itku ja selitys perintötakista sai konekiväärimiehet heltymään ja takin sai ottaa koneeseen.
Täytyy ajatella positiivisesti. Ei päässyt lennolle kukaan muukaan joka aikoisi räjäyttää ko. koneen.

Onneksi Ida on paljon liikkunut ja ei hätkähdä pienistä. Ei ihan jokaiselta 16-vuotiaalta olisi tämä reissu onnistunutkaan.

Siis muistakaa tarkastaa ennenkuin laitatte koiran koneeseen, ettei sen korvankärjet edes hipaise boxin kattoa, kun se seisoo terävänä.

Koiralla tulee olla kaksi kuppia, toinen jossa on vettä ja toinen jäädytetty.
Suomessa ei tätä ole vaadittu, mutta ulkomailla koira ei mene koneeseen, jos vastaanottajana on pilkunviilaaja.


Terveisin Riitta


PS. Siirtyisin minäkin laivalla menoon, mutta voin pahoin laivassa ja en pysty olemaan viikkoa pois kotoa astutusreissulla. Jotenka on vain tyydyttävä hemmetin kalliiseen lentoreissuun.
Heidi Eronen

Viesti Kirjoittaja Heidi Eronen »

No huhhuh, onpa ollut kauhea sekamelska. :shock: On se niin kauheen tarkkaa olevinaan, et korvan kärjetkään ei saisi osua boxin kattoon... :roll: Mut onneks kaikki lopulta sit päättyi hyvin :)
Tuula Siimes

Viesti Kirjoittaja Tuula Siimes »

16-vee tytöltä aika hyvin selvitty moisesta byrokratiasta :tsemp:
Pia Porko

Viesti Kirjoittaja Pia Porko »

ja seuraavaksihan lähti sit Demi saksaan sulhasia riiamaan..? :D
Vastaa Viestiin