Pennun hinta

Jalostukseen liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Jami Salonius

Pennun hinta

Viesti Kirjoittaja Jami Salonius »

Olemme hankkimassa saksanpaimenkoiraa ja haluaisin tiedustella, mikä on kohtuullinen hinta pennusta? Hankinnassa on siis narttupentu, jolla aikomuksena harrastaa tottelevaisuuskoulutuksen lisäksi jäljestystä. Käsittääkseni hinnat pyörivät 650 €:n ja 900 €:n välillä.
Mistä pennun hinta muodustuu noin yleensä?
Mitä käytännössä tarkoittaa se, että pennun hintaan kuuluvat viralliset lonkka- ja kyynärkuvaukset?
Kiitos tiedoista jo etukäteen!
sisko luukkonen

pennun hinta

Viesti Kirjoittaja sisko luukkonen »

Pennun hinta on kylläkin 800-1000€ riippuen mitä tuloksia vanhemmilla on esm. jälki 1,2,3. erikoisjälki, suojelu, kestävyyskoe ym,ym.vanhemmat voi olla myös käyttövalioita. Minusta sinun kannattaa käydä saksanpaimenkoiraliiton sivuilla ja Suomenpalveluskoiraliiton sivuilla, lonkka ja kyynär kuvat kasvattaja maksaa VAIN SIJOITUS PENNUISTA.
Sonja Lehtinen

Viesti Kirjoittaja Sonja Lehtinen »

Siis sehän on ihan kasvattajan päätettävissä mitä hintaan kuuluu. Jos ja kun jollain hintaan kuuluu kyynär ja lonkkakuvat, tarkoittaa se sitä että kasvattaja maksaa kyseiset tutkimukset, moni tekee joukkokuvauksia. trakoituksena on kerätä tietoa muistakin kuin jalostus koirista, ja mikäs sen parempi porkkana saada koira tutkimuksiin,kuin maksaa ne itse.
katariina salmimeri

Viesti Kirjoittaja katariina salmimeri »

Meillä uros pentu maksoi 800€, ilman eläinlääkärin tarkastusta, ja ihan itse vien sitten aikanaan lonkka- ja kyynärkuvauksiin.

Isällä tälläset systeemit:
SchH 3, D 1a, V, lonkat fast normal, kyynärnivelet fast normal, ZW 97

Ja emällä tälläset:
IPO 1, Kkl 1 a, lonkat normal, kyynärnivelet 0/0, ZW 77

Varmaan hinta-laatu suhde kohdallaan :)
maiju savolainen

Viesti Kirjoittaja maiju savolainen »

Pennun hinta määräytyy markkinoiden mukaan, kuten kaikkien muidenkin tavaroiden.

Hyvä, rotuun paneutunut ja rodun parhaaksi työskentelevä kasvattaja voi pyytää kasvateistaan enemmän hintaa kuin muut. Pennunostajalle kuuluu myös kasvattajan antama ohjeistus kirjallisena ja suullisena. Myöhempi koulutusapu ja apu kaikissa ongelmatilanteissa. Hyvä kasvattaja kantaa vastuun kasvateistaan ja on niistä kiinnostunut koko niiden elämän ajan. Hyvä kasvattaja myös kertoo koirissaan ilmenneistä ongelmista, eikä suinkaan ylistä niitä maasta taivaaseen. Hyvä kasvattaja myös tenttaa mahdollisen pennunostajan, minkälaisiin olosuhteisiin hän on kasvattiaan myymässä. Monet kasvattajat järjestävät myös koulutustapahtumia ja joukkokuvauksia. Jotkut sisällyttävät lonkka-ja kyynärkuvauksen pennun hintaan, että myös ne välinpitämättömimmät pennunomistajat saadaan kuvauttamaan koiransa. Koirien terveystiedot ovat kasvattajalle arvokkaita. Hyvä kasvattaja osaa itse kouluttaa koiriaan ja hänen jalostuskoirillaan on pääsääntöisesti tulokset rodunomaisesta lajista tai vähintään jostain kansallisesta lajista.

Tutki tarkasti jalostustietokantaa. Kyllä siellä jyvät erottuvat akanoista ja kasvattajat pentutehtailijoista. Keskustele kasvattajien kanssa. Aika nopeasti selviää, minkäsortin kasvattajasta on kysymys kun juttelee.

Pennunostajan turvana on myös kuluttajansuojalaki ja kauppalaki. "Viallisesta" tavarasta (eli pennusta) on oikeus saada korvaus.

Pennun hankintahinta on pieni kustannus koiran kokonaiskustannuksista.

Paljon on tarjolla myös halpoja rekisteröimättömiä pentuja. Vain vähäjärkinen, saksanpaimenkoirarotua halveksiva henkilö teettää ja kauppaa rekisteröimättömiä pentuja.
Pennun rekisteröinti maksaa 20 -40 euroa. Jos ei pysty sitä maksamaan, niin kuinka pystyy ruokkimaan kantavan/imettävän nartun ja pennut?

Rekisteröimättä jättämisen syyt eivät koskaan kestä päivänvaloa:

- kasvattaja on asetettu rekisteröintikieltoon eläinsuojelurikosten takia
- pentueen vanhemmat ovat sairaita
- narttua on pennutettu joka juoksuun, siis 2 kertaa vuodessa pennut
- pennut ovat sekarotuisia

Joskus kaupataan "vahinkopentuja". Myös sellaiset kasvattaja voi rekisteröidä EJ-rekisteriin. Eli sekään ei ole oikea syy jättää rekisteröimättä.

Hyvä, rekisteröity pentu hyvältä kasvattajalta maksaa ehkä muutaman satasen enemmän. Mutta jos olet kiinnostunut hankkimaan saksanpaimenkoiran, niin se kannattaa.
Mervi Tervo

Viesti Kirjoittaja Mervi Tervo »

Hyvät kasvattajat myyvät pentunsa niin, että hinta sisältää kyynär- ja lonkkakuvaukset. Silloin esim. 800 euroa on ihan kohtuullinen hinta. Ja kaikilla pennuillahan on jonkinmoinen terveystakuu vaikka sitä ei kasvattaja sen kummemmin mainostaisikaan.
Vastaa Viestiin