Hirvistä

Ruokintaan ja ravintoon liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Eija Peltonen

Hirvistä

Viesti Kirjoittaja Eija Peltonen » 03 Loka 2006 22:18

Appiukko kyseli hirvimettälle mennessään, että mitä otetaan saaliista talteen koiralle.. Toi on syönyt naudan mahaa, sian ja naudan sydäntä, maksaa ja munuaisia ja hyvin tuntuu maha kestävän.. Mites noi hirven sisuksista löytyvät muut elimet (esim. keuhkot)? Mitä niistä ootte koirallenne syöttänyt? Maha lienee hieman liian työläs laitettava..??

Autio Pirjo

Viesti Kirjoittaja Autio Pirjo » 04 Loka 2006 18:14

Luut on ainakin meidän koiralle käyneet. Juuri eilen sain hirvimiehiltä luita ja kyllä koira tykkäs!! Käyhän ne kaikki sisäelimet, mutta ei ehkä hirvimiehet ala ottamaan mahaa talteen ei ainakaan täällä! Hirvi käy meidän allergiselle koirallekin!!

arja valtonen

Viesti Kirjoittaja arja valtonen » 08 Loka 2006 21:39

Eilen sain ekan satsin peuraa. Kaikenlaista sekalaista murkinaa oli laatikossa. Kaiken syötän koirilleni ja raakana. :lol:

Heli Suhonen

Viesti Kirjoittaja Heli Suhonen » 09 Loka 2006 13:14

Meillä koirat pistelee hirven luita ja jänteitä hyvällä ruokahalulla. Myös keuhkoista saa hyviä herkkupaloja kun kuivattaa uunissa. Viimeksi eilen vietin patologian oppitunnin paloittelemalla keuhkoja ja henkitorvea :shock: No, ei niin mukavaa hommaa, mut mitäpä sitä ei koiran hyväksi tekisi!

Mervi Tervo

Viesti Kirjoittaja Mervi Tervo » 10 Loka 2006 13:03

Meillä menee hirvet sanan mukaisesti päästä sorkkiin. Ja aina raakana. Itsellä ei vaan ole oikein ruokahalua kun katselee hirven pään pienentymistä kahden koiruuden sitä maiskuteleessa :seko:

Hanna Rikkonen

Viesti Kirjoittaja Hanna Rikkonen » 10 Loka 2006 14:51

Täällä rousutellaan juuri parhaillaan hirven sääriä.
Huomenna tulee isolasti luita sekä lihaa eli perkausjätettä. Keuhkot ym. maistuu meidän koiruuksille mainiosti. Ainoa harmillinen juttu on että koirien mahat menee erittäin kovalle kun ne syö luita :?

Lauri Ellilä

Viesti Kirjoittaja Lauri Ellilä » 10 Loka 2006 15:49

Vinkki, kerrostalossa saa paljon uusia ystäviä kun kylmäkuljetusauto käy heittämässä pari "läskilaatikkoa" pinossa ovelle ja päällimmäisestä kurkistaa hirvenpää...

...naapurit ei oo ennenkään pitäneet mua ihan terveenä, nyt vissiin vielä jonain tuhannen saatananpalvojana tjtn? :oops:

Hanna Rikkonen

Viesti Kirjoittaja Hanna Rikkonen » 10 Loka 2006 19:00

Lauri Ellilä >
:repee:

Seija Kulmala

Viesti Kirjoittaja Seija Kulmala » 10 Loka 2006 19:22

Hirven perkuujätteiden kanssa on syytä olla hieman varovainen.
Hirviekinokokki on jo jonkin verran levinnyt, esim. poroissa sitä on löytynyt muutaman kymmenen kappaletta, ja luultavasti sitä on myös hirvissä.

http://www.evira.fi/portal/fi/el__intau ... kinokokki/

Itse käytän luut ja lihan minkä saan, sisäelimiä en käytä tällä hetkellä.

Eija Peltonen

Viesti Kirjoittaja Eija Peltonen » 15 Loka 2006 11:46

No eilen päästiin oikein aitiopaikalle meidän jätkän kanssa, kun ukko&appiukko olivat hirviporukkansa mukana metsällä ja saivatkin sitten saaliin. Oltiin nylkypaikalla ihmettelemässä, miten äkkiä monta sataa kiloa painava elukka joutuu luopumaan sääristään, nahastaan ja päästään (suolet yms. oli joutunut jo jättämään metsään).

Vähän se maassa makaava hirvi jänskätti koiraa, mutta uskaltautui lopulta mennä haistelemaan. Yksi hirvimiehistä tönäsi hirven päätä hieman jalallaan ja pää kun liikahti niin koira loikkasi metrin taaksepäin.. Irtileikattua päätä sitten jo uskaltautui repimään.. :lol:

Maksa, munuaiset, henkitorvi, kieli, aiemmin saaliiksi saatujen hirvien lihojen leikkuujätteet (kalvot, läskit) ja säkillinen lihaisia luita lähti tällä kerralla mukaan koiralle. Edelliskerralla otettiin lisäksi sydän.

Korhonen Johanna

Viesti Kirjoittaja Korhonen Johanna » 22 Marras 2006 10:54

Mites on, voiko hirven kylkiluita antaa turvallisesti 8kk ikäiselle spu:lle?
Mietin ku jostain luin, et voivat aiheuttaa suolistoon repeymiä, ainakin vanhoilla koirilla.. :roll:

Terhi Puumalainen

Viesti Kirjoittaja Terhi Puumalainen » 22 Marras 2006 12:21

Omani söi tuossa iässä lihaisia hirven kylkiluita, eikä mitään ongelmaa tullut. Tosin tämä koissu on syönyt pennusta asti lähes päivittäin lihaisia luita (broiskun siivet, possun kylkiluut ja ranka, kalkkunan kaulat, hirven luut...kaikenlaista...) ihan ravinnokseen ja maha on tottunut niihin hyvin. Äkkiseltään en antaisi koiralle suuria määriä luita kerrallaan, jos ei ole niihin tottunut, varmasti ongelmia tulee. Ja luut tietenkin raakana!

Vastaa Viestiin