Turvavaljaat

SPL:n Koulutukseen ja kokeisiin liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Ismo Soukola

Turvavaljaat

Viesti Kirjoittaja Ismo Soukola »

Tämäkin aihe hieman kaukana koulutuksesta, mutta millaisia turvavaljaita olette käyttäneet koiran kuljetuksessa henkilöauton takapenkillä? Millaisia kokemuksia niistä on?
Janina Vesala

Viesti Kirjoittaja Janina Vesala »

Meillä on sellaiset ihan perus turvavaljaat. Laitetaan koiralle päälle ja autossa on valmiina "hihna" joka laitetaan valjaisiin kiinni. Se pätkä joka autossa on saa myös irti. Tähän asti ovat toimineet erittäin hyvin. Koira pystyy makaamaan, kääntymään, istumaan ja muutenkin olemaan rentona takapenkillä. Merkkiä en kyllä muista, mutta todella kätevät ovat ;)
Terhi Puumalainen

Viesti Kirjoittaja Terhi Puumalainen »

Samanlaiset meillä. Eli koiralle valjaat ja selän päälle tulevaan metallilenkkiin kiinni säädettävä "piuha" valjaista turvavyön lukkopesään. Taisin ostaa jostain eläinkaupasta, myydään siis koko pakettina. Ihan hyvä on ollu ja toimii myös lyhyenä talutushihnana esim. taukopaikoilla, jos tarvis.
Tiina Verkkomäki

Viesti Kirjoittaja Tiina Verkkomäki »

Paljonkohan tuollaiset suurinpiirtein maksaa ja onko halvimmissa ja kalleimmissa malleissa paljon laatueroa? Kuinka paljon noissa on säätövaraa eli kannattaako pennulle ostaa erikseen ja sitten aikuisena uudet?
Terhi Puumalainen

Viesti Kirjoittaja Terhi Puumalainen »

Piti ihan käydä katsomassa minkä merkkiset noi valjaat on...
Eli meillä on uroksella Trixie-merkkiset turvavyöt, koko L. Ostin noi joskus kun koiruli oli jotain 5-6kk, säätövarat on riittäneet. Hinta taisi olla jotain 20 ja 30 euron välissä. Hyvin on kestäneet meillä, mutta ei kyllä ole lähellekään jokapäiväisessä käytössä.
Mira Pelli

Viesti Kirjoittaja Mira Pelli »

mä ostin turvavaljaat kanssa.. niissä on se turvavyön lenkki kiinni suoraan valjaissa, ei saa irti.

ihan kivasti toiminu, kun takapenkillä pitää keskivyö vetää ensin katosta alas, ennen kuin on "3-pistevyö" eli kun jättää ns. 2 lukon laittamatta pääsee koirakin hyvin kääntymään yms.. selkeästi kerrottu... :lol:

ostin aikoinaan honkkarista ne, maksoi 5e ja tyytyväinen olen.

mira
Ismo Soukola

Viesti Kirjoittaja Ismo Soukola »

No niin, haettiin viime viikonloppuna Rontti tuolta pohjoisesta. Eli matkaa Hämeenlinnaan kertyi melkein seitsemänsataa kilometriä ja tietysti aikaakin meni yhdeksisen tuntia.

Neidillä oli takapenkillä Trixien turvavaljaat, joista menee remmi suoraan turvavyön lukkoon, ja matka sujui upeasti. Koira mahtui vaihtamaan asentoaan mukavasti, mutta oli silti turvallisesti kiinni.
Jenni Pajunpää

Viesti Kirjoittaja Jenni Pajunpää »

Onnea uudelle pennulle :wink:
Sitä piti kysymäni, että onko kenelläkään tapahtunut mitään vahinkoja pennun ensimmäisellä matkalla kotiin? Onko oksentanut, tullut vahinkoja autoon ym? Kun kaikilla tuntuu menevän niin hyvin kotimatkat :)
Jonna Putkonen

Viesti Kirjoittaja Jonna Putkonen »

Minun ensimmäinen pentuni (uros) oksensi ensimmäisellä matkalla ja siitä eteenpäin joka hiivatin kerta. Siinä meni kyllä hermot. Nykyisellä koirallani ei ole mitään ongelmia, se nukkuu automatkat :)
Heli Pajala

Viesti Kirjoittaja Heli Pajala »

Meillä kans oksennettiin kerran ensimmäisellä automatkalla. Sen jälkeen ei kertaakaan mitään! Vaikka olisi juuri syönyt kun lähdetään liikenteseen!! :wink:
arja valtonen

Viesti Kirjoittaja arja valtonen »

Vähän OT aiheen aloittajan viestiin on vastaukseni. Mutta olisiko mahdollista laittaa koiralle häkki takakonttiin? Mulla oli ennen nykyistä farkkua peruspökötti. En edes ajatellut turvavaljaita, vaan halusin koiralle häkin. Se on pesä koiralle. Oikea mitoitus takaa, että koira pystyy makaamaan, kääntymään ja jopa seisomaan häkissään. Ja matka sujuu turvallisesti, jos joku härdelli sattuisi tien päällä. Varsinkin leireillä y.m pitkillä matkoilla se on ehdoton. Nykyisessä farkussa kummallakin koiralla on oma häkki. Eikä sinne muuta mahdukaan kuin minä ja omat ja koirien kamat, mutta viis siitä. :D
Anne Linjala

Viesti Kirjoittaja Anne Linjala »

Kokemus turvavaljaista.

Koiran ollessa yhden ikävuoden kieppeillä, hankin minäkin turvavaljaat. Koirulainen on sitä mieltä, että mami ei osaa ajaa ja haluaa siis tulla etupenkille antamaan neuvoja. Sehän on tietysti turvallisuusriski.

Lähdettiin ajelemaan kaverin ja koiran kanssa Luukin ulkoilualueelle päin Itä-Vantaalta. Koira oli valjaissa takapenkillä ja ulisi ja hillui siellä innoissaan.

Vihdintielle käännyttäessä sanoi kaverini, että pitäsiköhän pysähtyä, koiran valjaita täytyisi vähän korjata. Äläkä sitten kuole nauruun, hän totesi.

Minä sitten pysäyttämään auton ja avaamaan takaoven. Koira oli aivan solmussa kuskin penkin takana. Mulla meni viisi minuuttia, että sain valjaat selvitettyä ja koiran takaisin penkille.

Turvavaljaita ei sen jälkeen käytetty.
Seija Savas

Viesti Kirjoittaja Seija Savas »

Suurinpiirtein sama kokemus valjaista kuin yllä, eli koiruus ei koskaan kunnolla oppinut niihin. Koira pysyi kiltisti takapenkillä, mutta äkkijarrutusten ym takia valjaat hankittiin. Turvavaljaista tuli erinomaiset jälkivaljaat, heh. Vaihdoinkin sitten henkilöauton isoon farmariin, johon kalteri. Nykyisin maasturi, jonka takapenkit käännetty nurin ja kalteri. Takaosan "seinät" ovat korkeammat kuin farmarissa, mutta häkki harkinnassa, kunhan löydän sopivan mallisen. Ehkäpä messarista löytyy tulevana viikonloppuna...
Sirpa Hörkäs

Viesti Kirjoittaja Sirpa Hörkäs »

Meijän Kepponen matkusti edellisissä autoissa takapenkillä valjaissa.Ei mitään ongelmia.
Tosin toi on ihan ipanasta asti osannut ottaa autossa lunkisti.Onnenvolinaa siitä pääsee,mutta muuten ei kouhkaa.

Unohtu.Meillä oli ja toi säädettävä liinanpätkä,missä on valmiina se turvavyön lukkoon survastava osa.Liinan lukko kiinnitettiin valjaiden selkäosan renksuun.

Koska ton kokonen lotko varastaa koko takapenkin,niin nykyisessä autossa on sille ihan oma hutlari.Kivempi sen siellä on lölliä.

edit.blondeilu eikun jatkuu :harhar:
Vastaa Viestiin