miten opettaa koiralle pihan rajat?

SPL:n Koulutukseen ja kokeisiin liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Kaisa.Nikkinen

miten opettaa koiralle pihan rajat?

Viesti Kirjoittaja Kaisa.Nikkinen »

Meillä siis 15 kk vanha narttu, jonka kiinnostus oman pihan ulkopuoliseen elämään säikäyttää ohikulkijoita ja naapuria.

Koira on pysynyt hyvin pihalla aikaisemmin, mutta nyt itsevarmuus on saanut uusia mittakaavoja ja muutaman kerran koirulainen on lähtenyt ratsastajien, naapurin ja jopa auton perään. Kun koiraa kieltää, niin katsoo vaan ilkikurisesti ja lisää vauhtia eli kokeilee hermoja toden teolla.

Koira on ollut helppo aamulla päästää pissille pihaan ilman ulkona vahtimista, mutta nykyään en enää uskalla riskeerata.

Me asumme maalla eikä päivittäisiä ohikulkijoita ole hirveästi. Piha on todella iso ja siellä olisi koiran hyvä temmeltää. Siksi kysyisinkin joitain keinoja millä koiran saisi opetettua pysymään pihassa ilman laittamista naruun/häkkiin?
Suvi Alanko

Viesti Kirjoittaja Suvi Alanko »

Paras keino ehkäistä koiran karkailut on tehdä aita tontin ympärille.Näin mekin aiomme tehdä kunhan routa sulaa.Koirani tottelee ja pysyy yksinkin pihassa mutta....se on vain eläin ja täysin vaistojen vietävissä kun kiinnostavaa löytyy.
Irene Routio

tuttu juttu

Viesti Kirjoittaja Irene Routio »

sama ikä, sama kuvio pojalla. Ainut varma keino on aita, lammasverkkoaita ainakin meillä toimii hyvin. Säästää hermoja. Ja jokuhan totesi, että aita on tosi hyvä olemassa juoksuaikana.
Anu Heikkilä

Viesti Kirjoittaja Anu Heikkilä »

Me saatin aika "helpolla" opetettua ns."susi-siiman" avulla. Eli lippusiiman ( narua, johon itse nidoin vanhoja vahakankaan palasia tasaisin välein" Vedin narun rajalle, koiran naaman korkeudelle. Sitten tiukka komento ja huutia, jos meni narun toiselle puolelle... Mutta niinkuin edellä jo todettiin, eihän se koiraa pitele, jos ja kun sille mielelle sattuu, niin sitähän mennään..... Mutta kyllä se meidänkin poika useimmiten pysähtyy kuin seinää, vaikka syksyllä poistin siiman (maisemaa rumentamasta). Ihmiset, kissat ja jänikset saapi rauhassa kulkea, mut auta armias, jos sattuu toinen koira... tai tien päässä asuva "koiran pelkääjä", niin joopa joo... Se on kyllä jännä, et muista naapureista viis, mut taitaa pelko haista niin kauas, et sitä tapausta täytyy aina yrittää käydä "tervehtimässä" :oops: .....
Kaisa.Nikkinen

Viesti Kirjoittaja Kaisa.Nikkinen »

Kiitoksia neuvoistanne. Kuvittelin olevani surkea koiranomistaja/kouluttaja kun en saa koiraa pysymään omassa pihassa, mutta onhan se koira kuitenkin eläin ja eläimen vaistothan sitä ohjaa :). Varsinkin kun naapuriin muutti uroskoira, niin keväällä meidän tyttöä ei olisi pidellyt enää mikään.

Meillä tuo aidan rakennus on vähän isompi projekti kun pihaa on hehtaarin verran, mutta rakennamme siten vähän isomman tarhan.
Suvi Alanko

Viesti Kirjoittaja Suvi Alanko »

Meilläkin iso tontti,mutta aidataan vain osittain....helpompi niitä sontaläjiäkin kerätä kun ei tarvi koko päivää kiertää tonttia.Koirilla tarha erikseen jossa päivät notkuvat kun ollaan töissä.
Anu Heikkilä

Viesti Kirjoittaja Anu Heikkilä »

Meilläkin ois aikamoinen projekti, jos aita koko tontin ympärille.. Takapihalta kun pelkkää mettää, niin isäntä ainakin vastustaa.."P***ele sitä mitään aitoja keskelle mettää ruveta pystyttelemään...." Mutta tuohon tietä vasten kyllä haluaisin jonkin näkösen esteen. Eihän sitä sitten voi koiraa valvomatta irti pitää, mutta aidalla olisi myös ehkä "psykologinen vaikutus" satunnaisiin ohikulkijohin...? Ja kerkiää paremmin hätiin, kun pojalla pieni HIDASTE, jos tielle mielii mennä! Että projektia ens kesäksi pukkaa.... :)
Birgitta Vesa-Lehtinen

Viesti Kirjoittaja Birgitta Vesa-Lehtinen »

Tietääkös kukaan, mistä saisi hyvän ja halvan portintekijän?
Meillä kun on aita, mutta etupihalla ei porttia.

Saisi olla täältä Etelä-Suomesta
Vastaa Viestiin