Huolenaiheita

Terveyteen liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Tommi Mikkeli

Huolenaiheita

Viesti Kirjoittaja Tommi Mikkeli » 17 Huhti 2010 09:33

1. Toisen silmän päältä selvästi puuttuu karvaa vrt. toinen silmä, ihan kuin kulmakarvat puuttuisivat... Aloin lisäilee öljyä ruokaan jos vaikka auttaisi mutta onkohan muilla parempia ajatuksia? Silmät myös rähmii aika paljon.

2. Mitenkä noita koipia pitäisi arvioida, ikää on nyt vajaa 7kk. Korkeutta joku 60cm ja painoa suurinpiirtein 25kg (uros). Ranteet on ehkä aavistuksen taipunu liikaa (eikös se joku 20-22 astetta pitäisi olla) mutta kun tuota liikkumista kattelee niin välillä näyttäs että kävellessä olis tassut ihan ok ja toisinaan taas tuntuu menevän ihan miten sattuu, enimmäkseen näyttäs olevan pihdit takana, mitä niiden suhteen voi tehdä? Onko jotain tiettyä liikettä / asentoa missä tuota kannattaisi katsella? Kasvattaja on niin pitkän matkan päässä etten ala sinnekään ajamaan. Safkana saanut roayl canin large breediä junioria, muutaman pienen pussin jotain friskiesin penturuokaa ja sittemmin taas roayl canin gsp junioria. Papanoiden lisäksi sitten nakkipaloja yms. palkkaukseen liittyviä juttuja sekä luita toisinaan. Rakenne hoikka mutta nuo takareidet tuntuu mun mielestä aika jykeviltä, liekö tolla lumella ollut jotain vaikutusta kun juoksennellut (hyppinyt ja kahlannut) lumihangessa pitkin talvea.

Päivi Ollikka
Viestit: 274
Liittynyt: 25 Joulu 2007 19:46

Re: Huolenaiheita

Viesti Kirjoittaja Päivi Ollikka » 17 Huhti 2010 12:38

Moi!
Aika usein nuorilla koirilla silmät vuotavat/ rähmivät. Jonkin teorian mukaan kuuluu normaalin immuunivasteen muodostumiseen. Se saattaa myös irroittaa karvaa silmien ympäriltä, jos enemmän vuotavat. Ensiapuna voi kokeilla silmähuuhdetta, josko auttaisi. Jos rähmä on kellertävää on silmissä tulehdus ja ehdottomasti vaatisi eläinlääkärikäyntiä. Jos koithoito silmähuuhteella ei rauhoita silmiä parissa päivässä on ne viisainta näyttää eläinlääkärille.

7kk urospentu on ehdottomasti rumimmillaan. Jos on suuriluinen ja raskas niin jalat sojottavat päivän aikana varmasti kaikkiin ilmansuuntiin. Usein pääkin on aivan liian suuri ja korvatkin joskus pehmeät. Jos ei onnu niin varmaankin aika parantaa tuon vaivan.

Omille kasvateille annan tarkkailuohjeeksi tassut ja ranteet. Jos tassu on kaunis ja tiivis ei tarvi ruokinnalle tehdä mitään. Jos tassu on löysä niin proteiinilisä ja kalkkilisä on paikallaan. Jos ranteet painuu niin proteiinia ja C-vitamiinia (esim banaania).
Kannattaa varmaankin soittaa kasvattajalle, miten hän on pentueensa ruokkinut.

Usein kuitenkin kysymys on vain kasvuvaiheesta ja siitä hirvenvasasta kasvaa hieno suskoira aikanaan :harhar:

Tommi Mikkeli

Re: Huolenaiheita

Viesti Kirjoittaja Tommi Mikkeli » 13 Elo 2010 18:31

näitähän riittää...

Eilen käytiin metsässä kävelemässä, ei ongelmia.

Aamulla suti rappukäytävässä hetken, ei kuitenkaan kaatuillut tai mitään. Käveli pari metriä normaalisti ja nurmikolle päästyään alkoi karttamaan vasemmalle takajalalle painon laittamista. Ei kuitenkaan vinkunut tai reagoinut mitenkään, nosti vaan jalan ilmaan. Mentiin sitten takaisin sisälle ja päivälläkin oli käynyt vaan ihan pienellä (15min) kävelyllä hiekkatiellä, ei kuulemma silloin ontunut. Nyt myöhemmin päivällä ontui taas.

Katsoin kaikki tassut läpi, oli joissain määrin karheat mutta en löytänyt mitään kummallista. Yhden pienen halkeaman isoimmasta polkuanturasta kipeästä jalasta, samalla selvästi aristeli tuota anturaa (yritti pari kertaa vetää jalan pois kun muut sai tutkia rauhassa) Rasvasin tassut ja meinasin illalla vielä pestä ja rasvata uudestaan. Kävelee sillointällöin ihan normaalisti mutta sitten voi taas yhtäkkiä alkaa kävelemään kolmella jalalla. Kotiin tullessa jopa inhottavasti hyppi päälle vaikka on kielletty hyppimästä ihmisiä päin. Mitähän tästä pitäisi nyt päätellä. Tuo liukastelu johtuu kovien lattioiden pelkäämisestä joka tuntuu olevan hyvin kausittaista, alkaa välillä aina karttamaan vaan liukkaita pintoja. Voisiko noissa tassuissa olla jotain mikä tekee kipeää lattialla -> alkaa pelkäämään kovia pintoja?

Aikaisemmin siis lääkäri sanoi että ontuu ihan aavistuksen, meinasi että on kasvukipuja (paisui kun pullataikina) ja antoi viikon särkelääkykuurin. Pihtimäisyys takajaloissa on mielestäni nyt paranemaan päin kun ikää on tullut lisää. Ruokailussakin ollaan nyt karsittu kaikki turhat pois ja palkatkin on vaan noita Royal canin gsp junior nappuloita. Missään nimessä ei rakenne ole lihava joten ruokaa ei ainakaan saa liikaa. Keskiviikkona ollaan jokatapauksessa menossa uudestaan näyttämään asian tiimoilta mutta onko mitään millä tuota voisi kotona testata / tarkastella ja mahdollisesti jopa lievittää? Liikuntaa ilman muuta nyt vältetään mutta entäs sitten?

Vastaa Viestiin