Jahti ja Vahti- kuivamuonasta ja laihtumisesta..

Ruokintaan ja ravintoon liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
anne k. suominen

Jahti ja Vahti- kuivamuonasta ja laihtumisesta..

Viesti Kirjoittaja anne k. suominen » 23 Elo 2007 15:56

Ostin -aiemmin hoikanlaiselle 1v4kk sakemannillemme "extra energia jahti ja vahti "kuivamuonaa. Ruoan vaihdon ( aiemmin tarjoilin kalliimpia hyvälaatuisia kuivamuonia) jälkeen on alkanut kohta kolamtta vkoa jatkunut ripulointi ja eilen oksenteli runsaasti ulosteen hajuista ja omaista lientä.
Imeisesti koiran ruoansulatus ei ole pysytnyt käsittelemään runsasta rasvamäärää joka ko.kuivamuonassa on, vaan laihtunut lyhyen ajan sisällä 4kg eli painoi tänään lääkrikäynnillä 22kg! Saimme antibiootit ym tarvitt. lääkkeet ja jatkohoitoohjeet. Lbr kokeet otettiin haimatoiminnan selvittämiseksi sekä pvk.sekä parin pvän paasto-ohjeet.

Toivottavasti pitkän jatkuneen ripulin syy on vain sopimaton ruoka eikä muuta vaivaa löydy..Koira ei kuitenkaan muuten ole vaikuttanut sairaalta.

Lääkäri suositteli aloitettavaksi esim. Eukanubaa tai Hillssiä pikkuhiljaa.

Onko muilla vast. kokemuksia??

Merja Takaeilola

Viesti Kirjoittaja Merja Takaeilola » 23 Elo 2007 18:20

Jahti&Vahti extra energia oli ensimmäinen nappularuoka joka todella upposi tuolle meidän koiralle. Nykyään kun koira on steriloitu, on vaihdettu Jahti&Vahti kana ja riisi-ruokaan. Tyytyväinen se tosin on tähänkin. Lisänä koira syö NEUta. Mutta asiaan, kaikille J&V ei varmasti sovi, meille kuitenkin on ollut paras nappula vaihtoehto. On mennyt monen hienon ja kalliin ulkomaisen merkin edelle.

riitta vainiontaus

Viesti Kirjoittaja riitta vainiontaus » 24 Elo 2007 08:16

Miksi koirasi tarvitsee extra energia ruokaa.

En usko, että nuori koira liikkuu niin paljon, että tuollaista ruokaa tarvittaisiin.

Nuo vahvat ruuat on tarkoitettu paljon liikkuville ja rasitukseen joutuville koirille. Esim rekikoirat voivat taittaa matkaa 20 -50 km päivässä.

Vielä 10 km päivittäisellä normaalitempoisella lenkillä ei koiran elimistö vaadi mitään hyperruokia.

Koirien elimistö ei pysty käyttämään liian vahvaa ruokaa ja menee siitä ripulille. Sisäelimet voivat, jopa vaurioitua, koska ne ylikuormittuvat liian vahvan ruuan ansiosta.
Olen törmännyt mainitsemaasi vaivaan kasvateillani muutaman kerran. Ruoka on vaihdettu vähemmän energiseen ruokaan ja kaikki on ollut ok.

Jahti vahti ei ole laadullisesti tai sulavuudeltaa ehkä aivan samaa luokkaa, kuin kalliit jenkkiruuat, mutta kuitenkin ihan syötettävä ruoka. Koirat ovat kuitenkin yksilöitä. Yksi ruoka sopii yhdelle toinen toisella tai kuten meidän Landolle, kaikki menee mitä kuppiin laittaa, ei ripuloi eikä raavi, lihoo vain.

Yleisesti neuvoksi ruuan vaihtajille. Varsinkin erittäin sulavasta ruuasta muutettaessa hieman heikompilaatuiseen kuivamuonaan tulisi siirtymäaika olla pidempi kuin toisinpäin. Ei siis aloiteta uutta pussia sitten, kun toinen on jo loppunut. Pikkuhiljaa vaihdetaan uutta kuivamuonaa vanhan tilalle.

Riitta Vainiontaus

Lea Ojala

Viesti Kirjoittaja Lea Ojala » 24 Elo 2007 10:40

Meillä melkeen 3v erittäin aktiivisesti liikutettava ja paljon treenaava uros pärjää J&V kanariisillä hyvin. Saa tietty Neuta, jauhista, kalaa, broiskunsiipiä lisänä. Jos toi kuivaruoka olis meidän koiran ainut ravinto, pitäis antaa n. 1,2l päivässä, jotta energiatarve olisi tyydytetty. Tällä hetkellä syö sitä 7-8dl päivässä.
Onneksi halpa hyvä ruoka sopii erinomaisesti :wink:

Meillä jäi koiran toimesta toi extra energy syömättä..

Sonja Lehtinen

Viesti Kirjoittaja Sonja Lehtinen » 25 Elo 2007 09:52

Omilla koirilla ei runsasenergia ole koskaan aiheuttanut vatsavaivoja.
Tosin kun syötin runsaasti lihaista rasvaa, ilmestyi toiselle kolesterolilaikut silmiin ja toisen ihoon tuli muutamia talirauhaspatteja, tavallinen rasvainen possunliha ei ole noita ongelmia tuonut takaisin eikä yksi säkki energia kuivamuonaa. (Tosin en kyllä kokenut, että siitä olisi annoskokoon ollut suurta merkistystä, joten bact to te basic.)
Jahtia ja Vahtia en ole kokeillut mutta eräs tuttu on käyttänyt ilman ongelmia.

anne k. suominen

Viesti Kirjoittaja anne k. suominen » 29 Elo 2007 21:51

Kiitos kommenteista! syy miksi siirryttiin extraan oli yritys saada massaa luiden ympärille.
VAstaukset labrasta oli haimanvajaatoiminta arvolla1. Ikävä juttu - ennusteesta ei kai voi olla varma?- nyt maha rauhoittunut, jatkossa liian vahvaa ruokaa vältellen.Haimaentsyyymejä saa jauheena. :(

Lea Ojala

Viesti Kirjoittaja Lea Ojala » 30 Elo 2007 08:41

Edellisen koirani ollessa nuori poika, epäiltiin sillä haiman vajaa toimintaa. Koira laihtui ja ulosti löysähköä. Syötin sille purkillisen tuota jauhetta ja sen koommin ei vaivannut moinen asia. Kannattaa kokeilla.
Ja sitä possun haimaahan saa joistain eläintarvikeliikkeistäkin.

riitta vainiontaus

Viesti Kirjoittaja riitta vainiontaus » 30 Elo 2007 10:16

Hei Anne

Olen kerännyt haimanvajaatoimintaisten koirien sukutauluja jo vuosia. Voisitko lähettää minulle koirasi rekisterinumeron. En julkaise sitä missään enkä anna sitä muille jos niin haluat.

Voit halutessasi soittaa, niin kerron haimavikaisen koiran ruokinnasta ja asioista, joita olisi hyvä ottaa huomioon haimakoiran kanssa.

Riitta Vainiontaus
0400-244218

Suvi Alanko

Viesti Kirjoittaja Suvi Alanko » 30 Elo 2007 10:37

Meillä edesmennyt narttu sairasti haiman vajaatoimintaa.Kauan kesti ennenkuin saatiin selvyys koiran laihtumiseen ym korva-ja hiivavaivoihin.Kasvattajaan oltiin yhteydessä,mutta eipä tuota kasvattinsa terveys kiinnostanut pätkääkään lupauksista huolimatta.Koirallemme syötettiin haimaentsyymiä jauheena.Vuoden oli hyvä,kunnes kaikki alkoi taas alusta...haima oli totaalisen loppu.Korkeilla lääkeannoksilla olisi pärjännyt,mutta jossain vaiheessa olisi pettänyt maksa ja munuaiset.Ei ollut vaihtoehtoa muuta kuin päästää Ilo ikiuneen. :(

Jonna Hypen

Viesti Kirjoittaja Jonna Hypen » 09 Syys 2007 09:05

Hei kertokaapa mitä oireita tuossa haiman vajaa toiminnassa on? meillä koira on todella huono syömään,korvat kipeenä aika useasti ja rapsuttelee itseään ja haisee...viime syksynä oli kapin saanut ja parani lääkkeillä ja mietin olisko taas sama vaiva..

Mari-Anne Hietakangas

Viesti Kirjoittaja Mari-Anne Hietakangas » 09 Syys 2007 22:02

Tuossa aikas hyvä tietopaketti haiman vajaatoiminnasta

http://kotisivu.mtv3.fi/malin.ekblom/ha ... aatoiminta

Heidi Ahokas

Jahti Vahti

Viesti Kirjoittaja Heidi Ahokas » 22 Syys 2007 22:06

Meillä syödään nykyisin myös Jahti Vahtia (Energy) ja hyvin maistuu! Pentuaikana syötin Royal Caninin sakemanni ruokaa mutta aikuisruokaan siirtyessä ei enää Royal Canin kelvannut koiralle ja koitin välissä muitakin merkkejä mutta koira ei syönyt. Nyt siis ostin halppisruokaa ja kyllä ryntää kipolle kun kuulee ruoka-sanan.
Olen myös kuullut eläinliikkeiltä että J&V:sta puuttuu tärkeät vitamiinit ja hivenaineet joten karva menee huonoksi ja muutenkaan ei kannattaisi syöttää... Meidän melkein 2 vuotias sakemanni on kyllä upeassa kunnossa, karva kiiltää ja on energiaa! Annan kyllä myös välillä kotiruokaa ym. mukana. Meillä koettu hyväksi! :voitto2:

Vastaa Viestiin