Pennulla kiljuva nälkä

Ruokintaan ja ravintoon liittyvät aiheet
Maiju Kaarnola

Pennulla kiljuva nälkä

Viesti Kirjoittaja Maiju Kaarnola » 14 Syys 2009 20:53

On tietysti hyvä että pennulla on ruokahalua, mutta voiko sitä olla liikaa - ja jos, niin millä masua täyttää. Nälkä on kova koko ajan; kaikki mitä maassa on, imuroidaan vararavinnoksi ja kun sisäinen kello kertoo että ruoka-aika lähestyy, niin alkaa hype nousta. Ikää on siis 11vk ja kasvu on sujunut n kilon viikkovauhdilla. Mitä vatsantäytteeksi kun mikään ei riitä ja liian nopsaankan ei saa kasvaa :roll: Tällä hetkellä nappuloiden kaverina annan makaronia ja riisiä. Jätöksiä tulee sillä tahdilla, että ei tunnu järkevältä kasvattaa "turhan" lisukkeen määrääkään. Madotukset on kunnossa. En ole aikaisempien pentujen kanssa ihan vastaavaa kokenut :) Aina on pennut paperia repineet ja muuta, mutta tämä on ensimmäinen joka ne oikeasti syökin.

Päivi Ollikka
Viestit: 268
Liittynyt: 25 Joulu 2007 19:46

Re: Pennulla kiljuva nälkä

Viesti Kirjoittaja Päivi Ollikka » 15 Syys 2009 11:59

Hmmm.... meillä on koirat niin ahneita (pennusta saakka), että niille voi syöttää lääkkeet, hedelmät, marjat - kaikki- kädestä. Kupin tyhjeneminen kestää max 20 sek. Niillä on aina nälkä ja kaikki kelpaa. Vaikea sanoa onko koiralla liikaa nälkä. Ainoa varjopuoli on asiassa, että lihovat aivan tolkuttomasti. Osalle riittää, että lukee tekstit pussin kyljestä - niin ottaa 2kg painoa välittömästi. Ruokaa kuluu aikuisella n. 4 dl päivässä ja 100g lihaa.

Epätervettä syöminen oli meidän haimakoiralla. Se sairastui haimanvajaatoimintaan 3,5 v. Oireina silloin tällöin löysät ulosteet, mutta erityisesti ruoan varastelu, joka sai aivan maanisia piirteitä. Koska en saanut koiraa myöskään säilyttämään massaansa kuin vaivoin otatin siitä haima-arvot. Arvot olivat vain hiukan alle normin 1,8 kun 2,0 on alaraja. Siirtyminen haimakoiran ruokintaan poisti sitten oireet - outo nälkä hävisi, massa pysyi ja ulosteet olivat normaaleja.

Tällä koiralla ahneus ei ollut enää normaalia vaan se oli varsin maanista. Nämä muut ovat vain ahneita - erittäin ahneita :) hyvä vaan, terve koira syö ahneesti :)

Maiju Kaarnola

Re: Pennulla kiljuva nälkä

Viesti Kirjoittaja Maiju Kaarnola » 15 Syys 2009 13:28

Tosiaan, matolääketabletti otettiin vastaan suurena herkkupalana :lol: Se kyllä nauratti. Eli kaikki menee, onhan se tietty hyvä juttu. Tämä on vaan minulle niin uusi kokemus, että olen asiasta hämmeissäni. Nyt se on muutamana päivänä syönyt oman kakkansa, vain jälki on jäänyt paperille.. Kiva että siivoaa, mutta ei ehkä parasta masun täytettä.. Ruuasta se tietää, että sen saa kun istuu hetken rauhassa. No, sehän tulee minun kanssani hakemaan nappulatynnyristä sapuskaa ja koko matkan aikana tekee ehkä noin kymmenen vauhdikasta lennosta istumista ja katsoo odottavasti, että josko tämä istuminen oli nyt SE istuminen :harhar: Ainoa huoli on se maasta kaiken imurointi, koska ihan kaikkea en kerkeä suusta saada pois.

Päivi Ollikka
Viestit: 268
Liittynyt: 25 Joulu 2007 19:46

Re: Pennulla kiljuva nälkä

Viesti Kirjoittaja Päivi Ollikka » 15 Syys 2009 21:57

Tuohon oman kakkansa syömiseen on meillä auttanut raa'an naudan mahalaukun lisääminen ruokaan - ruokalusikallinen tai pari/ kippo. Aika nopeasti on kakan syönti loppunut.

Maiju Kaarnola

Re: Pennulla kiljuva nälkä

Viesti Kirjoittaja Maiju Kaarnola » 16 Syys 2009 08:08

Pitää kokeilla. Viime yönäkin oli taas "siivottu" :roll:

Heidi Parant
Viestit: 72
Liittynyt: 04 Joulu 2007 09:04

Re: Pennulla kiljuva nälkä

Viesti Kirjoittaja Heidi Parant » 18 Syys 2009 10:06

Ei mulla mitään asiaa tähän ketjuun ole, mutta kieltämättä nauratti mielikuva lennosta istumista yrittävä pentu :lol: , että vaan äkkiä sais sitä ruokaa...
Mun nyt jo 3v. oli pentuna myös järjettömän ahne, kaivoi mullista edellisenä kesänä kuopatun kilpikonnan ja söi sen kilpinen päivineen :shock: , kaiken muun lomassa. Omaa kakkaansa se ei kyllä koskaan syönyt.
And nothing else matters.

Maiju Kaarnola

Re: Pennulla kiljuva ja haukkuvakin nälkä

Viesti Kirjoittaja Maiju Kaarnola » 18 Syys 2009 10:55

Näin suurella innolla tosiaan kukaan harvoin mitään tekee :) Huono puoli on, että siihen myös sisältyy kiljumista ja joskus kimakkaa haukkumistakin. Kuvio venyy senkin vuoksi, että olen tehnyt niin että joka haukku pysäyttää kaiken kunnes hiljaisuus on päällä. Minusta tämä on vähän noidankehä, koska ei meidän sessiot ole lyhentyneet, eli hyvin harvoin se malttaa odottaa ihan hiljaa että ruoka on haettu ja sopiva sekoitus tehty annettavaksi.
Tähän jos jollakin olisi vinkkiä niin otetaan innokkaana vastaan! Eli siis *istun* :viaton:

Maiju Kaarnola

Re: Pennulla kiljuva nälkä

Viesti Kirjoittaja Maiju Kaarnola » 18 Syys 2009 10:56

Kilpikonna kilpineen :harhar:

Heidi Parant
Viestit: 72
Liittynyt: 04 Joulu 2007 09:04

Re: Pennulla kiljuva nälkä

Viesti Kirjoittaja Heidi Parant » 18 Syys 2009 12:12

Millaista ruokaa pentu siis syö? Nappuloita? Voisit ainakin helpottaa päivän seuraavien ruokaluiden sählinkiä laittamalla yhdellä kertaa useamman aterian valmiiksi (esim. nappulat turpoamaan). Mulla ainakin oli aina valmiiksi päivän sapuska turvotettuna viileäkaapissa.

Helpotti huomattavasti tuohon ruuan laittoon liittyvää sekoilua, ja oli kiva päästä kehumaankin pentua, kun osasi olla hienosti nanosekunnin rauhassa, ilman, että ehti ensin nostaa itsensä tuhansiin kierroksiin sen ruuan takia.

Kuulostaa vähän siltä, että tästä on tullut teidän kahden yhteinen "juttu". Sä ajattelet jo valmiiksi, minkälainen show on tulossa, ja pentu puolestaan odottaa vimmaisena ruokaansa ja alkuvalmistelut jo saa sen sekaisin. Joten jättäkää se säätö kokonaan pois, pentu vaikka kylppäriin siksi aikaa tai mitä vaan, ettei sen tarvitse olla todistamassa, kuinka sä haudot sen ruokaa ja kidutat tahallasi sitä, kun et het anna :lol:
And nothing else matters.

Maiju Kaarnola

Re: Pennulla kiljuva nälkä

Viesti Kirjoittaja Maiju Kaarnola » 18 Syys 2009 13:26

Miksiköhän näitä itsestään selvyyksiä pitää aina kuulla jonkun sanovan itselleen jotta tulee mieleen että "hei, tosi hyvä idea" ! Eli yksinkertaisuudessaan hyvä toimintaohje, otankin sen käytäntöön heti tänään :) Se minua on harmittanutkin että raukka kyllä yrittää kovasti olla fiksu, (vaan minkäs teet kun nälättää niin maan pe...sti !) mutta harvoin sitä ehtii kehumaan vaikka ruokamatkan varrella on jaeltu hiljaisuuksia ja istumisia eri kulmista ja eri vauhdista. Yritä siinä sitten.

Maiju Kaarnola

Re: Pennulla kiljuva nälkä

Viesti Kirjoittaja Maiju Kaarnola » 18 Syys 2009 13:27

Ja lisäyksenä että nappula-riisi-makaronisekoitusta annetaan meillä, piimään liotettuna.

Päivi Ollikka
Viestit: 268
Liittynyt: 25 Joulu 2007 19:46

Re: Pennulla kiljuva nälkä

Viesti Kirjoittaja Päivi Ollikka » 18 Syys 2009 14:51

Sitte näille virtapiireille kannattaa opettaa - jos hössäät niin ruoka viivästyy.
Jäävien liikkeiden harjoittelu on helppo liittää ruokailuun. Ruoka käteen, jos kuuntelee ja keskittyy, käsiaukeaa ja saa syödä. Jos hössää, ihminen menee passiiviseksi - katsoo muualle ja hartiat "löystyy". Kun katsoo taas käteen/naamaan - kysyen "no - kerro ni mä teen" silloin tulee uusi käsky, kun suorittaa sen oiken kuuntelee kunnolla - niin taas "naks" käsi aukeaa ja saa syödä. Näin jokaisesta ruokinnasta tulee pieni tottelevaisuustapahtuma ja "viettihyrräkin" oppii, että keskittymällä kuuntelemalla saa haluamansa. Sama jäljellä jos hössää paalulla niin siinä istuskellaan sen aikaa, että hössöttäminen loppuu.
Nyt pienenä luodaan se oivallus, missä viettitilassa homman saa parhaiten tehtyä.

Lisätääs vielä: Kannattaa opettaa heti -istu-maahan-seiso mantra vaihdelleen käskyjen paikkaa. Silloin pystyy kontrolloimaan kunnolla, että koira kuuntelee tarkasti. Jos vaan hinkaa kahta koira nopeasti yhdistää, kun tuo möläyttää jotakin niin vaihda asentoa oppimatta kuitenkaan kunnolla käskysanaa. Kun on kolme vaihtoehtoa täytyy sen kunnolla keskittyä lausuttuun sanaan.

Tsemppiä :voitto2:

Maiju Kaarnola

Re: Pennulla kiljuva nälkä

Viesti Kirjoittaja Maiju Kaarnola » 18 Syys 2009 19:06

Kiitos vinkeistä, sapuskointi sujuikin jo heti rauhallisimmissa merkeissä tänään. Pyysin miestä laittamaan nappulat turpoamaan sillä aikaa kun käytiin vauhtimimmin kanssa ulkona. Vihdoinkin pääsi kiittämään sitä loistavan vauhdikkaista liikkeistä :voitto: Seiso-liike on meillä pikkasen vaiheessa, samoin maahan meno. Hiontavaihetta pukkaa.

Heidi Parant
Viestit: 72
Liittynyt: 04 Joulu 2007 09:04

Re: Pennulla kiljuva nälkä

Viesti Kirjoittaja Heidi Parant » 18 Syys 2009 22:31

:tsemp: Hieno homma!
And nothing else matters.

Maiju Kaarnola

Re: Pennulla kiljuva nälkä

Viesti Kirjoittaja Maiju Kaarnola » 20 Syys 2009 13:32

Pitää ihan laittaa tänne, että meidän nopea oppija on vihdoin ihan hiljaista likkaa ruokaa odottaessaan! Sivusilmällä vilkuilu kertoo, että oppilaan lailla istutaan kysyvä ilme naamalla josko jotain pääsisi tekemään asioiden nopeuttamiseksi :P Kiitos vielä neuvoista :) Jos vain kaikki olisikin näin helppoa... niin eihän tässä olisi haastetta riittävästi :lol:

Vastaa Viestiin