pannus

Terveyteen liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
sonja korpi

pannus

Viesti Kirjoittaja sonja korpi » 08 Huhti 2007 00:40

hei, minkälaisia kokemuksia teillä on pannuksen hoidosta?lääkityksestä ym. meillä todettiin kaksi kuukautta sitten eräänlainen pannus ja aloitettiin yliopiston apteekin omilla silmätipoilla hoito.entä jos koira sokeutuu täysin,kärsiikö se siitä?

Saana Moilanen

Viesti Kirjoittaja Saana Moilanen » 08 Huhti 2007 20:46

Omalla uroksellani todettiin pannus kahden vuoden iässä. Aluksi lääkkeenä oli Optimmune-voide, jota käytetään ilmeisesti pääasiallisesti kuivasilmäisyyden hoitoon. Tästä lääkityksestä ei juurikaan apua ollut, joten eläinlääkäri määräsi koiralle syklosporiinitippoja, aluksi kortisonin kanssa.

Nyt puolitoista vuotta näitä tippoja käytettyäni koiran silmät näyttävät lähestulkoon terveiltä. Vain ihan silmien ulkoreunoissa voi havaita pieniä muutoksia.

Eva Rusi

Re: pannus

Viesti Kirjoittaja Eva Rusi » 10 Elo 2010 20:21

Koirani silmät alkoivat rähmiä ja niissä näkyi ikäänkuin samentuneita kohtia.Eilen el.lääkäri totesi,että koirallasi on pannus.Parin päivän päästä koirani täyttää viisi vuotta.Edellisellä nartulla oli perianaalifistellit ja kuivasilmäsyndrooma.Saimme lääkitykseksi Optimmunea niinkuin edellisen koiranikin sai.Nyt mietityttää jatko koiran kanssa,pitääkö hankkia aurinkolasit ja suostuuko se pitämään niitä.Pitääkö nyt alkaa välttämään aurinkoa ja etenkin ulkoilua keväthankien hohteessa.Voihan pulkkaa vetää pimeessäkin.Onneksi koirani ei tiedä emännän huolenaiheista,vaan on sama vilperi kuin ennenkin... 8)

Vastaa Viestiin