M: Canin German Shepherd Adult

Ruokintaan ja ravintoon liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Martina Matikainen
Viestit: 189
Liittynyt: 18 Elo 2003 09:33

M: Canin German Shepherd Adult

Viesti Kirjoittaja Martina Matikainen » 09 Syys 2008 13:07

12 kg:n säkki Royal Caninin German Shephard-ruokaa (avattu 5.9.2008) myytävänä. Säkistä on otettu yhteensä 2 mittakupillista. Ei valitettavasti maistunut omalle saksanpaimenkoira-sekoitukselleni lainkaan ja nyt se olisi myytävänä hintaan 40e. Nouto Ruskeasuolta.

Petra Ruuskanen
petra.ruuskanen@orton.fi tai 050-5770 380

Marika Weckström

Re: M: Canin German Shepherd Adult

Viesti Kirjoittaja Marika Weckström » 25 Tammi 2009 20:33

Sama vaiva meillä, Adult ei maistu, junnusakemannia syö vielä jotenkuten,

Noora Jokinen
Viestit: 4
Liittynyt: 08 Syys 2011 14:08

Re: M: Canin German Shepherd Adult

Viesti Kirjoittaja Noora Jokinen » 08 Syys 2011 16:26

Millaista tämä kyseinen ruoka on muuten?
Toiset kiroavat ruuan alimpaan h*lvettiin, toiset taas kehuvat maastataivaisiin. Olisi kiva kuulla muiden sakemannien omistajien mielipiteitä kyseisestä ruuasta.

Hanna-Kaisa Nummela

Re: M: Canin German Shepherd Adult

Viesti Kirjoittaja Hanna-Kaisa Nummela » 13 Syys 2011 16:00

Meillä oli myös noin, että pentuversio maistui, mutta kun aika oli siirtyä aikuistenruokaan, alkoi nirsoilu! Liekö rasvaa niin paljon vähemmän tuossa aikuisten, ettei meistunut... Ite lopetin rc:n sakemanniruoan oikeastaan sen takia, että tuntui tulevan melko hyvin läpi se mitä oli suuhunkin mennyt eli ihan karseen kokoisia läjiä ja montea kertaa päivässä :!: Vaihdoin Eukanuban sakemanniin ja toimii paljon paremmin! Nykyisin meillä kyllä nappulan kulutus tosi vähäistä, kun aamulla vain jonnin verran heitän neun sekaan ja joskus käytän koulutusnameina. Illalla taas mennään broitskun siivillä. Siitä en osaa sanoa miksi toi rc:n aikuisversio tuli niin paljon läpi koirasta...

Merja Eerola

Re: M: Canin German Shepherd Adult

Viesti Kirjoittaja Merja Eerola » 26 Helmi 2012 19:48

Penturuoka on melko rasvaista ja siten varmasti maistuvampaa, kuin aikuisten ruoka, mutta yksi oleellinen ero myös pentu-aikuis ruokien välillä on, että aikuisten ruuassa on seassa mm maissia. Maissi on lisäksi yksi ehkä huonoimmin sulavista viljoista, ja saattaa aiheuttaakin maissiin tottumattomalle koiralle vatsanväänteitä, lisätä huomattavasti ulosteen (on sulamattoman massan) määrää ja suolikaasujakin saattaa alkaa muodostua aiempaa huomattavasti herkemmin.

Jos koira on koko pienen ikänsä saanut ruuassa maissia, ei todennäköisesti oireita tule lainkaan, ja tietysti on "rauta vatsoja" koiria, jotka ei reagoi mihinkään ruokavalion muutoksiin mitenkään, mutta sitten on valitettavan paljon (yleistä juurikin saksanpaimenkoirilla) herkkiä ruuansulatuksia, joissa pienempikin muutos aiheuttaa ongelmia, vrt sakemanni jun ruoka -> sakemanni adult ruoka.

Ja ei, asiat ei ole niin yksoikoisia ja kyllä, koirat ovat erilaisia ja tosiaan kuten sanottu, toiset ei reagoi muutoksiin mitenkään, mutta tässä nyt vähän ajatusta, että mikä voi olla syynä tämän kyseisen tuotemerkin aihettamissa ongelmissa siirryttäessä pennusta aikuiseen.

Vastaa Viestiin