Huonoruokainen pentu

Ruokintaan ja ravintoon liittyvät aiheet
tanja lindholm

Viesti Kirjoittaja tanja lindholm » 10 Marras 2007 15:11

meil menee suht kaikki sapuskat.nyt oon antanu tota royal canin péntu sakemanni safkaa,ja siihe lisäks lihaa ja kaikkee mahollista.se syö ku syö,ja mitä ei oo syöny ni kuppi veks ja jatketaan seuraavalla aterialla.toi on kyl saanu tosi hyvi lihaa luittensa päälle,oli kyl tosi rääpäle ku tuli meille.paino vaan 8.3 kg,ja nyt oli jotaki 11 ku ukko sen punnitti.rupee jo näyttään koiralta :o .ihmeen rauhalline on,tietty riehuu ja leikkii,mut ei oo tuhonnu vielä mitään.toi vanha sake ku pentuna söi puoli taloa :oops: et siihen on varauduttu....noi loppuunkäytetyt sohvat oikeestaan saiski syödä.... :wink:

Tommi Mikkeli

Re: Huonoruokainen pentu

Viesti Kirjoittaja Tommi Mikkeli » 01 Tammi 2010 17:16

Hei vaan kaikille, uusi foorumilla :)

Meillä myös vähän tuntuu takkuavan tuo syöminen

Koira (uros) tuli 12vk ikäisenä jolloin oli melko hoikka, painoa 8.6kg. 3x 2.5dl pentupapanoita päivässä ohjeistettiin kasvattajalta, sekaan ollaan laitettu yleensä vähän raejuustoa kun tuntuu siitä tykkäävän niin kovasti. Aluksi tökki tuo Britin penturuoka, söi 1-2 annosta päivässä. Nyt kokeiltiin Purinaa joka muutaman päivän upposi tosi hyvin mutta nyt ei oo taas maistunu ruoka eilisen klo 16 jälkeen, vähän käy vaan maistelemassa kupista mutta melkeen kaikki jää syömättä vettä juo kuitenkin säännöllisesti. Paino on kyllä noussut (13vk kohilla 10kg) ja koirakin kasvanut (nyt reilu 14vk) mutta silti huolettaa tuo syöminen.

Kannattaakohan tässä yrittää jotain muutakin vai vaan odotella että sille tarpeeksi nälkä ja alkaa tuo sapuska taas kelpaamaan? Kaikki elukat on meillä aina ollut niin ahneita ettei nyt oikeen tiedetä miten tämän kanssa pitäisi menetellä.

Sitten vielä tämmöinen kysymys. Eilen sillä oli myös takahampaiden välissä puukeppi jumissa, melko tiukassa oli mutta saatiin se sieltä irti. Ei oo koskaan mokomaa tilannetta tullut vastaan niin tarviiko/kannattaako tuota käydä jossain näyttämässä? Tehosterokotus on parin viikon päästä joten sillon ollaan jokatapauksessa menossa eläinlääkäärin mutta tuleeko tuonne kitalakeen helposti tulehduksia yms.? Verta ei oo kyllä tullu (ei nyt tarkota etteikö siellä vois olla jotku pienet haavat) ja lelujen retuutus / muiden koirien kanssa taistelu on ihan samanlaista ennenkin että ei sillä sen puolesta tuntus ainakaan kovia kiputiloja olevan, ruokailu on kyllä tosiaan takkuillut nyt mutta söi tuon keppiepisodin jälkeen tuon yllämainitun edellisen kerran.

Tuula Siimes

Re: Huonoruokainen pentu

Viesti Kirjoittaja Tuula Siimes » 01 Tammi 2010 20:33

Syömiseen sanoisin että oottele sitä nälkää. Jos ei ruoka kelpaa niin kuppi pois. Eikä mitään makupaloja välissä.
Toki voi sitten miettiä myös ruokinta-aikoja; kannattaa tarjota ruokaa liikunnan jälkeen.

Jos pentu ei kuolaa eikä ole suustaan kivuliaan oloinen niin keppiepisodista ei tarvitse huolehtia.

Vastaa Viestiin