Pevisa tiedote 1.7.2019

Jalostukseen liittyvät aiheet
Vastaa Viestiin
Sami Baggström
Viestit: 9
Liittynyt: 11 Joulu 2007 19:04

Pevisa tiedote 1.7.2019

Viesti Kirjoittaja Sami Baggström »

Saksanpaimenkoiraliitto on tehnyt hartiavoimin töitä uudistuneen PEVISA voimaantulon saattamiseksi, lisäksi koiranomistajat, kasvattajat ja alaosastot ovat tehneet kovasti töitä koiriensa kanssa tuloksien/arviointien saamiseksi. Nyt kuitenkin kylmät kahvit "heitettiin naamalle" kennelliiton ilmoittaessa viimetinkaan, ettei PEVISA luonneosiota voida liittää PEVISAan alkavaksi 1.7.2019 vaan 1.1.2020.

Saksanpaimenkoiraliitto esitti useita vaihtoehtoja PEVISA luonneosion voimaantulon saattamiseksi, yritimme sovittaa kesälomien kynnyksellä vielä tapaamista Kennelliiton kanssa, jotta asialle olisi voitu löytää molempia tyydyttävä ratkaisu.

Virallisesti pöytäkirjoista ei selviä edes mistä on kyse, mutta sähköpostikeskusteluista olemme saaneet selville, että Kennelliitto ei ole kykenevä tällä aikataululla saamaan järjestelmiään koodattua PEVISAN vaatimalla tavalla.

Näin ollen Saksanpaimenkoiraliiton esittämä PEVISA on alkanut 1.1.2019 ja siihen luonneosio liitetään 1.1.2020 Kennelliiton pöytäkirjassa ilmoitetulla lailla.

Hallituksen puolesta,

Sami Baggström
Puheenjohtaja

Liitteenä tiedote+kennelliiton pöytäkirja
Liitteet
Pevisa tiedote 1.7.2019.pdf
(2.92 MiB) Tiedosto ladattu 477 kertaa
Juha Puurunen
Viestit: 604
Liittynyt: 04 Joulu 2007 08:30

Re: Pevisa tiedote 1.7.2019

Viesti Kirjoittaja Juha Puurunen »

Saksanpaimenkoiraliitto on tehnyt voitavansa, kiitos. Olisiko nyt kuitenkin aika kypsä koko pevisasta luopumiseen? Tietojärjestelmien ehdoilla jalostuksen ohjaaminen on täysin kestämätön tilanne. Käsittääkseni Kennelliitto jätti alunperin jo SV:n jalostustarkastuksen, samoin kuin virkakoirien käyttötarkastukset, hyväksymättä luonneosioon samasta syystä. Kennelliiton tekopyhyys hipoo käsittämättömyyden rajoja. Julkisuudessa puhutaan sädekehä pään päällä, miten koirien luonteisiin kiinnitetään huomiota ja esitellään heidän omaa "jalostustarkastusta" kaiken muuttavana. Kun sitten rotujärjestö tekee edes jotain luonteiden eteen, ampuu Kennelliiton tietokone heti nilkkaan. Lienee tätäkin asiaa käsitellyt vain tekoäly, oikeaa älyä kun tuolta ei tunnu löytyvän.
-------------
Juha Puurunen
Koetuomari, maalimies, kennelpoika ja rivijäsen :)
Vastaa Viestiin