Kokeet

Yleistä kokeista

Koeanomus ja kokeeseen ilmoittautuminen

Kaikki kokeet tulee anoa SPL sähköisestä koejärjestelmästä. Kokeeseen voi ilmoittautua vasta sen jälkeen kun koepaikka on ensin varattu henkilökohtaisesti kokeen järjestäjältä.

Tietoa kokeista

Saksanpaimenkoiraliiton piirissä järjestetään kokeita alaosastojen toimesta. Liiton tehtävänä on kouluttaa näiden kokeiden toimihenkilöt sekä ylläpitää listaa ao. henkilöistä (koetoimihenkilö, maalimies ja tuomari ).

Koetoiminta voidaan jakaa kolmeen eri alueeseen jotka ovat: Saksanpaimenkoirien jalostuksellinen koe (IGP-  ja siihen liittyvä BH- koe) sekä palveluskoirakokeet ( esim. erikoisjälki, kansalliset lajit, käyttäytymiskoe, pelastuskoirakokeet ). Tämän lisäksi ihmisillä on laaja kirjo myös SPL- ja muita kokeita (esim. AD-, AB- ja BC- kokeita sekä tottelevaisuus- ja agilitykokeet). Alaosastot voivat järjestää halutessaan kaikkia edellä mainittuja kokeita, hakumenettelyissä on eroavaisuuksia. Pääpaino on kuitenkin rodun jalostuksellisissa kokeissa.

Saksanpaimenkoirien jalostuksellinen koe anotaan suoraan SPL:lta – Lisätietoja koeohjeessa. Arvostelun suorittavat SPL-koetuomarit.

Saksanpaimenkoiraliiton omia kokeita ovat SPL-koe (suojelukoe), AD (kestävyyskoe), AB- ja BC- kokeet – lisätietoja koeohjeessa.

Muista kokeista (esim. tottelevaisuuskoe, agility) lisätietoja löytyy Suomen Kennelliiton sivuilta.

Huoltokatko

Keskustelupalsta on uuden sivuston julkaisun myötä huoltokatkolla. Otamme keskustelupalstan käyttöön mahdollisimman pian.

Hae sivustolta:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors