Ohra pääsääntöisenä ruokana koiralle?

Ruokintaan ja ravintoon liittyvät aiheet
Hannele Koivu
Viestit: 30
Liittynyt: 04 Joulu 2007 14:52
Viesti:

Re: Ohra pääsääntöisenä ruokana koiralle?

Viesti Kirjoittaja Hannele Koivu » 09 Joulu 2011 23:04

Ei tuo kasvissoseitten juttu kyllä ihan noinkaan mene. Koiran ruoansulatus ei kykene hajoittamaan selluloosaa, joka on kasvissolujen solunseinämien rakennusainetta. Siksi se sose on hienonnettava mahdollisimman hienoksi, jotta solut rikkoontuisivat mekaanisesti ja niiden sisältämät ravintoaineet päätyisivät koiralle hyötykäyttöön.

Joanne S A Vähämaa

Re: Ohra pääsääntöisenä ruokana koiralle?

Viesti Kirjoittaja Joanne S A Vähämaa » 09 Joulu 2011 23:32

Joo. Faktahan nyt on kuitenkin se, että kyllä se koira elossa pysyy vaikka sitten niillä Milkon mainitsemilla perunankuorilla. Ja kovasti on yleistä että ihmiset syöttää elukoilleen ihan vaan kuivaa Luppaa neljän päivän välein. Yleistä varsinkin metsästysporukoissa, ja hyvin ovat olemassa heidänkin otuksensa ja ajavat vielä hirviäkin. Meidän koirilta jos kysyy niin ne tulis omasta mielestään toimeen pelkällä hevosenpaskalla.
Mutta mun alkuperäinen pointti tähän topikkiin oli saada tietoa KOKEMUKSISTA puuroruokinnassa. Siksi että elintarvikkeiden hitojen myötä on käynyt mielessä tuottaa sekä koirien ja hevosten – että meidän ihmisten ruuat mahdollisimman omavaraisin luonnonmenetelmin. Tarkoituksena viljellä näille kolmelle lajityypille yhteensopivia, ruokintaan kelvollisia raaka-aineita. Joista viljeltävien tuotteiden osuus koostuisi esim. ohrasta, vihanneksista, juureksista, yrteistä ja marjoista. Kun taas mitä tulee eläinperäisiin tuotteisiin, olen ajatellut hamstrata elukkalaumaani kanoja ja ehkä myös koiranruuaksi jättiläiskaneja. Ja tietysti metsästä saa riistaa ja järvestä kalaa.
Kiitos edelleen Milkolle joka toi esille oman näkemyksensä raakaruokinnasta. Vaihtoehto tuokin, eikä huono ollenkaan.
Kiitos myös Sonjalle ja Siskolle jotka myös ymmärsivät mistä oli kyse.
Ja toki kiitos myös Maaritille, joka loit keskusteluun oman säväyksen täysin perusteettomalla ja tyhjällä kommentillasi. Ja tällä sait aikaan hieman hämmennystä (kysymys: Miksi kasvattajakurssille?) Mutta kommenttisi sai ainakin minussa aikaan suunnatonta hilpeyttä aiheesta poikkeavuudellaan :)
Ja omien koirieni ruokinta tällähetkellä on kaikkea muuta kun noiden tutkimusten mukaista syljen, bH:n tai minkään muunkaan hevonveetun suolen liikkeen kyttäämistä. Itseasiassa se on mulle ihan sama, kunhan pysyvät kunnossa ja terveinä. Syövät ihan rehellistä Jahti-Vahti Extra Energyä noin pääsääntöisesti. Toki pakastin on täynnä kaikenmaailman hirvenperkeitä, keuhkoista kivesten kautta peräsuoleen saakka. Luita (lihaisia) on tarjolla kokoajan ulkona ollessa. Eli usein. Puuroa keittelen noin kerran tai kaksi viikossa. Puuro sisältää mitä milloinkin kaapista löytyvää. (ohraa, ruista, tummaa riisiä, liotettuja herneitä, kasviksia, öljyä ja viimeksi pilkoin sekaan kaksi appelsiinia) Lihaa aina puuron yhteydessä. Sisuskalut keittelen miten nyt viitsin kahdeksannella raskauskuukaudella maksan ja munuaisten löyhkää keittiössä haistella.
Ja kaikki edellämainitsemani seikat eivät suinkaan ole vain omaa mielikuvitukseni tuotetta, vaan monien eri tietolähteiden yhteenveto. Joka toisaalta aivan silkkaa paskaa omassa tapauksessani. Mutta sainpahan taas ainakin muutamat nokat tuhisemaan jos ei muuta ;P

Hauskaa joulun odotusta ja onnea loppuvuoden reeneihin! =)

Toivottaa Kennel Remakan ja lähtee maanantain koittaessa häiritsemään jalostustoimikuntaa.

Milko Naumanen
Viestit: 43
Liittynyt: 04 Joulu 2007 17:43

Re: Ohra pääsääntöisenä ruokana koiralle?

Viesti Kirjoittaja Milko Naumanen » 10 Joulu 2011 00:30

Tuon ns oikea ruokinta on aika vaikea todistaa,ainoat tavat oikeastaan selvittää on se,että koira jaksaa tehdä töitä,yleiskunto on hyvä(turkki,paska jne) ja koira elää vanhaksi.


Itsekkin treenaan ruokintaa ja omat koirat( 2 x spk ja 1 x basset hound) on testikappaleina,vanhin täyttää kohta yhdeksän seuraava kohta kuusi vuotta ja bassetti 2 vuotta molemmat olleet suurimman osan elämästään raakaruokinnalla,voi olla että kuolla kupsahtavat huomenna.

Katsotaan koirien yleistä olemusta,karvan laatua,paskan määrää jne.

Jokaisella pitäis olla se näppituntuma siitä mikä omalla koiralla toimii.

Merja Eerola

Re: Ohra pääsääntöisenä ruokana koiralle?

Viesti Kirjoittaja Merja Eerola » 26 Helmi 2012 19:36

En nyt juuri muuhun ota kantaa, mutta mietin, että miksi ohraa, miksi ei kauraa?

Kaura on sulavuudeltaan ja ravintoarvoiltaan ohraa parempaa niin ihmiselle, koiralle kuin hevosellekin.

Päivi Ahola

Re: Ohra pääsääntöisenä ruokana koiralle?

Viesti Kirjoittaja Päivi Ahola » 29 Helmi 2012 16:46

Ohra koiran ruokinnassa - itse käyttänyt aina puuroloissa joita koiralle lämmöllä ja rakkauvella kasvuaikana keittelen ja kun aikaa on liikaa niin aikuisillekkin(yrjölän puuro hieman omin systeemein). Ohran kera vaan muistettava se pitkä ja harras kypsentäminen..
päxä

Birgitta Vesa-Lehtinen

Re: Ohra pääsääntöisenä ruokana koiralle?

Viesti Kirjoittaja Birgitta Vesa-Lehtinen » 13 Maalis 2012 10:59

Mä en mitään ruokinnasta tiedä, mutta sen verran tuli tossa mieleen, että miten paljon se koira sitä sylkeään siihen kokonaiseen kasvikseen laittaa?
Meillä kun ainakin niellään porkkanatkin kokonaisena, jos vain saavat pureksimatta kertaakaan, ahneita kun ovat.

Merja Eerola

Re: Ohra pääsääntöisenä ruokana koiralle?

Viesti Kirjoittaja Merja Eerola » 13 Maalis 2012 19:01

Ymmärtääkseni koiran syljellä ei ole mitään tekemistä ruuansulatuksen kanssa.

Muistaisin nähneeni onku tutkimuksen, missä todettiin, ettei koiran syljessä ole ruuansulatukseen vaikuttavia mitä lie entsyymejä nyt olikaan, koska koira luontaisesti hotkii ruokansa mahdollisimman vähällä pureskelulla, kun taas ihminen pureksii ruokaa pitkään ja hartaasti joten ruuan pilkkominen alkaa jo suussa. Koiralla siis ruuan pilkkoutuminen alkaa vasta vatsalaukussa.

Vastaa Viestiin