Previous slide
Next slide
artikkelit_fallback

PEVISA TIEDOTE

1.12.2023 saadun tiedon mukaan Kennelliiton hallitus on vahvistanut 24.11.2023 kokouksessa Saksanpaimenkoirille PEVISA:n kaudelle 1.1.2024-31.12.2028 jalostustieteellisen toimikunnan esityksen mukaisesti!

Jalostustieteellisentoimikunnan esitys ja päätös poikkeaa Saksanpaimenkoiraliiton syysedustajain kokouksessa 9.10.2022 vahvistetusta esityksestä selkälausunnon ja rakenteen osalta.

Jalostustieteellisen toimikunnan päätös 2.10.23.2023 (8/2023):

Jalostustieteellinen toimikunta hyväksyy kiitoksin saksanpaimenkoiran JTO:n ja esittää seuraavan

PEVISA-ohjelman ajalle 1.1.2024-31.12.2028 hallitukselle vahvistettavaksi.

Hallituksen päätös 24.11.2023 (16/23):
Hallitus vahvisti rotukohtaiset PEVISA-ohjelmat ja vie ne tiedoksi valtuustolle 26.5.2024.

Pentueen vanhemmilla tulee astutushetkellä olla virallinen lonkka- ja kyynärkuvauslausunto,

selkälausunto (LTV), sekä luonnetta kuvaava arvio/testi/koe tehtynä.

Rekisteröinnin raja-arvona on lonkkaniveldysplasian aste C ja tuloksen C saanut koira voidaan parittaa vain tuloksen A saaneen koiran kanssa tai vaihtoehtoisesti pentueen vanhempien lonkkaindeksien keskiarvon tulee astutushetkellä olla vähintään 101.

Mikäli pentueen vanhempi on tuontikoira tai ulkomainen uros, eikä sillä ole Kennelliiton lonkkaindeksiä,

huomioidaan sen mahdollinen ulkomainen BLUP-indeksi. Saksassa laskettu indeksi huomioidaan arvona 100 + (100 – X), missä X on saksalainen BLUP-indeksi. Jos tuontikoiralle tai ulkomaiselle urokselle ei ole määritelty BLUP-indeksiä, saa sitä käyttää vain koiralle, jonka oma indeksi on vähintään 101.

Rekisteröinnin raja-arvona on kyynärniveldysplasian aste 1.

Lisäksi pentueen vanhemmilla tulee olla jokin luonnetta kuvaava tulos/arviointi seuraavista:

a) Hyväksytty SPL-jalostustarkastus
b) Suoritettu SPL-arviointi
c) Hyväksytty SPL-rodunomainen jalostuskoe
d) Kennelliiton hyväksymä palveluskoirakoe, jossa on tottelevaisuusosio sekä laukausvarmuustestaus (PAJÄ, PAEK, PAHA, PAVI, PAJÄ, IGP, PASU, IPO tai PAMR-tulos)
e) Hyväksytty Kennelliiton luonnetestitulos
f) Suoritettu Kennelliiton hyväksymä MH-luonnekuvaus
g) tai kyseessä virkakoira
h) tai vastaava ulkomainen tulos

öva

Tutustu linkkiin ja allekirjoita vetoomus

tutustu linkkiin ja allekirjoita vetoomus koiraurheilun puolesta, ensimmäisenä harrastukset ovat vaakalaudalla Itävallassa
Ausbildung von Schutzhunden in Österreich / Petition (schaeferhunde.de)

wearesplround

Syyskokous

Saksanpaimenkoiraliiton Syyskokous 28.10.2023 klo 18:00 Scandic Avia Congressissa Vantaalla läpi Vesa-Pekka Hirviojan johdolla ja rutiinilla. Ääniä edustettuna yhteensä 511, joista 31 henkilöjäsentä ja loput 480 alaosastoilla. Toimintasuunnitelma ja budjetti viritti keskustelua ainoastaan lehden kohonneista jakelukuluista ja ensi vuonna osa lehdistä korvataankin digilehdillä.
Uudet hallituksen jäsenet toimikaudelle 2024-2026 ovat tietohallinto Raine Hurme ja tiedotus Laura Havana. Tili – ja toiminnantarkastajiksi valittiin Timo Kervinen ja Erkki Läike ja varalle Anu Laaksolehto ja Jukka Vanhanen. Kokous päätettiin klo 19.10.
Samassa yhteydessä ”kukitettiin” Erkki Läike tulevan 80-vuotissyntymäpäivän johdosta. Kokous oli muuten Erkin 52 syyskokous. Onnea!

IMG_2779-2

Syyskokous ja kasvattajapäivä

Liiton vuosikokous 28.10. 23 klo 18 Scandic Helsinki Aviacongres, Robert Huberintie 4, 01510 Vantaa

Päivällä samassa paikassa Saksanpaimenkoiraliiton kasvattajapäivä klo 9-17, katso tarkempi ohjelma jäsentiedotteesta, kannattaa tulla kuulolle vaikka ei kasvattaisikaan!

ilmoittautuminen kasvattajapäiville etusivun tapahtumat linkin alta!

Sosiaalinen media

1. LUUKKU 🎁

Ensimmäisessä luukussa käydään läpi vanhat lelut ja kerätään rikkinäiset pois. ⚽️😃 Tehdään tilaa uusille, ehjille leluille.. 🤗

#spl #saksanpaimenkoira #saksanpaimenkoiraliitto #monipuolinensaksanpaimenkoira #monipuolinenharrastuskoira #spljoulukalenteri

Huomenna se starttaa!! 😍 Meidän joulukalenteri!

Joka päivälle aukeaa luukku klo 12:00, mitä kaikkea jännää ollaankaan keksitty sometiimissä? Sen saat selville seuraamalla meidän tiliä 🤗

📸: @paimenhullu

#spl #saksanpaimenkoira #saksanpaimenkoiraliitto #monipuolinenharrastuskoira #monipuolinensaksanpaimenkoira #spljoulukalenteri

✨ Seuraaminen ✨

Seuraaminen on asia jota lähdetään opettamaan koiralle hyvin varhaisessa vaiheessa koulutusta, sillä se on iso osa koekaavaa eri lajeissa.
Seuraaminen ja perusasento liittyvät vahvasti toisiinsa, mutta niitä on hyvä harjoitella myös erikseen.

Seuraamisen opettaminen voidaan tehdä monella tapaa. Pikkupentuna se monesti aloitetaan ruualla, ns. tutittamalla. Jolloin pentu oppii seuraamaan ohajaajan kädessä olevaa ruokaa.
Myöhemmin ruoka vaihtuu leluun, mutta periaate on sama.

Kannattaa jo aika alusta keskittyä että koira on suora ja että istuu pohjaan asti, jolloin asia menee "lihasmuistiin".

Pohjatyö on tärkeää, ja siihen kannattaa panostaa – se kantaa läpi koiran elämän. Avainsanat seuraamisessa ovat tunnetila ja aktiivisuus ohjaajalle.

Pyydä rohkeasti apua omiin treeneihin SPL koulutusohjaajilta tai alaosastoilta 💥

#saksanpaimenkoiraliitto #spl #saksanpaimenkoira

Joulukuu lähestyy jo kovaa vauhtia, viime vuoden tapaan julkaisemme instagramissa joulukalenterin. 😍 Pysy kuulolla niin näet mitä luukuista paljastuu! 🎄🎅🏼

📸 : @paimenhullu

#spl #saksanpaimenkoira #saksanpaimenkoiraliitto #monipuolinensaksanpaimenkoira #monipuolinenharrastuskoira #spljoulukalenteri

Huoltokatko

Keskustelupalsta on uuden sivuston julkaisun myötä huoltokatkolla. Otamme keskustelupalstan käyttöön mahdollisimman pian.

Hae sivustolta:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors