Koulutus

Koiran kouluttaminen vaatii tietoa, jota Saksanpaimenkoiraliitto jakaa jäsenilleen. Tietoa koiran kouluttamisesta saat parhaiten liittymällä jäseneksi alueesi alaosastoon ja osallistumalla sen toimintaan. Alaosastoissa tehdään peruskoulutustyö, joissa kouluttajina toimivat Saksanpaimenkoiraliiton koulutetut ja pätevöidyt koulutusohjaajat sekä maalimiehet.

Saksanpaimenkoiraliitto järjestää jäsenilleen vuosittain koulutusleirejä ja kursseja, joissa kouluttajina toimivat alansa huiput.

Viikonlopun kestävällä kansallistenlajien maastoleirillä päästään keskittymään maastolajeihin sekä erillinen tottisleiri, jossa taas keskitytään tottelevaisuuteen ja sen saloihin. 

Jokavuotinen viikon kestävä koulutusleiri on Saksanpaimenkoiraliiton suurin koulutustapahtuma, jossa kouluttajina toimivat Saksanpaimenkoiraliiton koulutusohjaajat ja maalimiehet. Eri koulutusryhmissä koiran kouluttamisen lisäksi leirillä koulutetaan uusia koulutusohjaajia ja maalimiehiä.  Viikonmittainen koulutusleiri koostuu laadukkaasta koulutuksesta ja yhdessäolosta samanhenkisten ihmisten kesken.

Valtakunnallisesti vuosittain järjestetään toukokuussa alaosastoissa pentu ja arkihallinta kursseja.

Pilottina on 2023 käynnistetty tutustu suojeluun päiviä ympäri Suomea, jossa pääsee tutustumaan saksanpaimenkoirien rodunomaiseen koelajiin IGP:hen ja  mitä se vaatii koiralta sekä ohjaajalta.

SPL-kouluttajia on mahdollisuus käyttää myös Saksanpaimenkoiraliiton ulkopuolisissa tapahtumissa esim. kasvattajien kasvattipäivillä.

Huoltokatko

Keskustelupalsta on uuden sivuston julkaisun myötä huoltokatkolla. Otamme keskustelupalstan käyttöön mahdollisimman pian.

Hae sivustolta:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors