Organisaatio

Jäsenet

Liitolla on kolme eri jäsenkategoriaa, kaikissa edellytyksenä jäsenmaksu sekä Liiton hallituksen hyväksyminen:

  • henkilöjäsenet vuosi-, perhe- tai ainaisjäseninä
  • SPL-alaosastot eli alaosastoiksi hyväksytyt rekisteröidyt yhdistykset
  • yhteisöjäsenet (ilman äänivaltaa); saksanpaimenkoiran hyväksi toimivia yhteisöjä

Edustajainkokoukset

Äänivalta on kaikilla Liiton henkilöjäsenillä sekä alaosastoilla. Alaosastojen äänivaltaa käyttävät niiden jäsenistään valitsemat edustajat.

Kevätkokous huhtikuussa; toimintakertomus ja tilinpäätös

Syyskokous lokakuussa; henkilövalinnat, toimintasuunnitelma ja talousarvio

Hallitus

Puheenjohtaja, jonka toimikausi on 2 vuotta ja kuusi jäsentä, toimikausi 3 vuotta; kaksi vuosittain erovuorossa. Jäsenten valinnoissa on huomioitava jalostus-, talous-, koulutus- ja koe-, näyttelytoiminta- sekä tiedotusvastuut asiantuntevan hallitus- ja ko. toimikuntatyön mahdollistamiseksi. Liiton säännöt määrittelevät hallituksen tehtävät ja valtuudet.

Alaosastot

Alaosaston voivat perustaa tai siihen voivat liittyä vain Saksanpaimenkoiraliitto ry:n jäsenet.

Alaosasto on rekisteröitävä yhdistysrekisteriin merkitsemisen edellytyksenä on, että SPL ry. on hyväksynyt ao:n säännöt.

Alaosasto voi periä oman jäsenmaksun. Alaosastoja on 49 (2024); määrä voi luonnollisesti vaihdella. Liitto voi antaa ao:n tai usean yhdessä järjestettäväksi SPL-Mestaruuskilpailut, Päänäyttelyn tms. tapahtumia. Liitto vastaa pääosin henkilöstökoulutuksesta, mutta kaikki käytännön koirankoulutus-, koe-, jalostustarkastus- ja näyttelytoiminta välittyy jäsenille alaosastojen tarjontana

Organisaatiopaketin narut

Monisärmäistä järjestöpakettia pitävät koossa ja vievät eteenpäin – paitsi aate, säännöt ja aktiiviset toimihenkilöt – keskeisinä tekijöitä yhteispelissä myös.

Liiton päätoiminen toimistonhoitaja ja oma toimisto Klaukkalassa.

Saksanpaimenkoira-lehti, joka tulee jäsenetuna kaikille SPL ry:n jäsenille.

Kasvava ja kehittyvä spl-nettisivusto, joka jo nyt on keskeisin toisaalta nopean tiedottamisen, toisaalta laajan jalostustietomateriaalin kanava.

Huoltokatko

Keskustelupalsta on uuden sivuston julkaisun myötä huoltokatkolla. Otamme keskustelupalstan käyttöön mahdollisimman pian.

Hae sivustolta:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors