IGP: Jälki

IGP: Jälki

Jälkiosuuden tarkoituksena on selvittää koiran koulutettavuutta, viettikäyttäytymistä, työskentelyhalua, paineensietokykyä sekä ohjaajan ja koiran välistä suhdetta.

Jälkipohjana käytetään niittyä, peltoa tai metsää, jossa tuomarilla on mahdollisuus tarkkailla koiran työskentelyä läpi suorituksen. Jälki tehdään normaalisti kävelemällä. Jäljen ikä, pituus ja muoto, sekä jäljentekijä vaihtelevat luokittain. Kulmat ovat aina ns. suorakulmia. Jäljellä on jäljentekijän jättämiä pieniä käyttöesineitä, jotka koiran on osoitettava.

IGP1 IGP2 IGP3
Jäljen ikä (minuuttia)
IGP1 20
IGP2 30
IGP3 60
Jäljen pituus (askeleita)
IGP1 väh. 300
IGP2 väh. 400
IGP3 väh. 600
Esineitä
IGP1 3
IGP2 3
IGP3 3
Suoria
IGP1 3
IGP2 3
IGP3 5
Kulmia
IGP1 2
IGP2 2
IGP3 4
Jäljentekijä
IGP1 Ohjaaja
IGP2 Vieras
IGP3 Vieras
Esineiden arvo (pisteitä)
IGP1 3x7p.
IGP2 3x7p.
IGP3 3x7p.
Jälkityöskentelyn arvo (pisteitä)
IGP1 79
IGP2 79
IGP3 79

Koira voi jäljestää kytkettynä kaulapannasta tai valjaista kymmenen metrin liinalla tai vapaana. Vapaana jäljestettäessä on ohjaajan pidettävä kymmenen metrin välimatka koiraan. Jäljen alkamispiste merkitään jäljen vasemmalla puolella olevalla paalulla.

Koiran tulisi työskennellä varmasti, keskittyneesti ja maavainuisesti tarkastaen jokaisen askeleen. Jäljestämisen nopeudella ei ole merkitystä ellei suorituksen enimmäisaikaa ylitetä, mutta työskentelynopeuden ja tavan on pysyttävä samanlaisena läpi suorituksen. Jäljen jättäminen hetkellisestikin on virhe.

Koira voi osoittaa esineet joko ilmaisemalla tai suuhun ottamalla. Ilmaiseminen voi tapahtuma menemällä maahan, istumalla, seisomalla tai näitä tapoja vaihdellen. Koiran tulee tehdä ilmaisu itsenäisesti, varmasti ja jäljen suuntaisesti tarkalleen esineen kohdalla. Esineen suuhunottamisen yhteydessä koira voi jäädä istumaan, seisomaan tai tuoda esineen ohjaajalle.

Jos koira lopettaa työskentelyn tai jättää jäljen yli liinan mitan (vapaana jäljestettäessä yli 10m) suoritus keskeytetään.

Huoltokatko

Keskustelupalsta on uuden sivuston julkaisun myötä huoltokatkolla. Otamme keskustelupalstan käyttöön mahdollisimman pian.

Hae sivustolta:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors